Новини ліги

Відбулося спільне засідання Центральної Ради, Рад першої та другої ліг ПФЛ

19:08, 26 травня 2010

26 травня 2010 року в конференц-залі Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту України відбулося спільне засідання Центральної Ради, Рад першої та другої ліг Професіональної футбольної ліги.

На засіданні було розглянуто ряд ключових документів для організації та проведення змагань наступного сезону: кошторис надходжень та витрат Професіональної футбольної ліги, Регламент,
план-календар та формат Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ сезону 2010–2011 років.

Так, вирішено залишити без змін ліміт молодих футболістів на участь у змаганнях. Отже, в матчах першої ліги на полі повинен перебувати один футболіст-громадянин України 1990-1992 р. н., а в матчах другої ліги – один футболіст 1991-1993 р. н.

Члени засідання підтримали висновок Робочої групи з розроблення проектів формату змагань серед команд клубів ПФЛ наступного сезону, що існуюча система проведення першості серед команд першої ліги є оптимальною та вирішили залишити її без змін.

Система проведення змагань у другій лізі також не зазнала істотних змін:
• змагання проводитимуться за схемою: 2 групи по 12-16 команд в два кола;
• переможці груп виходитимуть до першої ліги;
кількість команд, що переходять з другої ліги до першої, збільшиться. Додаткова путівка на підвищення в класі дістанеться переможцю етапу "плей-офф", формат якого буде визначено окремо.

Остаточні редакції цих документів буде затверджено пізніше з урахуванням кількості клубів, яким буде надано атестати на право участі у змаганнях ПФЛ наступного сезону.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору