Новини ЗМІ

32 тур. Хто забиває - той перемагає

23:00, 28 травня 2010

"Зірка" Кіровоград - "Олександрія" Олександрія 0:2 (0:0)

8400 глядачів.

"Зірка": Чурілов, Котелюх, Смалько, Городов (Галенко,86), Голопьоров (Драголюк, 75), Морозов, Андрюхов, Шибко, Салатін, Чорномаз (Вечтомов,67), Басов.

"Олександрія": Паньків, Запорожан (Гаврюшов, 78), Сидоренко, Чередніченко, Казанюк, Колесник (Сухоцький, 76), Кременчуцький, Зейналов (Грицук, 80), Шупік, Ксьонз (Мельник, 76), Іващенко (Маринчук, 88).

Голи: Іващенко, 52; Ксьонз, 80.

Нереалізований пенальті: Голопьоров, 68.

Попередження: Салатін, 31; Смалько, 34; Городов, 41; Басов, 45 – Запорожан, 47; Казанюк, 61; Чередніченко, 87.

Вилучення: Басов, 62.

 

Ось нарешті ми дочекалися дербі, протистояння між кіровоградською "Зіркою" та "Олександрією".

До звітного протистояння олександрійська команда підійшла в гарному настрої, вигравши останні три зустрічі із загальним рахунком 12:1, а при цьому вже було зрозуміло, що поставлене на сезон завдання підвищення в класі в нинішньому сезоні не можливо виконати. Кіровоградська "Зірка" нині виконує поставлене завдання, перебуваючи в десятці кращих.

З перших хвилин зустрічі активніше грали гості, в складі яких особливо виділявся на своєму фланзі Руслан Зейналов. Саме завдяки його активності досить складно було лівому флангу кіровоградської "Зірки". Господарі відзначалися чималою кількістю порушень правил, але штрафні удари у виконанні гостей не носили небезпечного характеру. А на тринадцятій хвилині матчу стався найнебезпечніший момент першої половини зустрічі: Євген Шупік після чудової подачі ударом головою з меж штрафної пробив, але голкіпер "Зірки" Олександр Чурілов зіграв надійно. Після стартової п’ятихвилинки матчу, яку краще провели олександрійці, підопічні спробували знайти слабкі місця в обороні суперника. І на 16-ій хвилинці Павлу Чорномазу не вдалося з вигідної позиції поцілити у ворота "Олександрії".

Через десять хвилин захисник господарів Вадим Салатін наважився взяти на себе сміливість піти вперед, і обігравши кількох суперників, пробив без хитрості по центру воріт Юрія Паньківа - останній був до цього готовий і впевнено зафіксував "круглого". Перша половина зустрічі завершилася без забитих м’ячів.

В перерві матчу пройшла злива, яка ускладнила гру обох команд після перерви. Другий тайм матчу по при погіршенні погоди видався насиченим. На 50-ій хвилині двоходівка Олексій Городов - Олександр Морозов завершилася несильним ударом останнього, з яким спокійно справився голкіпер суперника Юрій Паньків. Через три хвилини після серії помилок в обороні господарів Валерію Іващенку вдалося прицільним ударом забити гол у ворота "Зірки" - 1:0 на користь "Олександрії".

Пропустивши гол, кіровоградська команда пішла вперед, намагаючись якомога швидше відігратися, але на 65-ій хвилині нарвалися на контр випад гостей, під час якого центральний захисник "Зірки" Сергій Басов виконав підкат, але не дістався ні до м’яча, ні зупинив атаку суперника, проте… головний арбітр зустрічі Олексій Лаврів угледів порушення правил з боку Сергія, котре потягнуло на жовту картку, а в наслідок того, що Басов вже мав в першому таймі попередження, то був змушений залишити поле - кіровоградська "Зірка" була змушена догравати матч в десятьох.

Підопічних Ігоря Жабченка втрата одного гравця не зупинила, вони продовжили шукати щастя у воріт суперника. І ось при подачі з кутового у воріт "Олександрії" в складі гостей "знайшовся волейболіст", який в простій ситуації зіграв рукою у власній штрафній площадці й арбітр матчу призначив пенальті у ворота Юрій Паньків. Владислав Голопьоров визвався виконати вирок, але пробивши несильно в правий кут воріт олександрійців, не зумів переграти голкіпера суперника. Відразу після цього зіграло старе футбольне правило "не забиваєш ти - забивають тобі".

Павло Ксьонз втік від захисників "Зірки" і впевнено реалізував вихід тет-а-тет з Олександром Чуріловим. Після встановлення рахунку 0:2 на користь підопічних Володимира Шарана, "Олександрія" стала грати другим номером, а кіровоградська команда, до честі сказати, викладалася на повну, старалася, але, на жаль, так і не змогла жодного разу засмутити голкіпера суперника Юрія Паньківа. В підсумку матч завершився з рахунком 2:0 на користь "Олександрії". Кращим гравцем матчу в складі "Зірки" було визнано Олексія Городова.

В наступному турі "Зірка" поїде до Добромиля на матч зі "Львовом", а "Олександрія" в Овідіополі поміряється силами з місцевим "Дністром". Також варто відзначити, що в сьогоднішньому матчі, як і в кожному матчі своєї улюбленої команди, чудову підтримку забезпечили віддані вболівальники кіровоградської "Зірки", які до останньої хвилини зустрічі не втихали, адже і в хвилини перемог, і в хвилини поразок вони завжди з улюбленою командою. Що ж сьогодні в дербі "Зірка" поступилася, але, сподіваємось, вже в наступному сезоні кіровоградська команда візьме реванш в "Олександрії" за сьогоднішню поразку.

 

Післяматчева прес-конференція:

Головний тренер кіровоградської "Зірки" Ігор Жабченко:

- Сьогоднішня гра носила важливий характер. На жаль, наші провідні гравці не зіграли в повну силу. Хотілося порадувати вболівальників, але програли. Життя є життя. Олександрійська команда взимку добре оновилася і нині на порядок сильніша, ніж була минулої осені. Ми на наступний сезон будемо доукомплектовуватися.

Головний тренер "Олександрії" Володимир Шаран:

- Ми ретельно готувалися до звітного матчу-дербі, адже нам протистояв сильний суперник. Команда мала установку з початку матчу активно пресингувати, не давати футболістам "Зірки" вільно себе відчувати, адже, переглянувши кілька матчів, знали, що їй дозволяти грати не можна. Перед матчем президент нашого клубу Микола Лавренко дуже просив здобути три очки в Кіровограді. В першому таймі нам в обороні все вдалося, а от в атаці не все складалося, як хотілося. Після перерви змогли забити, суперник не забив пенальті і ми відразу відзначилися.


Віктор Слюсаренко, прес-служба ФК "Зірка" Кіровоград




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору