Новини ЗМІ

32 тур. Надія є!

23:00, 28 травня 2010

"Львів" Львів – "Геліос" Харків 1:0 (1:0)

1850 глядачів.

 

"Львів": Марущак, Ковальчук, Гальчук. Романюк, Леонідов (Мачуленко, 84), Лупашко, Яворський (Мостовий, 70), Зозуля (Б. Баранець, 46), Панас (Грицай, 90+2), Танчик, Горкун (Даньків, 81).

"Геліос": Давиденко, Шатіло, Волошин (Радіонов, 68), Бочкур, Євстафієв (Колесник, 77), Суспіцин, Сумцов, Соломаха, Даудов (Скрипник, 89), Фоменко (Костюк, 74), Тарасенко

Гол: Яворський (30, з пен.).

Нереалізований пенальті: Даудов ("Геліос", 41).

Попередження: Романюк (32), Лупашко (66), Баранець (86) – Суспіцин (56), Тарасенко (65), Євстафієв (70).

Вилучення: Давиденко (88, фол останньої надії).

 
Перемагати всіх і сподіватися на осічку "Севастополя" – схоже, таке завдання у львівської команди до закінчення сезону. А залишилося зовсім "небагато" – здолати "Геліос", "Зірку" і двічі "Севастополь", а також мріяти про те, що або "Кримтеплиця" (в гостях), або "Геліос" (вдома) зіграє ну хоча б унічию з "моряками" з Криму (саме так конфігурація турнірного становища фаворитів виглядала напередодні звітного поєдинку). Львів’яни свій план наразі виконують, "Севастополь" "свої завдання" для "Львова" – ні ("Севастополь" – "Кримтеплиця" – 3:2)…

Але ще не вечір. І, напевно, потрібно стежити за своєю грою. Про те, що вона у львівської команди у двобої із "Геліосом" вдалася на всі 100 відсотків, казати не варто. Але все ж перевагою володіли саме господарі, моментів біля воріт "сонячних" створили багато, однак і нервових клітин уболівальники "Львова" втратили чимало, адже матч, попри один гол у ньому, вийшов досить драматичним і впертим.

На післяматчевій прес-конференції спортивний директор клубу Олег Стороженко, який прийшов на спілкування із журналістами замість головного тренера Сергія Кандаурова, відзначив, що для його команди матч на стадіоні "Княжа Арена" вийшов чи не найкращим у весняній частині сезону. Так, харківські футболісти діяли досить продуктивно, навіть заробили пенальті, але один з найкращих у складі "Геліоса" Даудов не зумів переграти капітана "Львова" Марущака.

А ще до цього відзначилися львівські футболісти, і теж з 11-метрового удару. Харків’янин Волошин у межах власного штрафного майданчика відверто штовхнув у спину Панаса, і вердикт арбітра Дмитра Кутакова з Броварів немилосердний – з позначки мають пробивати львів’яни. Яворський все виконав майстерно – сильний удар низом, і м’яч від стійки затріпотів у сітці воріт.

Той же Яворскьий міг забивати ще. Після перерви, коли підопічні Віктора Ряшка заграли трохи агресивніше, саме недавній резервіст "Львова" був найближчим до реалізації моментів. Спочатку зі штрафного м’яч після удару Яворського торкнувся поперечини воріт і вийшов за межі поля, а згодом дуже красива триходівка за участю Бориса Баранця (нарешті відновився після травми), Танчика і Яворського закінчувалася, здавалося б, неминучим голом, але в останній момент Давиденко вибив м’яч на кутовий.

Моменти для взяття воріт суперників із Харкова виникали також в активних Горкуна, Панаса, Танчика та інших, однак стосовно реалізації знову виникали питання.

На 87-ій хвилині на побачення з воротарем "Геліоса" Давиденком вивели Бориса Баранця, він, встигнувши швидше до м’яча, вже оббігав голкіпера "сонячних", і той в останній момент таки зачепив півзахисника львівської команди – фол останньої надії і вилучення. І ще штрафний, ударом з якого Борис Баранець спрямував м’яч над поперечиною. На цьому всі цікаві події у матчі закінчилися. Львівські футболісти виконали те, що повинні були. Тепер на максимум треба грати у найближчому поєдинку – у середу, 2-го червня, до нас у гості завітає "Севастополь". Коментарі щодо важливості цього поєдинку, як кажуть, зайві…

Післяматчева прес-конференція:

Головний тренер "Львова" Віктор Ряшко:

– Хотів би сказати, що враження від сьогоднішньої гри досить важкі. Але є на це і об’єктивні причини. Гра виявилася занадто складною для нас. В дечому винні за це ми самі, але і суперник сьогодні був на рівні. Найперше, що кидалося в очі, – в нашої команди трохи бракувало свіжості. Це, звичайно, не виправдання, але попередній матч у Моложіному проти "Кримтеплиці" забрав надто багато сил, до того ж, варто додати і складний переїзд, тому в кількох компонентах ми сьогодні відставали. Були в нас моменти і забити, могли і пропустити. У принципі результатом задоволені.

– Наскільки важко у цих матчах психологічно Вашим футболістам? Адже кожна гра тільки на перемогу, напевно, тисне на них?

– Безперечно, фактор результату тисне в кожній грі. І, напевно, через це пропала в нас у дечому і комбінаційна гра, тому що підсвідомо футболісти десь думають про збереження потрібного результату. І це, мабуть, відчувається…

– Ви кажете про відсутність свіжості. Але вже у середу матч проти "Севастополя", а потім відразу в суботу ще одна гра – із "Зіркою". Як будете вирішувати цю проблему?

– Безперечно, найперше завдання усіх наших служб – кинути всі сили на відновлення футболістів. Будемо у цьому плані працювати, підводити футболістів на належний рівень, іншого нічого не залишається. Треба вивести гравців на той рівень, який би задовольнив усіх нас.

– Сьогодні "Геліос" відіграв у протистоянні зі "Львовом" дуже непогано. На Вашу думку, чи спроможна ця команда відібрати очки у "Севастополя" у наступному поєдинку?

– Я б не хотів зараз давати якісь прогнози і коментарі, все покажуть самі матчі – як наш із "Севастополем", так і поєдинок "Геліоса" з кримською командою. Спади бувають в кожної команди. Нас, зокрема, "Харків" розбудив, так що все може бути…

– Сьогодні на полі після травми з’явився Борис Баранець. Оцініть його дії.

– Скажу так: із загального малюнку гри він, безперечно, не випадав. Основним завданням для нього після виходу на заміну було нав’язати у центрі поля комбінаційну гру, додати швидкості. Після тієї перерви, яка була у його виступах, можна сказати, що він зі своїм завданням більш-менш впорався.

– Чи задоволені Ви діями молодих – Яворського, Танчика?

– Я б не хотів, щоб їм зараз співали якісь там дифірамби. Адже виграє вся команда, вони грають в основному складі, приносять результат. Загалом, вони грають, як і всі, – є й помилки, є й хороші дії. Тому не хочу коментувати їхні дії. Дай Боже, щоб вони і надалі приносили користь команді.

 

Спортивний директор харківського клубу Олег Стороженко:

– Гра сподобалася, але результат не зовсім, – чудовою українською розпочав розмову з львівськими журналістами Олег Стороженко. – Скажу більше: він розчарував. Якщо взяти до уваги наші останні поразки і невдачі, то серед них сьогоднішню гру відзначу, як найкращу. Тому що сьогодні ми грали доволі таки непогано, мали моменти, але поступилися. Вважаю, що ми не мали програвати. На мою думку, нічия була б закономірним результатом.

– Чим Ви поясните той факт, що у першому колі "Геліос" грав дуже добре, але у весняній частині сезону у вашої команди стався своєрідний спад?

– Про це я вже казав на прес-конференції в Алчевську. Є багато причин. Одна з них – наша невдала селекція, не всі з тих, які приїжджали до нас на перегляд, відповідали високому рівню. Є й інші кадрові проблеми. До нас прийшли футболісти з другої ліги або з тих команд, які перебували у турнірній таблиці нижче від нас. В тому і є причина нашої нестабільної гри.

– Чи під силу Вашій команді в наступному матчі відібрати очки в "Севастополя"?

– Я вважаю, що так. Ми зможемо не те, що відібрати очки, а й навіть виграти (усміхається)…

– Якщо будете налаштовуватися так, як сьогодні на "Львів", то є шанси…

– Так. Але кожна гра особлива. І наші гравці часто допускають дитячі помилки, причому всі – і захисники, і воротарі. За наші останні 8 чи 9 ігор це вже 8-ме вилучення. В Охтирці грали вдесятьох, в Луцьку – теж. У харківському дербі взагалі залишилися удев’ятьох, так само, як потім ще з "Кримтеплицею"... Тому у такій ситуації, самі розумієте, дуже важко, значно скорочується лава запасних. Образно кажучи, 12-13 гравців тягнуть на собі весь чемпіонат. Мабуть, в них не вистачає фізичних кондицій, до того ж, це молоді хлопці, які не мають за собою достатнього досвіду. Ще одна причина нестабільної гри – велика кількість молодих хлопців, які ще недавно грали у другій лізі, а тепер відразу вийшли на вищий рівень. Той же Соломаха, 1990 року народження, який свого часу в харківському "Арсеналі" грав на область, чи, наприклад, Сумцов. У цих футболістів є перспектива, але досвіду бракує.

– Що можете сказати про "Львів"? Готова команда до Прем’єр-ліги?

Ну, це не зовсім коректне запитання. Я не знаю. Це до тренерів "Львова", хай дивляться… Але скажу так: оскільки команда йде у верхній частині турнірної таблиці, то, напевно, заслуговує на це… З іншого боку, я не можу сказати, що нас переграла "Кримтеплиця", ми грали гідно, хоч і поступилися 0:4. Це ж стосується й інших матчів. У нас дитячі помилки, і нам відразу забивають голи, а ми створюємо купу моментів і не реалізовуємо їх. Луцьк теж не особливо вразив – б’ють вперед, а там двометровий нападник, який виграє боротьбу, за рахунок чого "Волинь" забила нам, до того ж, ми вдесятьох з 5-ої хвилини перебували на полі. Тому я вважаю, що у першій лізі досить рівні команди – та ж Охтирка чи Олександрія, так само підтягнулися і кіровоградська "Зірка", і "Фенікс-Іллічовець", які подекуди демонструють добротний футбол. Так що все умовно…

 

Прес-служба ФК "Львів" Львів




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору