Новини ЗМІ

29 тур. Переконливий реванш

23:00, 11 травня 2010

"Олександрія" Олександрія – "Арсенал" Біла Церква 5:1 (3:1)

3400 глядачів.

Судді: С. Скирда (Харків), І. Сидорук (Конотоп), О. Луценко (Харків).
Делегат ФФУ: М. Митровський (Ужгород).
Резервний суддя: В. Федан (Олександрія).

"Олександрія": Паньків, Чередніченко,  Казанюк (Гаврюшов, 83), Іващенко, Зейналов (Грицук, 71), Кременчуцький, Запорожан, Шупік (Локтіонов, 56), Колесник (Сухоцький, 63), Ксьонз (Мельник, 73), Сидоренко.

Запасні: Чумак, Маринчук.

Головний тренер: В. Шаран.

"Арсенал": Суслов, Коваленко,  Гриценко,  Кривошеєв (Степанюк, 38),  Бурлін, Алексанов, Войтович (Смішко, 67), Деревльов - к/к, Кармаліта (Рибковський, 75), Піцур (Коваль, 55), Товкацький (Лаврінок, 81).

Запасні: Литвин, Ворона.

Головний тренер: І. Артимович.

Голи: К. Сидоренко, 6 – пенальті, 9 – пенальті, П. Ксьонз, 34, І. Мельник, 87, Р. Локтіонов, 90+1,- К. Деревльов, 31.

Попередження: Р. Зейналов, 58 - К. Коваленко, 5, С. Суслов, 8.


З певністю можна констатувати, що цього дня, 12 травня, "Олександрія" повністю переграла свого суперника – білоцерківський "Арсенал".

Два пенальті засвідчили, що нерви в гостей не витримали, коли їх захист так грубо зіграв у двох моментах - на льоту знесли з ніг нашого нападника Є. Шупіка. В обох випадках Євген виходив на побачення з голкіпером гостей. Ці пенальті двічі чітко пробивав наш захисник Кирило Сидоренко. У першому випадку він поклав Суслова в правий нижній кут, а пробив у лівий. Друге пенальті було схожим тільки з різницею в тому, що Кирило зробив більшу паузу, а вже потім легенько пробив у той же лівий нижній кут. Забивши два пенальті він довів свій власний рахунок по забитих м’ячах до 5.

Гості ж змогли відповісти першим випадом тільки на 21-й хвилині, а вже на 31-й їх капітан К. Деревльов, після подачі кутового головою переграв наших захисників і скоротив рахунок у матчі. Такий перебіг подій не до вподоби господарям. Явно, що цей гол став гарним подразником до активізації дій на полі олександрійцями. Як тут не згадати Павла Ксьонза, котрий сміливо заявив, що він у цей проміжок часу став головним героєм матчу. Його два кинджальні, ракетні проходи правим флангом, коли Паша обіграв на високій швидкості кількох захисників гостей, і потужно пробив з гострого кута – 3:1. Глядачі від радості зриваються зі своїх місць, палко вітаючи такий красень-гол. Через кілька хвилин він міг з такої ж позиції забити і другий гол, але голкіпер цього разу, добре обравши позицію, перекрив дорогу м'ячу. Перший тайм наші земляки відіграли динамічно, активні, осмислені дії командної гри довели, що і в другому таймі нам слід було очікувати ще приємні моменти від споглядання того, як будуть забиватися голи.

І майже 3500 глядачів стали свідками ще двох забитих  чудових м'ячів. Гра була фактично в одні ворота. В. Шаран, розуміючи, що гості сьогодні не ті, що були в  Першому колі, дає можливість пограти Сухоцькому, Грицуку, Локтіонову, Мельнику, які внесли свій почерк у гру. Голи назрівали. Вибух на два наступних голи прийшовся на 87 хвилину, коли Ігор Мельник з дальньої відстані, майстерно під себе і з розвороту осмисленим, ціленаправленим потужним ударом в лівий верхній кут забиває красень-гол. Такі голи повинні бути наочним посібником для футболістів, як слід забивати! Безперечно, що цей гол повинен стати кращим голом туру.

А через три хвилини відзначився і вихованець місцевого футболу олександрієць Рома Локтіонов, якому, на жаль, в останніх матчах не вдається реалізувати своє пряме призначення нападника - забивати. Йому всміхнулася щаслива доля. Він під завісу матчу встановив остаточний результат гри. Я. Сухоцький віддав на хід Р. Локтіонову дуже гарний пас, а той на швидкості переграв захисника, вийшовши віч-на-віч з голкіпером білоцерківців Сусловим, не залишивши тому ніяких шансів – 5:1! Впевнена перемога з гарними голами принесла багато добрих емоцій уболівальникам.

Окремо слід відмітити наші фан-клуби, котрі на цей матч підготували нові емблеми. Їх підтримка особливо цінна і потрібна. До того ж вони знайшли порозуміння з білоцерківськими фанами, які приїхали підтримати свою команду. Уже після матчу  можна було побачити, як дружно, по-товариські фани обох команд вели розмову.

Післяматчева прес-конференція:

Головний тренер "Олександрії" В. Шаран:

- Після програшу в Бурштині відбулася досить серйозна розмова. Ми переглянули ті матчі, де був бажаний результат. Хлопці зрозуміли свої помилки, і сьогодні довели, що вони виправляються. Я знав, що "Арсенал" переграємо, і з великим рахунком. Звісно, що 5:1, я не очікував, але це приємно. Усвідомлюєш, що праця тренерів дає потрібні результати. Психологія, настрій, мотивація грають велику роль. Я вдячний хлопцям, що вони сьогодні довели свою перевагу над суперником – порадували глядачів такою кількістю голів. Таким чином, встановивши статус-кво після програшу в Першому колі. Це треба було зробити!

Головний тренер "Арсеналу" І. Артимович:

- Швидкі голи вибили команду з гри. "Олександрія" показала чудову, організовану гру на результат. Мої ж підопічні вкрай погано зіграли в обороні. У нас її не було в цьому матчі. До того ж 4 провідних гравців перебувають в лазареті. У другому таймі два голи стали вінцем бездарної гри команди.

 

Іван Мельник, ПФК "Олександрія" Олександрія                     




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору