Новини ЗМІ

29 тур. "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка – "Нива" Тернопіль 3:0 (1:0)

23:00, 12 травня 2010

"Нафтовик-Укрнафта" Охтирка – "Нива" Тернопіль 3:0 (1:0)

2 000 глядачів.

Судді: Андрій Кузьмін (Миколаїв), Ігор Куценко (Бровари), Володимир Пилипенко (Фастів).

Резервний арбітр: Вадим Жилін (Суми).

Делегат ФФУ: Вадим Шельменко (Київська обл.).

"Нафтовик-Укрнафта": Дейнеко, Тарасенко, Юрченко (Погорелов, 69), Карпенко, Харченко, Єсип-к (Зайчук, 86), Бояринцев, Одинцов (Кікоть, 80), Башлай (Прокурор, 72), Саванчук, Каракевич (Євсеєв, 85).

Запасні: Втюрін, Покосенко.

Головний тренер: Сергій Шевченко.

"Нива": Мазур, Слука, Лівіцький-к, Городецький, Р. Мельник, Вербний (Грінченко, 24), Беркита (Кормило, 70), Вонс (Мицишин, 64), Дуда, Майдан (Шаповал, 56), Сокіл (Кавійчик, 77).

Запасні: Ільющенков, Ключик.

Головний тренер: Едуард Павлов.

Голи: Каракевич (29, 67), Одинцов (61).

Попередження: Мельник (66), Дуда (70).



Хоча футболісти "Нафтовика" у минулому турі в Севастополі перервали свою виграшну серію з семи матчів, у звітному поєдинку вони перемогли вшосте підряд у домашніх матчах і вперше у нинішньому році здобули перемогу з великим рахунком.

А Роман Каракевич вперше, після повернення до Охтирки, відмітився забитими м’ячами, занісши до свого активу "дубль".

Футболісти "Ниви" з’явилися в Охтирці за декілька годин до початку матчу. Потягом вони прибули до Тростянця, звідки гостей клубним автобусом доставили до місця поєдинку. 14-ти годинна подорож у купейному вагоні, мабуть, далася взнаки, тому тернопільці з перших хвилин матчу почали діяти від оборони, відтягнувши до захисту майже усіх своїх футболістів. Та й за класом виконавців гості значно поступалися підопічним Сергія Шевченка. Хоча після попереднього поєдинку "Ниви", де вона дала справжній бій одному з лідерів першої ліги "Волині", в охтирських уболівальників були побоювання за результат матчу, та гра поставила все на свої місця.

Господарі вийшли на поле у своєму звичному складі. Не зміг зіграти тільки креативний Дмитро Вітер (пропускав гру через перебір "гірчичників") і його місце в атаці зайняв Саванчук, який у Тернополі, в матчі першого кола, відзначився хет-триком. З перших хвилин поєдинку господарі повели планомірні атаки на ворота суперника і вже на другій хвилині поєдинку могли відкрити рахунок. Після добротної атаки з кута воротарського майданчика головою пробивав активний у цьому матчі (та й взагалі в останніх іграх) Євген Одинцов – "снаряд" пролетів поруч з хрестовиною воріт. Але охтирські футболісти діяли в атаці якось академічно, стараючись розіграти м’яч до "вірного" моменту, і оборонцям тернопільської команди вдавалося "гасити пожежу" біля своїх воріт. Та й їх 18-ти річний голкіпер Руслан Мазур надійно діяв як у "рамці", так і на виходах.

Незважаючи на це, напруга біля воріт гостей з кожною хвилиною зростала. Всередині тайму довгим пасом партнери вивели в карний майданчик Каракевича, той у боротьбі з двома оборонцями "Ниви" сильно пробив (з трибун здавалося, що м’яч уже у воротах), але куля пролетіла поруч зі стійкою. За декілька хвилин комбінація Башлай – Тарасенко – Саванчук закінчилась красивим ударом останнього, у падінні ножицями – трохи вище поперечини. А от перший гол гості "привезли" самі собі. Нафтовики розіграли швидку комбінацію Харченко – Саванчук – Єсип, Богдан головою скинув м’яч у карний майданчик "Ниви", де два оборонці у своєму карному майданчику не розібралися і зіграли невдало: після рикошету м’яч потрапив до Каракевича, який весь матч діяв на вістрі атаки, і Роман свого шансу не втратив. Під кінець першого тайму хорошу нагоду подвоїти рахунок втратив Одинцов, але замешкався з ударом. І хоча до перерви м’яч вдруге побував у воротах тернопільців після удару Саванчука, лайсмен перед цим дав відмашку, фіксуючи положення поза грою. А що ж тернопільці? У першому таймі їм не вдалося провести жодної конструктивної атаки і голкіперу господарів Дейнеку роботи практично не було.

У другому таймі, гості дещо "підсіли" і охтирці ще з більшою наполегливістю продовжили "облогу" воріт підопічних Едуарда Павлова. Сильний удар з-за меж карного майданчика наніс старожил команди Вадим Харченко, який встигав грати на усіх ділянках поля, і Мазур з труднощами перевів м’яч на кутовий. На ударну позицію виходив капітан нафтовиків Єсип, вже перекинув м’яч через голкіпера, та у боротьбі з ним Гринченко відбився на кутовий. За 10 хвилин після перерви м’яч дивом не побував у воротах гостей. Каракевич у боротьбі з голкіпером, майже біля лицьової лінії, віддав передачу у район 11-метрової позначки, Одинцов бив вже по порожніх воротах та становище врятував хтось із оборонців "Ниви". А от другий гол виявився дещо нелогічним і курйозним. Каракевич, після передачі Саванчука, пробивав з лінії карного майданчика в сторону воріт і м’яч, зрекошетивши від Богдани Слуки, влучив у стійку воріт (незважаючи на відчайдушний кидок Мазура, до шкіряної кулі він дотягнутися не зміг), відскочив до протилежного кута де Одинцов добив його у порожні ворота. Та через вісім хвилин Каракевич, перебуваючи в аналогічній ситуації, "поклав" м’яч в нижній кут воріт.

Після цього господарі, провівши серію замін, трохи знизили свій атакуючий запал і тернопільці, під кінець поєдинку, могли хоча б трохи підсолодити гірку пігулку поразки Після помилки оборонців господарів Роман Мельник з хорошої позиції не влучив у ворота. А після удару головою в нижній кут воріт Кавійчика, надійно зіграв Дейнеко…

Прес-служба ФК "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору