Новини ЗМІ

31 тур. "Волинь" Луцьк - "Арсенал" Біла Церква 3:2

23:00, 23 травня 2010

"Волинь" Луцьк - "Арсенал" Біла Церква 3:2

7400 глядачів.

Судді: А. Абдула (Харків), В. Заровецький, Я. Куш (обидва - Івано-Франківськ).

Делегат ФФУ: М. Тихонов (Донецьк).

"Волинь": 42. Ндоє, 31. Пічкур, 3. Сімінін, 24. Мостовий, 20. М. Олівейра (5. Лопес, 66), 6. Довгий, 7. Лісовий (16. Рибальченко, 44), (26. Бабир, 65), 14. Кану (38. Лео Коста, 55), 9. Герасимюк (18. Приндета, 81), 10. Шарпар, 11. Гошкодеря.

Запасні: 1. Неділько, 2. Розгон

Головний тренер: Віталій Кварцяний.

"Арсенал": 23. Литвин, 5. Смішко, 6. Кривошеєв, 8. Шегда, 14. Степанюк (3. Лиховидько, 80), 4. Кармаліта (7. Войтович, 72), 16. Коваленко, 10. Деревльов, 17. Алексанов (11. Рибковський, 31), 18. Товкацький (20. Герасименко, 60), 21. Коваль.

Запасні: 12. Мельниченко, 9. Лаврінок, 22. Гонщик.

Головний тренер: Ігор Артимович.

Голи: М. Олівейра (26, 49), Лопес (68, з пенальті) - Товкацький (41, з пенальті), Войтович (84).

Попередження: Кану (12) - Шегда (57), Герасименко (90).

 

Дебют поєдинку "Волині" проти білоцерківського "Арсеналу" видався досить видовищним – господарі прагнули забити "швидкий гол" і з перших хвилин закрутили вихор своїх атак поблизу володінь гостей.

Так, на четвертій хвилині після подачі кутового головою пробив Майкон Олівейра, але м’яч пролетів над поперечкою. А за мить Кану сміливо пішов на навіс того ж Пічкура до лінії воріт, проте у верховій дуелі з воротарем арбітр зафіксував порушення правил. На 11-й хвилині потужного удару з-за меж карного завдав Лісовий, однак Литвин у стрибку зумів відбити цей м’яч, а за кілька секунд він же заледве встиг до м’яча, коли Кану відірвався від оборонців і виходив сам на сам. Незабаром знову потішив уболівальників Ндоє – воротар "Волині" вибив м’яч через усе поле в чужий карний, а Майкон головою підрізав того під поперечину. В даному епізоді гостей врятувала лише чудова реакція Литвина, який кінчиками пальців дістав шкіряного під самою поперечиною і зумів перевести його на кутовий. Наступна п’ятихвилинка виявилася справжнім жахом для арсенальців – волиняни цілком могли забити два-три м’ячі і вирішити питання про переможця зустрічі. Однак, воротар білоцерківців парирував постріл Пічкура з кута карного, Кану після подачі кутового пробив у кількох сантиметрах від дальної стійки, а на 19-й хвилині він же, замикаючи подачу штрафного у виконанні "двигуна" лучан Пічкура, пробив головою точно, але кіпер в останній момент зумів відбити шкіряного в поперечину, від якої той вилетів в поле.

Гості нічим особливим не відзначалися й виглядали відверто блідо, а їхні гравці воліли затягувати час ледь не з перших хвилин зустрічі. При цьому дуже весело було спостерігати ті моменти, коли суддя не реагував на їх падіння і, здавалося б, серйозно травмований футболіст миттєво зривався й біг закривати свою позицію. Господарі ж досягли бажаного лише у середині тайму. Пічкур вкотре подав штрафний з лівого флангу, на м’ячі першим виявився Майкон Олівейра й головою чітко відправив м’яч до сітки воріт Литвина – 1:0!

Після голу "Волинь" продовжувала володіти ініціативою, а Ндоє кілька разів виходив з воріт і бив по воротам свого колеги. Гарна нагода відзначитися була у Герасимюка на 34-й хвилині, коли Олег, виконуючи штрафний, потужним ударом перекинув стінку, але м’яч пролетів над хрестовиною. Незважаючи на це, у найнесподіваніший момент гості отримали шанс відзначитися в ситуації, яку ніхто до кінця так і не зрозумів. На 41-й хвилині після подачі кутового з правого краю арсенальцями, м’яч пролетів через карний майданчик на дальню стійку до захисників "Волині" і суддя, подумавши, вказав на одинадцятиметрову позначку. Причини такого покарання виявилися абсолютно нез’ясованими для більшості вболівальників, а як виявилося згодом, суддя вирішив, що м’яч влучив у руку комусь з оборонців. Екс-волинянин Товкацький виявився точним і ударом з "крапки" не залишив жодних шансів воротарю – гол. До речі, це був лише другий і останній у першій половині гри удар "Арсеналу" у рамку воріт "Волині". До перерви господарі відзначилися ще одним непоганим, але неточним ударом Майкона, але відігратися вже не встигли.

Виправити становище підопічним Віталія Кварцяного вдалося відразу після відпочинку. Спочатку голкіпер відбив дещо незграбний удар Рибальченка з правого кута штрафного, а на 48-й хвилині знову спрацювала зв’язка Пічкур-Майкон. Перший подав м’яч з лівого флангу, а другий головою точно пробив по воротах – 2:1 і одинадцятий гол бразильця у п’ятнадцяти матчах. Вийшовши вперед, "Волинь" й далі тиснула на ворота гостей, однак гостроти в атаці стало дещо менше, адже Лео Коста, який замінив надактивного Кану, відверто розчарував своє пасивністю, а на 61-й хвилині примудрився не влучити по м’ячу, замикаючи подачу Пічкура справа. Згодом попросив заміну й активний Майкон, який жорстко отримав по ногах від оборонця. Проте й за такого перебігу подій гол був швидше справою часу. А на 68-й хвилині Бабир, який замінив Рибальченка, і дуже гостро діяв на правому краї атаки, в черговий раз увірвався в карний майданчик, прагнучи встигнути на добивання після потужного удару Лопеса по центру, однак був збитий Кармалітою, який двома ногами грубо врізався у форварда – пенальті. Виконувати вирок узявся той же Лопес – чіткий удар вправо і м’яч від стійки влетів у сітку – гол!

Маючи запас у два м’ячі, волиняни потихеньку почали збавляти оберти і цим дали змогу арсенальцям нарешті вийти з власного карного. Активні атакуючі дії у господарів в основному створювалися через Пічкура. Євген двічі пробивав з-за меж штрафного майданчика, але у ціль не влучив. Мав змогу відзначитися й той же Бабир, однак, підрізаючи м’яч після подачі кутового, влучив у поперечину. Гості ж, провівши кілька контрвипадів знову забили доволі неочікуваний гол. Ще один екс-волинянин Войтович, підключившись да атаки другим темпом, першим встиг до м’яча на лінії штрафного і обвідним ударом в дальній кут скоротив розрив до мінімуму – 3:2. Відтак, завершальні хвилині хвилини пройшли дещо нервово, але без суттєвих загроз з боку обох суперників. Лише в компенсований час Лео Коста нарешті зумів точно пробити головою, проте потрапив у воротаря, а затим хтось з білоцерківців, потрапивши в офсайд, не звернув увагу на свисток арбітра й таки закотив м’яч у ворота Ндоє, але обмежився лише моральним задоволенням і відсутністю належного у таких випадках "гірчичника". У підсумку "Волинь" зробила ще один крок до підвищення в класі і, після вчорашньої осічки "Севастополя", зуміла піднятися на перше місце у турнірній таблиці.

Післяматчева прес-конференція:

Віталій Кварцяний (головний тренер "Волині"):

- Я дуже жалкую, що так досить сумбурно пройшла гра, що наші футболісти не переглянули своє відношення до неї, грали не дуже зібрано. Сьогодні була дійсно інфарктна сильна гра з незрозумілим тиском. Я просто вже втомився в кожній грі переживати. Футболісти чистоплюї. У них немає, ані подряпини. Я не задоволений грою середньої лінії. У гравців немає запалу і вогню. Не можна, виходити з поля без поту, крові… Що футболіст робив на полі? Крім того, що зупинити і віддати м’яч, потрібно ще за нього боротись. Їм в одне вухо влітає, а з іншого вилітає. По сто разів повторюю одне й те саме. Проте ви самі бачите, що важко грати, коли у суперника десять чоловік позаду. Наші бояться грати індивідуально. Майкон за рахунок інтуїції знайшов два моменти і забив. А потім… Незадоволений я грою, незадоволений результатом. Ми повинні були цій команді забивати десять голів.

- Що з Ковалюком, травма?

- Так, в Ковалюка травма, у Розгона теж, тому сьогодні Шарпар змушений був грати в захисті.

- Що Ви можете сказати про Вашого наступного суперника - "Динамо-2"?

- Я дивився їх в Бурштині. Вони вміють грати, стараються передавати м’яч в один-два дотики. Є гравці типу Єременка. Він зробив тоді дві подачі і вони забили голи. Але немає в них індивідуально сильних гравців, якими завжди славилось "Динамо"… Нас чекає дуже серйозна робота. Але нам не звикати, будемо працювати. Хотілося б, щоб сьогоднішній матч був святковим, в пріоритетній над суперником манері, кваліфікаційні голи, розумні передачі, комбінації – те що робимо на тренуваннях. Я не хотів, але довелось випускати Лео. Він поправився на нашому м’ясі й салі і не бігає, не може відірватись від землі. Три простріли – а його немає. Він зобов’язаний замкнути простріл. Я дав йому завдання, щоб в центральній зоні всі простріли його. Воротар стоїть на лицьовій лінії, йде простріл, а його немає… Цікаво підрахувати скільки в мене вже пішло нервових клітин? З "Севастополем" хоча б боротьба була, у Львові билися, а сьогодні вийшли одні піжони. Звідки це береться? Може ви мені підкажете звідки береться піжонство? Воно може бути 22 години на добу – розважайтесь, що хочете робіть, але на 2 години гри повинні бути як гладіатори. А вони цього не можуть…

Ігор Артимович (головний тренер "Арсеналу"):

- Так сталося, що у нас дуже багато травм. Навіть на сьогоднішню гру ми ледве назбирали 18 чоловік. Важко, коли гравці основного складу випадають, тому в нас і виходять такі результати. Сьогодні я задоволений деякими моментами. Нам сьогодні повезло, що ми не пропустили більше м’ячів.

- Свого часу Ви самі довго грали у Луцьку, тепер же у Вашій команді четверо колишніх гравців "Волині". Ви їх спеціально підбираєте?

- У нас багато футболістів із західного регіону. Василь Товкацький – це мій вихованець. Я працював з ним, починаючи з футбольної школи. Так само – Войтович. Я раніше знав цих хлопців, тому мені з ними добре працювати. А взагалі, завжди готовий брати гравців з "Волині". Можете звертатись, я візьму.

 

Прес-служба ФК "Волинь" Луцьк




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору