Новини ЗМІ

19 тур. Друга ліга гр. "А". "Бастіон" не встояв перед чернівецькою "Буковиною"

23:00, 8 травня 2010

"Буковина" Чернівці – "Бастіон" Іллічівськ 1:0 (1:0)

11000 глядачів (!)

Головний арбітр: Сергій Березка (Київ), асистенти арбітра – Сергій Цимбал (Київ), Олександр Білорус (Черкаси), четвертий арбітр – Микола Левко (Чернівці), делегат ФФУ – Олександр Бойко (Київ).

"Буковина": Микола Збарах, Сергій Шевцов, Петро Климус, Павло Іванов, Денис Стоян, Владислав Рудченко, Олег Керчу (Сергій Дяченко, 89), Роман Дорош, Олександр Донець (Ігор Мігалатюк, 81), Григорій Гаранян (Роман Ємельянов, 51), Владислав Коробкін (Роман Степанков, 83).

Запасні: Андрій Ленчінков, Євген Кубай, Сергій Жижиян.

В.о. головного тренера: Вадим Заяць.

"Бастіон": Богдан Колядюк, Ігор Павлов, Олександр Волчков, Володимир Рудий (Вячеслав Куянов, 62), Віталій Лілик (Георгій Панченко, 85), Олег Гуменюк, Олександр Нечипорук, Олександр Лужанський (Саїд Белмохтар, 46), Євген Гавенко, Євген Сантрапинських, Вадим Барба (Микола Тараров, 34).

Запасні: Ігор Чечельницький, Віталій Рудий.

Головний тренер: Олександр Краснянський.

Голи: Владислав Коробкін (23, з пенальті).

Попередження: Роман Дорош (13), Павло Іванов (59), Олег Керчу (88) - Олександр Лужанський (14), Олег Гуменюк (25), Віталій Лілик (48).

 
Після перемоги "Буковини" над "Миколаївом" та поразки вінницької "Ниви" у Хмельницькому, головним конкурентом підопічних Вадима Зайця у боротьбі за вихід у першу лігу став "Бастіон" із Іллічівська.

Саме з цим колективом і грала сьогодні наша "Буковина". На жаль, у матчі з "Бастіоном" не зміг допомогти нашому колективові досвідчений нападник Степан Маковійчук, який у попередньому матчі отримав четверту жовту картку у сезоні. Натомість фани "Буковини" отримали можливість спостерігати за грою команди разом із своїм кумиром.

Щодо інших приємних сюрпризів, то справжнім подарунком для чернівчан став виступ найсильнішої людини України, неперевершеного Костянтина Ільїна. Костянтин часто – густо демонструє богатирські навички за межами буковинського краю. Тепер же, завдяки ФСК "Буковина" наші земляки отримали можливість спостерігати за виступом титулованого чернівчанина.

Матч "Буковина" - "Бастіон" розпочався з атак чернівецьких футболістів. На перших хвилинах гри буковинці виконали два кутових. Однак, гравці з Одеської області зуміли ліквідувати загрозу. А на 19 хвилині зустрічі блискуче зіграв на правому фланзі атаки "Буковини" Олександр Донець. Він віддав пас на Романа Дороша (пам’ятаєте гол чернівецької команди у Миколаєві?), який, на жаль, цього разу переграти голкіпера не зміг. Через три хвилини м’яч влучив у руку гравця "Бастіону", який перебував у межах штрафного майданчика. Арбітр ФІФА Сергій Березка вказав на одинадцятиметрову позначку. Пенальті вдало виконав Владислав Коробкін. Тепер на рахунку Владислава 13 голів. До речі, наш нападник проводить свій найкращий сезон у футбольній кар’єрі.

На 25 хвилині зустрічі "Бастіон" заробив штрафний неподалік штрафного майданчику. На удар Олега Гуменюка зреагував Микола Збарах. А за 5 хвилин до завершення першої половини зустрічі міг відзначитися Олег Керчу. Після удару Олега шкіряна куля пройшла повз ворота. Згодом чудову можливість зрівняти результат втратив клуб з Іллічівська. Перебуваючи у межах штрафного майданчика "Буковини", кращий бомбардир "Бастіону" Олександр Нечипорук пробив вище воріт.

У другому таймі "Бастіон" воротам чернівецької команди практично не загрожував. А ось наші земляки мали можливості збільшити свою перевагу у рахунку. Зокрема, на 53 хвилині поєдинку у штрафний майданчик гостей увійшов Владислав Коробкін. Завдати удару буковинському бомбардирові завадили захисники "Бастіону". Через 15 хвилин захисник "Буковини" Павло Іванов обіграв двох гравців суперника та зробив передачу на Олександра Донця, який, на жаль, не зміг обіграти голкіпера "Бастіону" Богдана Колядюка.

Остаточний підсумок гри – 1:0 на користь "Буковини". Перемігши у матчі за шість очок, чернівецька команда зробила ще один вагомий крок у першу лігу. За словами Вадима Зайця, якщо "Буковина" достроково здобуде путівку в перший дивізіон, то його команда все одно гратиме у кожному матчі на перемогу. Як зазначив Вадим Григорович, колектив прагне здобути три очка у кожному матчі весняної частини першості України – 2009/2010.

Сьогодні було встановлено рекорд відвідуваності домашніх матчів чернівецької "Буковини" у сезоні – 2009/2010. На матчі "Буковина" - "Бастіон" були присутні 11 (!) тисяч глядачів. Це нам нагадало першість України – 1995/1996. Тоді буковинці боролися за вихід у вищий дивізіон із полтавською "Ворсклою". Зрештою, така велика кількість глядачів не відвідує матчі колективів першого дивізіону і навіть багатьох клубів Прем'єр – ліги.

Вже стає приємною традицією, що домашні матчі "Буковини" відвідують голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв і мер Чернівців Микола Федорук. Це вселяє надію на те, що чернівецький клуб, який впритул наблизився до першої ліги, матиме підтримку владних структур.

 

Прес-служба ФСК "Буковина" Чернівці




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору