Новини ЗМІ

21 тур. Друга ліга гр. "А". "Буковина" здобула путівку в першу лігу!

23:00, 22 травня 2010

"Буковина" Чернівці – "Єдність" Плиски 1:0 (0:0)

8500 глядачів.

Головний арбітр – Віктор Чернишов (Кременчук), асистенти арбітра -Володимир Топіха (Київ), Володимир Журибіда (Луцьк). Четвертий арбітр - Микола Скорейко (Чернівці), делегат ФФУ - Степан Понайда (Львів).

"Буковина": Микола Збарах, Петро Климус, Павло Іванов, Сергій Шевцов, Денис Стоян, Сергій Дяченко (Вадим Пислар, 62), Роман Дорош (Сергій Ільїн, 81), Олександр Донець, Ігор Мігалатюк (Роман Степанков, 46), Степан Маковійчук, Владислав Коробкін (Григорій Гаранян, 90+2).

Запасні: Андрій Ленчінков, Євген Кубай, Сергій Жижиян.

В.о. головного тренера – Вадим Заяць.

"Єдність": Сергій Преснаков, Володимир Заварін (Сергій Комар, 75), Микола Влаєв, Андрій Лемішевський, Олег Синьогуб, Георгій Яворський, Олександр Карпов (Юрій Квашук, 66), Дмитро Прима, Іван Іванов, Олег Гричак, Руслан Шарій (Микита Колесников, 75).

Запасні: Олег Шевченко, Олег Дмитренко, Іван Козаков.

Старший тренер – Вадим Мандрієвський.

Голи: Владислав Коробкін (59)

Попередження: Сергій Шевцов (36), Вадим Пислар (75) - Микола Влаєв (56), Юрій Квашук (72).

У матчі з командою "Єдність" (Плиски) підопічні Вадима Зайця мали чудовий шанс за тур до завершення першості України здобути путівку в першу лігу.

Вже на першій хвилині зустрічі небезпечного удару по "рамці" "Єдності" завдав наш бомбардир Владислав Коробкін. На "постріл" Владислава зреагував голкіпер гостей Сергій Преснаков. Згодом той же Сергій Преснаков врятував свою команду після удару з близької відстані Олександра Донця.

А на 23 хвилині Олександр Донець втратив ще один шанс забити перший гол у зустрічі. Наш півзахисник знову спромігся відбити удар буковинця. Через 13 хвилин "рамці" представників Чернігівської області загрожував Сергій Дяченко. Після удару Сергія м’яч влучивши в захисника "Єдності", летів у сітку воріт суперника. І знову "Єдності" допомогла блискуча реакція одного з кращих гравців матчу Сергія Преснакова.

Після перерви знову продемонстрував дива реакції Сергій Преснаков. На 51 хвилині Сергій зреагувати на удари Степана Маковійчука та Олександра Донця. Через дві хвилини Владислав Коробкін, який перебував у межах штрафного майданчика, пробив у руки голкіперу.

Через шість хвилин гравці "Єдності" мали чудовий шанс повести у рахунку. Однак, "Буковину" виручив її досвідчений воротар Микола Збарах. Буковинський страж воріт спромігся відбити удар із близької відстані Георгія Яворського. А через хвилину продемонстрував свою високу майстерність Владислав Коробкін. Владислав завдав влучного "пострілу" з метрів вісімнадцяти. Шкіряна куля влетіла у нижній лівий від Сергія Преснакова кут воріт. Владислав Коробкін забив 14 гол у першості України. Найближчі переслідувачі Владислава – Олександр Нечипорук ("Бастіон") і Сергій Дітковський ("Динамо") відстають від Владислава на два м’ячі.

На 63 хвилині зустрічі на ударну позицію виходив молодий нападник "Буковини" Роман Степанков. На жаль, удару головою Романа забракло влучності. До завершення зустрічі підопічні Вадима Зайця ще кілька разів виходили на ударну позицію. На жаль, буковинцям не вдалося збільшити свою перевагу в рахунку. Думається, що цей факт не дуже засмутив палких шанувальників чернівецької команди. Перемігши з рахунком 1:0, наша "Буковина" після 9–річної перерви стала колективом першої ліги.

 

Післяматчева прес-конференція:

Вадим Заяць, в.о. головного тренера "Буковини":

- Насамперед, хочу привітати наших уболівальників із визначною подією у буковинському футболі. Вихід "Буковини" у першу лігу – це великий подарунок Чернівецькій області. Я Вам гарантую, що ми не збираємося зупинятися на досягнутому. Для того, щоби досягти вагомих здобутків, треба ставити лише максимальні завдання. Зрозуміло, що на гру чернівчан у матчі з "Єдністю" вплинула відсутність трьох наших футболістів – Олега Керчу, Владислава Рудченка та Романа Ємельянова. Однак, ті хлопці, які вийшли на поле, зуміли вирішити завдання на гру. До речі, напередодні гри я попросив  своїх підопічних не підводити Олега Керчу, який зазнав важкої травми у попередньому матчі з хмельницьким "Динамо". Сподіваюся, що Олег найближчим часом повернеться на поле та знову допомагатиме "Буковині".

 

Прес-служба ФСК "Буковина" Чернівці




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору