Новини ЗМІ

30 тур. Впевнена перемога кіровоградської "Зірки"

23:00, 18 травня 2010

"Зірка" Кіровоград - "Прикарпаття" Івано-Франківськ 3:0

4100 глядачів.

"Зірка": Чурілов, Котелюх, Смалько, Городов (Денисов, 86)), Голопьоров (Драголюк, 89), Морозов (Гончарук, 89), Ситнік (Андрухов, 60), Шибко, Салатін, Чорномаз (Галенко, 69), Бурдіян.

"Прикарпаття": Локатир, Мельничук, Лебединець, Бут (Маковійчук, 69), Барчук, Коржук (Стоцький,46), Іванишин, Боришкевич (Микуляк, 84), Ревуцький, Бровкін (Деркач, 69), Цкарозія (Вірстюк, 87).

Голи: Ситнік, 9 (п); 40 (п); Андрухов, 70.

Попередження: Городов, 23; Салатін, 61 - Мельничук, 9; Коржук, 19; Боришкевич, 42; Бут, 57.

 

В матчі 30-го туру першості України серед команд першої ліги кіровоградська "Зірка" приймала івано-франківське "Прикарпаття". В попередніх матчах івано-франківці знайшли свою гру, одержавши перемоги над середняками першої ліги білоцерківським "Арсеналом" та "Динамо-2". Кіровоградська команда вже шість матчів не здобувала перемог, зігравши чотири рази внічию та двічі поступившись.

Зі старту звітної гри господарі заволоділи ініціативою на футбольному полі, стараючись як найшвидше забити гол у ворота суперника. І їм це вдалося. Після помилки захисника "Прикарпаття" Тараса Мельничука, Олександру Ситніку вдалося в штрафній суперника вийти на зручну позицію для удару, після чого він був зупинений поза правилами. Арбітр матчу без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку - сам "постраждалий" впевнено виконав вирок, розвівши голкіпера гостей і м’яч по різним кутам. Після забитого голу кіровоградська команда продовжувала домінувати на футбольному полі, створивши не одну чудову можливість для взяття воріт суперника. Так, комбінація Голопьоров - Морозов завершилася небезпечним ударом Олександром Морозова - м’яч пролетів біля штанги воріт "Прикарпаття". Владислав Голопьоров з передачі Павла Чорномаза пробив мимо воріт Івана Локатира. А от передачу Владислава Голопьорова з середини поля при проведенні власної контратаки нападник "Зірки" Олександр Ситнік використав сповна, влучно поціливши в нижній кут воріт гостей - 2:0.

Гості в першій половині зустрічі запам’яталися далекими передачами через пів поля на свого єдиного нападника Дмитра Бровкіна, адже "Прикарпаттю" не вдавалося переграти півзахист господарів. Також підопічні Сергія Пташника зуміли "заробити" кілька небезпечних штрафних біля воріт "Зірки", які непогано виконував Володимир Боришкевич - у випадках, коли м’яч влучав в ворота кіровоградської команди надійну гру демонстрував голкіпер господарів Олександр Чурілов. На перерву команди пішли за рахунку 2:0 на користь "Зірки".

Після перерви підопічні Ігоря Жабченка не збавляли обороти своїх атак, намагаючись не зупинятися на досягнутому. Чудову можливість після передачі Андрія Смалька не зміг замкнути Олександр Ситнік. А на 57-ій хвилині найактивніший гравець господарів Олександр Ситнік в зіткненні з Олександром Бутом отримав пошкодження і був змушений залишити футбольне поле. Віталій Андрухов, який замінив травмованого гравця, вдало увійшов в гру з "Прикарпаттям" і вже на 70-ій хвилині, в схожій манері з другим голом, довів рахунок до розгромного - 3:0. В подальшому більше забитих голів глядачі матчу не побачили.

Кіровоградська "Зірка" в підсумку святкувала впевнену перемогу над івано-франківським "Прикарпаттям", яка дозволила збільшити свій очковий багаж до сорока залікових пунктів. В наступному турі кіровоградська "Зірка" завітає в гості до харківського "Геліоса", який наразі кіровоградців випереджає на три очки. "Прикарпаття" чекає ще один матч на території Кіровоградської області - 23 травня вона буде протистояти "Олександрії".

Післяматчева прес-конференція:

Головний тренер кіровоградської "Зірки" Ігор Жабченко:

- Місяць не могли перемогти. У матчі з "Прикарпаттям" нам дуже була потрібна перемога, хотілось порадувати глядачів. Забили три голи. Могли ще забити. Перед нами стоїть завдання попасти в десятку кращих. Після серії безвиграшних матчів ця задача ускладнилася, але добре що безпосередні конкуренти втрачають очки. Знали, що "Прикарпаття" - це не проста команда, ми відповідно на цю гру налаштовувалися. Все, що хотіли виконати, ми зробили.

- Грою яких футболістів Ви не задоволені, а ким задоволені?

- Незадоволений я тим, як увійшов в гру Ярослав Галенко. Він мав "розривати" на своєму фланзі оборону суперника. Також розчаровує Павло Чорномаз - довір’я, довір’ям, але колись може закінчитися терпіння. А от задоволений я грою Андрія Бурдіяна, якому добре вдалося замінити дискваліфікованого Сергія Басова.

Головний тренер "Прикарпаття" Сергій Пташник:

- Думаю, що кіровоградська команда заслужено перемогла. У Кіровограді кваліфіковані виконавці, гарна команда. яке демонструє цікавий видовищний футбол. Мої хлопці після перемог в двох останніх матчах були самовпевнені, хоча я попереджав перед матчем, що треба грати уважніше, але, на жаль, наші помилки призвели до швидкого голу. "Зірка" грає у футбол, а не просто вибиває м’яч; старається створювати цікаві комбінації.

 

Прес-служба ФК "Зірка" Кіровоград




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору