Новини ЗМІ

31 тур. Третя поспіль упевнена перемога

23:00, 22 травня 2010

"Олександрія" Олександрія - "Прикарпаття" Івано-Франківськ 4:0 (1:0)

3400 глядачів.

Судді: В. Бондар (Харків), Г. Дзюбенко (Севастополь), Ю. Волков (Сімферополь).

Делегат ФФУ: О. Діхтяр (Полтава).

Резервний арбітр: В. Федан (Олександрія).

"Олександрія": Паньків, Чередніченко, Казанюк к/к, Іващенко (Кочура, 68), Кременчуцький (Гаврюшов, 79), Запорожан, Шупік, Колєснік (Сухоцький, 54), Ксьонз, Сидоренко (Нікітін, 79), Грицук (Мельник, 62).

Запасні: Чумак, Маринчук.

Головний тренер: В. Шаран.

"Прикарпаття": Локатир к/к, Барчук Лебединець, Бут, Іванишин, Стоцький (Коржук, 60), Диркач (Верстюк, 90+1), Боришкевич (Микуляк, 74), Маковійчук, Бровкін, Цкарозія.

Запасні: Іконніков, Ревуцький.

Головний тренер: С. Пташник.

Голи: Є. Шупік (15), В. Сидорренко (48, пенальті), В. Іващенко (67), О. Казанюк (86).

Попередження: О. Бут (9), В. Маковійчук (46).

Вилучення: Ю. Іванишин (85).

Як і годиться олександрійська команда з першої хвилини, як господар, вказала  гостям на їх місце і роль у цьому матчі.

На 2-гу хвилину матчу наші гравці вже виконали кілька ударів у площину воріт гостей. Гострий момент виник біля воріт прикарпатців на 6-й хв, коли О. Казанюк, притримавши шкіряну кулю, з розвороту потужно пробив, але м’яч пролетів поряд зі стійкою. Гра наших гравців була легкою, невимушеною. Здавалось, що проходить тренування. Така гра і продовжувалась до першого забитого голу.

Перший прицільний удар, який передував голу, потряс поперечину від дуже потужного удару Ксьонзом на 14- й хв. А через хвилину Казанюк навішує на штрафну, а Шупік, залишившись неприкритим захисниками суперника, класично головою забиває перший гол у ворота "Прикарпаття" 1:0!

Після цього гра проходила в центрі поля. На 32-й хв. гри Запорожан навішує на ворота, а Шупік з досить вигідної позиції дає маху – м’яч летить мимо цілі. Час першого тайму добігав до завершення. Були кілька швидких атак господарів, але вони не принесли очікуваного результату – голу. Уболівальник чекав розвитку подій на полі - голів. 

По перерві гра розпочалася в зовсім іншому руслі. Навали наших футболістів на ворота івано-франківців привели до того, що вже на 48-й хв. гості грубо порушують правила гри в своїй штрафній - зупиняють політ м’яча рукою. Пенальті. Кирило Сидоренко, якому вготована роль пенальтиста команди, не змарнував свій шанс забити – 2:0.

Протягом 54-57-ої хв. Шупік двічі гостро атакував ворота суперника. Через хвилину вже Ксьонз з 5- ти метрів розстрілює ворота Локатиря, але той в останню мить відбиває на кутовий. Активні дії на полі, намагання відзначитися В. Іващенком, дебютантом команди, таки повинні були увінчатися успіхом. І він прийшов до Валерія, дякуючи виходу на поле І. Мельника, який на 67- й хв. прекрасним пасом на хід вивів Валерія віч-на-віч з Локатирем. Майстерність нашого гравця була вище воротаря суперника – 3:0.

На 68-й хв. Кочура, тільки що вийшовши на заміну, продемонстрував свою індивідуальну майстерність, коли з гострого кута пробив по воротах головою, але голкіпер відбив на кутовий.

Старанність, таранні проходи, гарматні удари Павла Ксьонза, який цього разу не зміг забити, таки дали свій бажаний результат. На 85-й хв. він накрутив кількох захисників, обійшов трьох, а четвертий грубо збив останнього на лінії карного майданчика гостей недозволеним прийомом за 18 метрів від воріт. За таке порушення суддя вилучив з поля Іванишина і призначив штрафний.

Ой, як давно не бачив наш уболівальник класичних голів зі стандартних у виконанні майстра О. Казанюка. Той підійшов і досить ефектно через стінку в лівий верхній кут від голкіпера забиває 4-й гол.

На 89-й хв. якби Ксьонз віддав пас Мельнику, який перебував у гарній позиції, то рахунок міг збільшитися до 5:0.

Підсумовуючи останні три тури, треба віддати належне підопічним В. Шарана - забито 12 м'ячів при одному пропущеному. Залишається зіграти три тури. Нехай Господь Бог і вдача не покидають нашу команду.

Післяматчева прес-конференція:

С. Пташник:

- Одна помилка. Гол і команда посипалася. У другому таймі олександрійці показала достойну гру одного з лідерів Першості. Команда має гарний підбір гравців, що і приносить бажані результати. Я щиро вітаю команду з перемогою.
Моїй же команді треба ще здобути 3 очка, щоб залишитися в Першій лізі.

В. Шаран:

- Недооцінка "Енергетика", "Ниви" далася нам взнаки. Тому перед грою було наголошено перед гравцями, що дуже важко буде грати з командою-аутсайдером, який самовіддано бореться за кожне очко. Перший тайм довів, що так грати не можна. Тому гра в другому таймі різко змінилася. Я вдячний гравцям, що вони виконали мої установки на гру, а головне порадували олександрійців великою кількістю голів на всі смаки. Щиросердно дякую олександрійцям за активну підтримку під час домашніх матчів. Попереду "Зірка". Для мене не існує такого поняття, як "дербі". Треба виходити на поле і грати. Скажу відверто, що буде важко, але треба грати на результат. Інших настанов не може бути. Кожен матч повинен радувати наших палких прихильників. Постараємося не підвести їх очікування.

 

Іван Мельник, прес-служба ПФК "Олександрія" Олександрія                                




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору