Новини ЗМІ

28 тур. Хай мінімальна, але перемога

23:00, 7 травня 2010

"Львів" Львів – "Фенікс-Іллічівець" Калініно 1:0 (1:0)

1820 глядачів.

"Львів": Марущак, Гальчук, Мостовий, Романюк, Леонідов, Чепурненко (Зозуля, 86), Панас (Яворський, 78), Лупашко, Горкун (Шептицький, 64), Козак (Даньків, 90+2), Мандзюк (Танчик, 81).

"Фенікс-Іллічівець": Тукач, Рябко, Антонюк, Луценко, Тітомир, Панченко (Повальчук, 59), Івашко, Акчурін, Семенина (Леонов, 82), Малюк (Патяк, 57), Блудов (Плетньов, 73).

Голи: Козак (3).

Попередження: Козак (26), Горкун (42) – Панченко (9), Тітомир (30), Івашко (39).

Далі відступати нікуди.

"Львову" потрібно перемагати, причому бажано у всіх матчах, що залишилися. І це сходження львів’яни вирішили розпочати з поєдинку з "Феніксом-Іллічівцем" з кримського смт Калініно. Цікаво, що статистика (до цього команди зіграли три поєдинки) ще не зафіксувала жодної перемоги львівської команди над калінінцями. Треба порушувати неприємні традиції.

Львів’яни взялися за справу вже з перших хвилин і швидко відкрили рахунок. На простріл Чепурненка зліва відгукувалося відразу кілька футболістів, однак найближчими до м’яча були Горкун, Козак і хтось з оборонців кримської команди. Попри те, що останнім торкнувся м’яча калінінець, гол записали на Михайла Козака. Як з’ясувалося згодом, цей влучний удар виявився єдиним у зустрічі.

Хоча львівські футболісти атакували багато і різноманітно. Гроза, яка порушила спокій Добромиля за півтори години до початку зустрічі і не вщухала до самого матчу, вплинула на перебіг подій на слизькому газоні. У таких випадках особливо небезпечними були постріли здалеку. Дальню артилерію взяли до свого арсеналу і підопічні Віктора Ряшка. З дальніх відстаней пробивали Чепурненко, Романюк, Мостовий, Лупашко та інші, однак або правильну позицію обирав воротар гостей Тукач, або пострілам львів’ян бракувало влучності.

До перерви хороші моменти принаймні подвоїти рахунок були у Панаса, Мандзюка та Горкуна. Проте на перерву команди пішли за мінімальної переваги львів’ян.

Варто зазначити, що у цьому матчі не змогли взяти участі Худзік (через перебір жовтих карток), брати Баранці та Ільків (травми). Ковальчук та Зозуля хоч і відновились після травм, але відразу випустити з перших хвилин їх Віктор Ряшко не наважився. Тому за справу потрібно було братися деяким недавнім резервістам. І треба сказати, що каші вони не зіпсували.

На початку другого тайму трохи пожвавішали гості, однак на те, щоб сконструювати хоча б кілька небезпечних атак біля воріт Марущака, вони не спромоглися. Натомість, львівські футболісти активізували зусилля під завісу зустрічі. Але знову небезпечні епізоди за участю Козака, Яворського, Зозулі та Шептицького до логічного завершення не призвели. Та все ж хай мінімальна, але перемога – "Львів" продовжує боротьбу за одну з путівок до Прем’єр-ліги.

 

Післяматчева прес-конференція:

В. о. головного тренера "Львова" Віктор Ряшко:

– Перш за все скажу, що злива внесла свої корективи у гру. У значній мірі вона її спростила. На полі у деяких місцях були калюжі, і в таких умовах грати було важко. Це не дозволяло демонструвати комбінаційний футбол. Разом з тим команда намагалася домінувати практично два тайми, пресингуючи суперників. У принципі, у нас було створено достатньо моментів, були удари з дальніх відстаней, але, на жаль, реалізація накульгувала.

– Сьогодні, як відомо, команда вийшла без кількох провідних гравців, і, відповідно, на полі з'явилося чимало гравців, котрі частіше виходять на заміну. Кого з них можете відзначити?

– Відзначати нікого не буду. Можу сказати так: звичайно, у тих гравців, які вийшли в основному складі, і не тільки в них були деякі помилки, але в значній міри на розвиток подій вони не вплинули. Ті гравці, котрі вийшли в основному складі, можуть записати цю гру собі в актив.

– З Горкуном все нормально?

– Є ушкодження. Дивляться лікарі. Але наразі не можу сказати, наскільки все це серйозно.

– Сьогодні багато футболістів пропускали гру через травму. Наскільки, на Вашу думку, їхня відсутність вплинула на гру?

– Така плинність кадрів – через перебір жовтих і велику кількість травмованих. Зрозуміло, що це не підсилює гру нашої команди. Григорій Баранець вибув на місяць, але вже триває другий тиждень його лікування. Ільків – на три тижні, ще тиждень його відсутності не пройшов. У Бориса Баранця зі спиною проблеми. Кажуть, що його теж до трьох тижнів не буде. Хоча дуже важкі ігри попереду, і лікарі все роблять для того, щоб якомога скоріше повернути цих футболістів до складу. Тішить те, що Петро Ковальчук уже почав тренуватися в основній групі, будемо сподіватися, що в цьому плані від нього буде підсилення.

– Дії Горкуна як оціните? Він сьогодні дебютував у стартовому складі.

– В цілому – позитивне враження. У них з Мандзюком було завдання створити певний тиск на захисників, щоб їм було важко грати у короткий і середній пас. Крім того, Горкун взяв участь у забитому голі. Тобто – зіграв позитивно.

– Але ж забивати й надалі нема кому. Адже перемогли тільки за рахунок автогола...

– Безперечно, це є проблема – завершення атак. Але ті футболісти, котрі зараз перебувають на лікарняному ліжку, – креативного плану, і на їхньому рахунку левова частка голів нашої команди. Сподіваємося на їхнє повернення. На наступну гру вже Худзік з’явиться у складі. Будемо витискати максимум з того, що в нас зараз є.

– Наступна гра проти "Харкова". Як будете налаштовувати своїх підопічних на гру проти аутсайдера ліги?

– Ми стежимо за всіма командами, вивчаємо найближчих суперників. Всі команди, які перебувають у нижній частині турнірної таблиці, борються за місце під сонцем. Зрозуміло, що з огляду на це в нас кожна гра важка, і ця, без сумніву, не стане винятком. Ми зі свого боку будемо робити все можливе для перемог. Бо сьогоднішня гра у плані психології має додати нам оптимізму і хорошого настрою перед грою у Харкові.

 

Головний тренер "Фенікса-Іллічівця" Анатолій Біляй:

– Погода внесла свої корективи на хід гри. Окремі епізоди нам вдавалися. Але в основному на полі була боротьба, довгі передачі. Ми не змогли зіграти у той футбол, який ми прививаємо команді і який ми би хотіли бачити.

– Ви знали, що "Львів" вийде на гру без багатьох ключових футболістів?

– Знаєте, наші кадрові проблеми, мабуть, значно серйозніші. Крайні захисники травмовані. До Львова взагалі приїхав усічений склад – лише 16 людей. Опорний півзахисник Яковенко захворів. Фланговий захисник Бугайов напередодні матчу зазнав травми. Тому нам довелось дещо перекроювати склад. Це теж вплинуло на якість гри.

– До суддівства у Вас є претензії?

– Ви самі можете оцінювати суддівство. Я не буду це робити. Є експертна комісія, делегат матчу – нехай вони цим займаються. Все насправді залишається на совісті арбітрів. Тому немає сенсу про це говорити.

– Результат, на Вашу думку, за грою?

– Я думаю, що якби не цей швидкий гол, то все склалося б по-іншому. Загалом, як на мене, ми не заслуговували поразки.

 

Прес-служба ФК "Львів" Львів




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору