Новини ЗМІ

Олег Блохін, Сергій Ларін та Микола Онул відкрили ДЮСШ "Зірка-Спартак"

23:00, 28 травня 2010

29 травня відбулася знакова подія для всієї кіровоградської спортивної спільноти - День народження нової дитячо-юнацької спортивної школи "Зірка-Спартак".

7-го квітня 2009 року в дитячо-юнацькій спортивній школі "Спартак-2002" було відкрито відділення футболу. Ця дата поклала початок нової історії дитячого "зіркового" футбольного руху в Кіровограді.

Футбольне відділення школи "Спартак" у тісній співпраці з футбольним клубом "Зірка" розпочала свій непростий шлях до перемог. За рік стрімкого розвитку відділення виросло та зміцніло. І тепер воно перейшло у новий статус – статус окремої дитячо-юнацької спортивної школи. За останні 10 років така подія на Кіровоградщині відбувається вперше. А всього в нашій області існує лише дві дитячі футбольні школи "Аметист" в Олександрії та "Зірка-Спартак" в Кіровограді.

Відкриття дитячої футбольної школи в Кіровограді стало можливим завдяки підтримці голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Миколайовича Ларіна, який з перших днів перебування на посаді почав підтримувати не лише дорослий, а й дитячий обласний футбол. Більше того, у якості консультанта та порадника він долучив до цієї справи свого друга, легенду світового футболіста, найуспішнішого тренера збірної України за часів її незалежності Олега Володимировича Блохіна.

За запрошенням губернатора Олег Володимирович приїхав на День народження нашої футбольної школи. У своєму вітальному слові легендарний футболіст київського "Динамо" та збірної СРСР побажав відкриття в Україні ще більшої кількості подібних шкіл, які роблять вагомий внесок у розвиток українського футболу.

Визначну подію відкриття на Кіровоградщині дитячої футбольної школи не міг залишити поза увагою голова Кіровоградської облдержадміністрації, почесний президент футбольного клубу "Зірка" Сергій Ларін. "Вітаю всіх присутніх з цим чудовим святом. Хочеться, що в майбутньому ми чули при перерахуванні всіх футбольних здобутків футболіста і те, що він є вихованцем цієї школи. Бажаю Вам радувати своїми досягненнями всіх нас", - побажав Сергій Миколайович учням дитячо-юнацької спортивної школи "Зірка-Спартак". Після промови губернатора Олег Володимирович та Сергій Миколайович подарували школі в День народження 20 футбольних м’ячів.

Безсумнівно, для того, щоб грати у справжній футбол необхідно ще й гарне футбольне поле. Тут на допомогу футбольній школі прийшов президент футбольного клубу "Зірка" Микола Леонідович Онул. Вже понад рік діти футбольно відділення, а тепер вже футбольної школи "Зірка-Спартак" проводять тренування на базі футбольного клубу "Зірка". Крім того, Микола Леонідович завжди охоче підтримує дитячі футбольні турніри, які організовує ФСТ "Спартак". Микола Леонідович зазначив, що двері футбольного клубу "Зірка" завжди відкриті для вихованців школи "Зірка-Спартак" та побажав як найскорішого поповнення складу кіровоградської "Зірки" молодими кіровоградськими футбольними талантами.

Фінансування школи здійснюється виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування України з тимчасової втрати працездатності Кіровоградської області. Сьогодні привітати школу з Днем народження прийшов його директор Олександр Васильович Діхтяр, який проголосив наступне вітальне слово: "В цей нелегкий час відкривати школу досить складно. У Кіровограді нам вдалося це зробити завдяки саме людям, які не лише вкладають кошти, а й душу".

Після Олександра Васильовича слова-привітання до своїх вихованців проголосив голова Кіровоградської організації фізкультурно-спортивного товариства "Спартак" Геннадій Іванович Сальков. І по завершення виступу Геннадія Івановича перший символічний удар по м’ячу виконали Олег Блохін та маленький вихованець дитячо-юнацької школи "Зірка-Спартак" Микита Онул.

У новоствореній школі "Зірка-Спартак" вісім тренерів – викладачів готують дітей різних вікових категорій до Великого футболу. Сергій Миколайович Таран, в минулому гравець "Зірки" працює з юнаками 1997 року народження. Колишній гравець дніпропетровського "Дніпра" Сергій Дмитрович Лавриненко тренує юнаків 1998 року народження. Вихованець спецкласу Кіровоградської школи футболу Андрій Олександрович Антонов опікується юнаками 1999 року народження. Вихованець Кіровоградської школи футболу, в минулому гравець професійних команд України Роман Леонідович Андрієнко відкриває таланти юнаків 2000 року народження. Вихованець Кіровоградської школи футболу та донецького футбольного клубу "Шахтар" Дмитро Сергійович Кононченко та колишній гравець професіональної команди ФК "Зірка" Андрій Павлович Горбань готують юнаків 2001-02 років народження. А наймолодших вихованців – 2003-2004 років народження тренують Михайло Панасович Гуменюк та заслужений тренер України, перший тренер Андрія П’ятова Вадим Анатолійович Бондар.

Після урочистої церемонії відкриття майбутнє футбольне покоління мало змогу взяти автограф у свого кумира Олега Володимировича Блохіна, а також від нього отримати морозиво, як подарунок до Дня народження. Що ж чудове футбольне свято на стадіоні "Зірка" було подаровано дітям, їх батькам та всім шанувальникам кіровоградського футболу.

 

Прес-служба ФК "Зірка" Кіровоград




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору