Новини ліги

Урочистості "Umbro Кубка Ліги"

10:43, 9 червня 2010

05 червня 2010 року представницький десант співробітників адміністрації ПФЛ на чолі з президентом ПФЛ Мілетієм Бальчосом висадився на олександрійську землю задля проведення урочистостей, пов’язаних із завершенням змагань "Umbro Кубок Ліги".

Після остаточного узгодження плану заходів делегація відправилися до с. Головківка на матч чемпіонату Кіровоградської області, в якому брала участь місцева команда "УкрАгроКом", що посідає І місце в турнірній таблиці чемпіонату (15 очок).

Високий рівень інфраструктури як спортивної, так і самого селища справили глибоке позитивне враження. Щодо ж до самого матчу, то команда перемогла з рахунком 3:2, показавши футбол рівня другої ліги ПФЛ. В матчі було багато цікавих ігрових моментів та видовищних голів, а також достатньо велика кількість уболівальників, що прийшли підтримати свою улюблену команду. Підсумовуючи візит, можна констатувати, що "УкрАгроКом" готовий до набуття статусу професіонального клубу. Сподіваємося, що найближчим часом керівництво "УкрАгроКом" вирішить питання, пов’язані з атестуванням, і команда зможе заявитися у другу лігу ПФЛ.

06 червня 2010 року відбувся семінар для представників прес-служб футбольних клубів ПФЛ під назвою "Наш секрет успіху – в об’єднанні спільних зусиль", присвячений професійному святу представників ЗМІ – Дню Журналіста. Мета семінару полягала не тільки в підвищенні професіонального рівня представників прес-служб футбольних клубів ПФЛ, а й в обміні досвідом між журналістами.

Семінар розпочався з приємної частини: М. Бальчос виступив із поздоровленням  учасників з нагоди професійного свята та вручив грамоти і дипломи професіоналам пера. Після цього з промовою виступив заступник Олександрійської міського голови Сергій Дячук, який подякував президентові ПФК "Олександрія" Миколі Лавренку за колосальну роботу в розбудові міста, а також поздоровив усіх присутніх з Днем Журналіста та нагородив почесними грамотами регіональних журналістів за великий особистий внесок у розвиток та популяризацію українського футболу в регіоні.

league cup final

В цілому семінар пройшов достатньо продуктивно та активно. Обговорювалися питання функцій, завдання та роботи прес-служби в кризових ситуаціях і багато інших нагальних проблем, пов’язаних з розвитком футболу в Україні.

З доповіддю про те, яким повинен бути сайт, його наповнення, основні завдання сайту як інформаційного джерела та перспективи розвитку сайту ПФЛ, виступив керівник ІАЦ Артем Хлопецький. Виявилося, що ці теми є досить актуальними як для футбольних клубів, так і для представників ЗМІ. Під час дискусії учасниками семінару було висловлено багато пропозицій щодо удосконалення роботи сайту ПФЛ, деякі з них будуть впроваджені вже з наступного сезону.

league cup final

Також досить цікавим стало питання співробітництва прес-служб футбольних клубів із представниками ЗМІ та обмін досвідом між собою. Так, Юрієм Ілючеком, журналістом газети "Спортревю", запропоновано частіше проводити такі заходи задля об’єднання представників інформаційної діяльності, запровадити конкурс в ПФЛ у номінаціях "Кращий журналіст", "Краща прес-служба" тощо, провести матч серед журналістів. Після цього своїм досвідом поділився заступник керівника прес-служби ФК "Шахтар" Донецьк Федір Фефелов. Він детально розповів про структуру, завдання і функції інформаційного відділу в клубі, а також запропонував провести наступний семінар у Донецьку, що було схвально сприйнято присутніми.

league cup final

league cup final

Про перспективи впровадження телетрансляцій матчів першої та другої ліг на всеукраїнських телеканалах, що цікавить багатьох членів футбольної сім’ї, розповів виконавчий директор ПФЛ Сергій Макаров. Після чого була порушена тема вдосконалення Інтернет-трансляцій матчів, про що учасників семінару поінформував спеціаліст з маркетингу Сергій Пчелін.

league cup final

У підсумку семінару про правові аспекти морально-етичних норм та правил Кодексу етики і чесної гри "Чесна гра – дисципліна і повага" в роботі прес-служб та журналістів доповіла керівник юридичної служби ПФЛ Юлія Гречко, а про діяльність і перспективи розвитку Дайджесту ПФЛ – його головний редактор Вікторія Щербак.

Зазначимо, що всі зауваження та пропозиції учасників семінару розглянуті та вже найближчим часом буде вжито заходів щодо їх реалізації.

В цілому, незважаючи на важкий робочий день, учасники залишилися задоволені семінаром та дружньо відправилися дивитися фінальний матч "Umbro Кубка Ліги" "Нива" Вінниця – "Гірник-Спорт" Комсомольськ.

Адміністрація ПФЛ та учасники семінару висловлюють подяку керівництву та співробітникам ПФК "Олександрія" і КСК "Ніка", зокрема, президентові Миколі Лавренку та керівникові ІАЦ Юрію Біланюку, за допомогу в організації та проведенні в м. Олександрія урочистих заходів, присвячених завершенню змагань "Umbro Кубок Ліги" та Дню Журналіста.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору