Новини ЗМІ

33 тур. "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка - "Динамо-2" Київ 1:0

23:00, 4 червня 2010

"Нафтовик-Укрнафта" Охтирка - "Динамо-2" Київ 1:0

3 500 глядачів.

Судді: Олексій Лаврів, Володимир Заровецький, Ярослав Куш (усі – Івано-Франківськ).

Резервний арбітр: Вадим Жилін (Суми).

Делегат ФФУ: Олег Чорний (Донецьк).

"Нафтовик-Укрнафта": Дейнеко, Тарасенко, Юрченко, Карпенко, Харченко (Зайчук, 74), Єсип-к (Кікоть, 89), Бояринцев, Одинцов, Башлай (Прокурор, 83), Каракевич (Вітер, 71), Саванчук (Погорелов, 84).

Запасні: Втюрін, Грачов.

Головний тренер: Сергій Шевченко.

"Динамо-2": Рудько, Допілка, Новак-к, Бутенін, Родіна, Кушніров, Люлбка, Морозенко, Шевчук, Рижук, Коваль (Гаврась, 87).

Запасні: Волинець, Парцванія, Боровець, Гриппа.

Головний тренер: Геннадій Литовченко.

Гол: Каракевич (22).

Попередження: Дейнеко (78) – Новак (42), Родіна (82).

Останній матч цієї першості господарі провели впевнено і порадували своїх уболівальників черговою перемогою.

Гра розпочалася без розвідки і обидві команди з перших хвилин діяли в атакувальному плані. У молодих динамівців активними на передньому рубежі були Коваль і особливо Шевчук, які своїми швидкими проходами старалися "розірвати" оборону господарів. Та захист охтирської команди діяв надійно і киянам не вдалося створити нічого серйозного біля воріт нафтовиків. Взагалі перша половина тайму пройшла без голевих моментів.

Потім господарі підвищили швидкості і їхня перевага майже зразу втілилися в забитий м’яч. Харченко зі своєї половини, майже через все поле, зробив націлену передачу до лінії карного майданчика динамівців на Одинцова, той миттєво послав його Каракевичу і Роман, вийшовши віч-на-віч з голкіпером, перекинув м’яч через Рудька в сітку воріт. До речі, і в другому таймі (на цей раз після передачі Єсипа) йому вдалося повторити аналогічну ситуацію, та лайсмен зафіксував у нього офсайд. Каракевич провів за "Нафтовик", мабуть, свій найкращий матч у нинішньому сезоні, відновившись після місячної перерви, обумовленою травмою. І глядачі, коли його замінили, проводжали Романа гучними оплесками.

Після забитого голу господарі не знизили своєї активності і мали не одну нагоду збільшити рахунок. Також активні у цьому матчі Єсип та Одинцов створювали проблеми оборонцям динамівців. Богдан зробив паузу біля кута карного майданчика, віддав м’яч Одинцову і Євген, чи то пробиваючи в дальній кут воріт, чи то роблячи передачу – але Рудько не без проблем перевів м’яч на кутовий. Через хвилину вже Одинцов асистував Єсипу, та Богдан з кута карного майданчика пробив трохи вище воріт. Єсип продовжував постачати своїх партнерів хорошими передачами, не забуваючи і про свої бомбардирські якості. Після його сильної, прострільної передачі на лінію воротарського майданчика Каракевич на якусь мить не встиг послати головою м’яч у порожні ворота. Сам же Богдан сильно пробивав по воротах, але м’яч влучив у сітку із зовнішньої сторони. Міг відзначитися і "молодий" Башлай, коли його на цю ж позицію хорошим пасом вивів Одинцов, та Дмитро у боротьбі з оборонцями киян у ворота не влучив.

Після перерви почин зробив оборонець господарів Тарасенко, який, після передачі Єсипа пробивав з кута Карного майданчика, але Рудько "витягнув" м’яч з "дев’ятки". Після цього господарі дещо знизили активність і цим скористалися молоді динамівці, які мали декілька нагод зрівняти рахунок. Мабуть, найреальнішу вони втратили на 23-й хвилині другого тайму, коли мимо м’яча "промахнувся" Юрченко, але його підстрахували партнери і "винесли" м’яч зі свого карного майданчика. Та тренери "Нафтовика", провівши ряд замін, зуміли налагодити гру на передньому краї атаки і підопічні Сергія Шевченка мали декілька хороших нагод збільшити свою перевагу. Після навісної передачі голкіпер киян відбив м’яч прямо на Саванчука і той метрів з трьох не влучив у порожні ворота. Потім збили Єсипа (як здавалося вже у карному майданчику гостей), але арбітр мав іншу думку і призначив штрафний на лінії, який дивідендів господарів не приніс. Вже перед закінченням поєдинку довгою передачею партнери вивели у карний майданчик Вітера, той, майже з лицьової лінії, зробив передачу Погорелову, який з хорошої позиції пробив трохи неточно, а Кікоть, який чатував біля дальньої стійки, дотягнутися до м’яча не зміг. А у вже компенсований арбітром час стовідсоткову нагоду збільшити рахунок не використав Прокурор. Спочатку він пробив у голкіпера, а після рикошету, з декількох метрів, не влучив у порожні ворота…

Ну що ж, нинішню першість "Нафтовик-Укрнафта" закінчив на своєму полі на мажорній ноті і за результатами другого кола, як відмітив на прес-конференції головний тренер Сергій Шевченко, займає перше місце. І тому вболівальники своєї команди з перспективою дивляться в майбутнє…


Післяматчева прес-конференція:

Старший тренер команди "Динамо-2" Геннадій Литовченко:

– Нам і в психологічному, та й у фізичному стані важко. Адже за місяць зіграти 9 матчів, та й кількість гравців зараз лімітовано.. Тому важко було хлопцям проводити цю гру, можна сказати, на доступному їх рівні. Знали, що "Нафтовик" досить організована команда, яка грає в футбол. Моменти були, як і у нас зрівняти рахунок, так і у господарів – його збільшити. Зміст гри був нормальним. А от реалізація моментів… В якому вже матчі не можемо забити.

– У Вашій команді, напевно, багато гравців у збірних?

– Ось тільки що звідти повернулися три гравці. Три футболісти запрошені до першої команди, зараз вони відправилися у відпустку. Виходить так, що ніким навіть підсилити гру. Ми зробили всього одну заміну, хоча оптимального складу у нас не було. А те що уболівальники висловлювались в Інтернеті, для чого переносити ваші матчі, відповім так: усі наші перспективні футболісти грають у різних збірних. Зараз, протягом місяця ми вимушені зіграти дев’ять матчів. Та й кадрові проблеми. На даний час у нас у заявочному списку 25 футболістів, а на поле, не враховуючи голкіпера, можуть вийти 14.

Головний тренер команди "Нафтовик-Укрнафта" Сергій Шевченко:

– Суперника представляти не потрібно. Такі команди у нашому чемпіонаті, топ-команди Прем’єр-ліги "Динамо", "Шахтар" – підростаюче покоління, гравці яких набрані добротно. На легку гру ми не розраховували. Ми аналізували гру їхньої команди. У цьому матчі нам не вистачало ще одного забитого м’яча, щоб зняти всю напругу. Я думаю (та й це все бачили) ми переграли їх. Хоча команда молода, дуже хороша, перспективна.

– А що скажете про попередню гру з "Арсеналом"?

– Нічого страшного. Претензії до тієї гри – мабуть у гравців не було концентрації уваги. На установці ми говорили, що у них є футболіст який здорово виконує стандартні положення. Ми попереджували гравців, що фолів біля свого карного майданчика треба уникнути. А футболіст підходив (можливо це був його день), зразу забив, і забив третій гол зі "стандарту"… Ми начебто мали перевагу. Гравці суперника у першому таймі разів з чотири перейшли на нашу половину поля і три м’ячі нам забили. Ми проаналізували ту гру. А ось на помилки, які були в обороні у тому матчі, ми акцентували гравців. Ми говорили гравцям, що суперника "шапками не забросаешь". На гру потрібно виходити сконцентрованими. Це важко, тим більше з нашою психологією – просто так виграємо. 0:4 – все, поїхали.

– По грі Каракевича…

– Ви бачите, що до кінця чемпіонату Каракевич набирає впевненості. А про його заміну – треба було трохи освіжити темп гри, який, як ви бачили, був непоганим.

– А що з Саванчуком?

– Ви бачили по грі (та й це моя думка) що це гравець – сильно виражений індивідуаліст. А футбол – це командна гра. І зараз видно, що він перебудовується – це видно і по ньому. А те що, у нього є якості як швидкість (воно не розвивається). Потрібно більше грати на команду.

 

Прес-служба ФК "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору