Новини ЗМІ

31 тур. "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка - "Енергетик" Бурштин 1:0 (0:0)

23:00, 23 травня 2010

"Нафтовик-Укрнафта" Охтирка - "Енергетик" Бурштин 1:0 (0:0)

2 700 глядачів.

Судді: Сергій Скрипак (Київська обл.), Євген Данильченко (Луганськ), Олег Дробітько (Полтава).

Резервний арбітр: Олег Паращенко (Суми).

Делегат ФФУ: Віктор Шаленко (Харків).

"Нафтовик-Укрнафта": Дейнеко, Тарасенко, Юрченко, Карпенко, Харченко (Зайчук, 46), Єсип-к, Бояринцев, Одинцов (Кікоть, 86), Башлай (Прокурор, 54), Вітер (Саванчук, 46), Каракевич (Погорелов, 60).

Запасні: Втюрін, Грачов.

Головний тренер: Сергій Шевченко.

"Енергетик": Бандрівський, Данищук, Лазорик-к, Гребинський, Прокопович (Клюшніченко, 46), Міліщук (Шалата, 88), Гордієнко, Семенюк (Рева, 80), Чернов, Василів, Єнілєєв (Дністрян, 58).

Запасні: Хомин, Липко, Деренюк.

Головний тренер: Микола Пристай.

Голи: Юрченко (76).

Попередження: Одинцов (4) - Чернов (10), Семенюк (43), Гордієнко (45), Клюшніченко (89).

Якщо згадати статистику протистоянь суперників, то бурштинцям ще жодного разу не вдавалося перемогти охтирських футболістів.

І взагалі, до цього матчу нафтовики здобули перемогу в п’яти поєдинках з семи проведених. Не порушилась ця приємна традиція для господарів і цього разу, хоча перемога у звітному поєдинку далася нелегко. Адже протягом останнього тижня для підопічних Сергія Шевченка це була третя гра: під кінець поєдинку в Чернігові вони "вирвали" перемогу у непоступливої "Десни", потім спаринг у Харкові з національною збірною України і нарешті звітний матч.

З перших хвилин матчу господарі розпочали провіряти на міцність оборону "Енергетика". Та в завершальній стадії атак їм не завжди вистачало стрункості і свіжості. Вже на 10-й хвилині оборонець бурштинців у верховій боротьбі з Каракевичем вибив м’яч на кутовий. Після його подачі головою сильно пробив Карпенко, та хтось із гравців "енергетиків" виніс м’яч із порожніх воріт. Після цього хорошим пасом Харченко вивів на побачення з Бандрівським свого капітана Єсипа і Богдан метрів з семи пробив трохи вище поперечини. Знову Харченко майже від лицьової лінії віддає пас в карний майданчик гостей, але Тарасенко пробиває над поперечиною. Всередині тайму сильно з лінії карного майданчика пробив Єсип і Бандрівський з труднощами перевів м’яч на кутовий. Після цього господарі дещо знизили активність, чим скористалися футболісти "Енергетика", провівши декілька швидких контратак. Та реальних загроз голкіперу охтирської команди вони створити не змогли. А перед самою перервою впритул пробивав Башлай, та голкіпер гостей своєчасно вийшов з воріт і м’яч влучив у нього.

У другому таймі бурштинці розпочали грати від оборони, яку "нафтовикам" ніяк не вдавалося "зламати", хоча можливості для цього були. Одинцов вивів на побачення з голкіпером Єсипа і Богдан метрів з 9-ти пробив вище поперечини. На 65-й хвилині після масованої атаки господарів по воротах били Єсип, Саванчук, Прокурор… та бурштинці зуміли відбитися. А гол було забито після стандарту. Оборонці "Енергетика" недозволеним прийомом перервали прохід Саванчука метрах в шести від лінії свого карного майданчика. До м’яча підійшов штатний виконавець штрафних з такої позиції Михайло Юрченко і крученим ударом над стінкою "поклав" м’яч у нижній дальній від голкіпера кут воріт. Бандрівський навіть не встиг зреагувати на цей удар і тільки проводив очима м’яч у сітку. За п’ять хвилин до закінчення поєдинку Михайло виконував аналогічний штрафний, та на цей раз "снаряд" влучив у "стінку". Після забитого голу активізувалися гості, які пішли вперед відіграватися і оголили свої тили. "Нафтовики" скористалися цим і мали нагоди збільшити перевагу. Єсип на лінії карного майданчика гостей "обікрав" захисника, але після його передачі Одинцов пробив неточно. А на останній хвилині основного часу поєдинку Єсип від лицьової лінії зробив прострільну передачу у воротарський майданчик, та замкнути її ніхто не встиг.


Післяматчева прес-конференція:

Головний тренер команди "Нафтовик-Укрнафта" Сергій Шевченко:

– Складна гра – було видно. Хоча ми і мали перевагу, але забили в кінці матчу. За тиждень третя гра. Хоча ми й намагалися підвести футболістів їх. Ну, витримали. Забивати треба було, хоч це і банальні слова. Пару моментів треба було відразу використовувати і в другому таймі. Потрібно втілювати ігрову перевагу в голи. І чим раніше тим краще.

– Якщо можна, кілька слів про гру зі збірною?

– Що можна сказати. Нас попросили, попросили, щоб ми не відмовилися. Ми поступилися, від гри не відмовилися, хоча знали, що ігри 18-го, 21-го та 24-го числа. Головне – це чемпіонат, як для нас. Але історичний момент, це перша гра збірної під керівництвом Маркевича. Маркевич говорив – контрольна гра між собою це одне, а краще зіграти з хорошою командою 1-ої ліги. Про гру... В першому таймі ми гідно грали, а з хвилини 20-ї ми мали перевагу, не використали пару моментів. Зрозуміло, настрій – вони контролювали м'яч, ми грали від оборони. Дали зіграти всім. Щоб пам'ять залишилась, особливо для молодих футболістів – гра зі збірною, це не кожен день буває. Мені за день до матчу кореспондент з Харкова телефонував, запитував: це для вашої команди перший матч зі збірною? Відповідаю – який перший, ми щотижня граємо. Зі збірними, з усієї Європи зіграли, залишилося зі збірною України зіграти... Жартую. Звичайно, перша. Здорово, що відкрита тренувальна гра, багато народу було, своєрідна атмосфера... Та все рівно ми знали, що 24-го числа у нас календарна гра і після цього навантаження – важче відновити емоційно. Там був сплеск емоцій, грати нашими з зірками. Гра непогана була. Нормально збірна грала. Можна поставити 11 фішок, і то будемо спотикатися. А так, як ми чисто від оборони грали… все рівно важко. Цікаво було б, коли у нас було кілька виходів один в один, просто забити. Звичайно ми б програли, вони б розізлилися, може і більше б забили. Але сам факт – такий момент був у Одинцова – вихід віч-на-віч з голкіпером. Єсип майстерно зіграв. Спочатку майстерно обвів Чигринського і віддав гостру гольову передачу.

– По команді суперника питання. Тренер залишився грою незадоволений, нам особисто сподобалося. Яка Ваша думка?

– Я не оцінюю інші команди, є своя команда. Обіграти будь-яку команду непросто. Питання – хто яке завдання вирішує. Команда непогана. Там немає Мессі, Дель П'єро, і у нас немає ... Команди з тих країв (може й майстерності трохи менше) – будуть бігати і битися, це закон західного регіону, і ми це знали, переглядали їхні ігри. Вони грали вдома з Олександрією, та коли гості повела 1:0, так вони просто втоптали потім Олександрію.

– Заміна Харченко – щоб дати можливість йому трохи відпочити?

– З'явилися у нього помилки вже у другому матчі – потрібно трошки відпочити. Помилки невластиві для нього... Шлях пройдений чималий, і скільки витрачено сил, емоцій...

Тренер команди "Енергетик" Михайло Гнатишин:

– Гра склалася так, що були швидкості з обох сторін, обох команд. Але на відміну від нас "Нафтовик" більше хотів перемогти. У нас деякі футболісти вже збираються у відпустку, думають чемпіонат закінчився. Будемо робити висновки, оскільки так грати не можна: 3–4 футболісти у нас явно випадали з гри, і тому такий результат. Іншого результату і чекати не можна було, тому що футбол гра колективна, і якщо кілька гравців "випадають", зрозуміло, що дуже важко досягти результату. Вдома подивимося відеозапис гри і будемо робити висновки. Хоча перед грою ми й налаштовували гравців, але люди не розуміють. Тому я вважаю, що і результат такий, та й ще вдало господарі виконали штрафний. Без варіантів.

– Ваша команда молода, завзята. Які плани на наступний сезон?

– Зрозуміло, що будемо шукати кілька виконавців, треба підсилюватися в деяких лініях. Завдання? Все буде залежати від фінансування. Знаєте, зараз ситуація нестабільна. Буде нормальне фінансування – буде і результат. Є і у нас футболісти і з досвідом, але ви правильно підмітили – у нас багато молодих. Ми можемо грати краще, ми сьогодні грали не найкращу гру. Ігри, особливо домашню з "Олександрією" – любо було дивитися. Навіть з тою самою "Волинню", хоча ми програли 3:0, але гра була досить видовищною. Я не відмовляюся від своїх слів, якщо не грають 11 чоловік, якщо випадають з гри 3–4 футболісти, звісно ... Вони грали, але не ту гру, і не в повну силу. Адже ми надіялися на них. Тому й такий результат.

– Склалося враження, що під кінець гри Вашій команді трохи не вистачило фізичної витривалості?

– У нас зараз з усіма переїздами сьома гра через три на четвертий день. Звичайно всі ці переїзди, як ніяк майже 1000 кілометрів – важкувато. І чемпіонат закінчується, і матчів багато у цьому місяці, а сили людські не безмежні. Молоді футболісти – немає ще такого досвіду відновлюватися, готуватися до гри – це теж немаловажний фактор.

– "Нафтовик" більш вікова команда, "Енергетик" молода, а в другому таймі ви стали програвати боротьбу...

- А я б не сказав, що ми програли. У чому ми програли? Гра була рівною. Моменти були. Я не згоден. Під самий кінець матчу, можливо.

– Може у Вас невелика фора була, що "Нафтовик" напередодні грав зі збірною?

– Можливо і такий варіант. Вдачі вашій команді. Думаю, у вас на наступний рік буде завдання ... ви вже були у вищій лізі, потрібно ставити завдання.

 

 

Прес-служба ФК "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору