Новини ЗМІ

32 тур. "Енергетик" Бурштин - "Фенікс-Іллічовець" Калініно 1:1

23:00, 28 травня 2010

"Енергетик" Бурштин - "Фенікс-Іллічовець" Калініно 1:1

1500 глядачів.

"Енергетик": Хомин, Лазорик, Шалата, Гребінський, Прокопович, Міліщук, Гордієнко, Долотко, Чернов, Данищук, Єнілєєв.

Н. З.: Бандрівський, Липко, Дністрян, Рева, Клюшніченко, Барчук, Деренюк.

Головний тренер: Микола Пристай.

"Фенікс-Іллічовець":
Літовченко, Рябко, Повальчук, Бобух, Тітомир, Цимбал, Івашко, Акчурін, Панченко, Семенина, Плетньов.

Н. З.: Тукач, Бриль, Антонюк, Блудов, Леонов

Головний тренер: Анатолій Біляй.

Голи: Долотко 55 - Івашко 15.

Попередження: Чернов 35, Шалата 90+1, Дністрян 90+4 - Тітомир 36, Панченко 68, Цимбал 73, Повальчук 90+1.

 

Після кількох дощових днів в Бурштин нарешті повернулась літня спека. В цей день бурштинський "Енергетик" приймав своїх сусідів по турнірній таблиці і одночасно таких далеких кримських гостей з Калініно.

В разі перемоги господарі виходили на 14 місце в турнірній таблиці і реваншувались за поразку в Криму в першому колі. Вже на третій хвилині провірив воротаря "Фенікса" Прокопович. Енергетики активніше провели початок зустрічі, тримаючи в своїх ногах перебіг поєдинку.

На 13-й хвилині Долотко пройшов двох захисників гостей, пробив і влучив в руку захиснику. Арбітр не побачив цього епізоду. До арбітра після цього матчу були претензії в обох сторін, але спочатку "Фенікс-Іллічовець" вийшов вперед. Капітан калінінців відважився на сольний прохід і пробив. Нескладний удар Микола Хомин несподівано пропустив поміж ніг.

"Енергетик" кинувся відіграватись. Через хвилину біля воріт гостей з Криму призначили штрафний, Чернов пробив і влучив в стінку, а подачу з кутового головою не зміг замкнути Микола Лазорик. Після цих моментів гра трохи заспокоїлась, а справжня небезпека знов виникла аж на 31-й хвилині. Долотко розігнав атаку і після серії передач м’яч потрапив до молодого Єнілєєва, який пробивав з розвороту. Літовченко знову ліквідовує цю загрозу. Через декілька хвилин Єнілєєву вдався супер видовищний удар головою після навісу і знову в такому ж видовищному стрибку воротар перевів м’яч на кутовий. Останній шанс зрівняти рахунок ще в першому таймі мав Чернов. В перерві тренер енергетиків, напевно, серйозно поговорив з своїми підопічними. Також нарешті прокинулись бурштинські фанати. І вже на початку першого тайму масована атака "Енергетика" закінчилась ударом Ігоря Долотка, який став результативним. 1:1.

Свій другий момент "Фенікс" створив аж на 60-й хвилині. Плетньов відважився на дальній удар, але Хомин більше таких помилок не допускав. До кінця матчу гості створили лише один момент, коли їм нарешті вдалося піти в контратаку і вдарити по воротах. Решту гри моменти створювали господарі. 70-та хвилина Чернов пробивав і калінінців врятувала штанга, а через п’ять хвилин Долотко з десяти метрів мав виводити свою команду вперед і знову несподівано прозвучав свисток судді хоч ніхто не зрозумів, де ж було порушення.

На 85-й хвилині шанс також отримав Дмитро Гордієнко після відмінного пасу Андрія Чернова, та в підкаті захисники винесли м’яч на кутовий.

На 88-й хвилині Віталій Дністрян пробивав головою після навісу і знову "Фенікс" рятує стійка воріт. Останній момент створив невгамовний Чернов. В підсумку нічия, яка не задовольнила жодну з команд. Вже через три дні 1 червня "Енергетику" прийдеться зіграти перенесений матч останнього 34-го туру вдома проти алчевської "Сталі".

Післяматчева прес-конференція:

Тренер "Фенікса-Іллічовця" Беляй А. Г.:

- Важко звичайно грати кожну гру "з листка", у нас серйозні кадрові проблеми, по ходу чемпіонату формуємо команду. Що мене здивувало - це суддівський фактор, але я не хочу про це говорити…

Тренер "Енергетика" Пристай М. С.:

- Я думаю, що не варто про це говорити, тут ніхто і ніколи з суддями не працює, про це знають всі команди першої ліги. Ну, він помилявся, і навіть після гри рукою з боку вашого футболіста нам забили гол, ну нащо про таке зараз говорити? В Бурштині ніхто не дає суддям ніяких грошей, і про це знає вся перша ліга.

Тренер "Фенікса-Іллічовця" Беляй А. Г.:

- Ну, сама гра була досить нервовою, перший тайм був рівний, а в другому суперники звичайно більш володіли м’ячем, але в нас були небезпечні контратаки, ми повинні були забивати. Я ще раз повторюся, але тяжко грати "з листка", ми походу формуємо склад, і я надіюсь, що в наступному чемпіонаті команда вийде на інший рівень, і я надіюсь, що економічна ситуація в команді також покращиться. В мене все.

- Ви вважаєте, що здобули очко, чи втратили два?
- Я думаю, ми все-таки недобрали двох очок.

Тренер "Енергетика" Пристай М. С.:

- Микола Семенович, Ваші коментарі про гру.
- Хочу сказати, що досить самовпевнена така думка, що недобрали двох очок, ви ж самі бачили, що гол практично на совісті Миколи Хомина, серйозних таких загроз не було, були якісь там напівмоменти. Звичайно, що ми сьогодні повинні були вигравати, мали достатньо моментів: штанга була два рази і виходи один на один зі сторони Гордієнка, але не було реалізації. Напевно причиною цьому була втома, а також зміна складу основного. Ви знаєте, що вже третій тур нам серйозно приходиться міняти гравців, тому що, то пропускає гру один гравець, то інший, то травмований. От Микуш ще до тепер не відійшов, і вже напевно до кінця сезону не повернеться в стрій. Це десь сказується, тому що готовність всіх гравців не однакова. Останні матчі дуже важко нам даються, тому що вже дехто з гравців вже думає, що це вже кінець сезону і практично ніяких важливих завдань виконати не вдасться, тому дуже важко команду настроїти. Думаю, що ми дійсно сьогодні втратили очки, ми були зобов’язані сьогодні перемагати.

- Сьогодні досить не погано виглядав Єнілєєв, а Гордієнка майже не було видно, Ви думаєте далі омолоджувати склад?
- Ну ясно, Єнілєєв з 1992 року, непоганий хлопчина, на нього ми розраховуємо. Можливо ми попробуємо його і на іншій позиції. Останні матчі показують, що цей гравець має потенціал, в першу чергу в розумінні футболу, а це дуже важливо. А як він далі буде розвивати свій потенціал? Тут напевно треба два роки, щоб він став справжнім мужчиною, у всіх відносинах, як у психологічному плані так і в фізичному, ну і звичайно набув впевненості.

- І останнє запитання, зараз боротьбу за виживання ведуть "Прикарпаття" і "Харків", яка з цих команд, Ви б хотіли, щоб залишилась?        
- Ну ви самі розумієте, що "Прикарпаття" - це наша рідна команда. Я думаю, що вони це питання вирішать, вони мають запас і не так просто буде "Харкову". Їм треба було трохи скоріше набирати очки, залишилось всього дві гри, і дуже складно здобути в них 100% результат, і програти в двох матчах "Прикарпаттю", хоча б в одному із них вони візьмуть очки і цього буде достатньо.

 

Прес-служба ФК "Енергетик" Бурштин




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору