Новини ЗМІ

28 тур. "Нива" Тернопіль - "Волинь" Луцьк 1:2

23:00, 6 травня 2010

"Нива" Тернопіль - "Волинь" Луцьк 1:2

3000 глядачів.

"Нива": 34. Мазур, 2. Слука, 18. Петрик, 20. Городецький, 8. Мельник, 4. Дуда, 3. Жданов (21. Вонс, 18), 10. Беркита, 13. Бінкін, 5. Вербний (9. Мищишин, 87), 17. Сокіл
(11. Кавійчик, 88).

Запасні: 29. Ілющенков, 15. Гринченко, 7. Майдан, 14. Кормило.

Головний тренер: Едуард Павлов.

"Волинь":  42. Ндоє, 37. Ковалюк, 3. Сімінін, 15. Літовченко, 5. Лопес (31. Пічкур, 46), 29. Гринченко, 21. Кінаш (7. Лісовий, 61), 38. Лео Коста, 9. Герасимюк (16. Рибальченко, 34), 11. Гошкодеря, 26. Бабир (36. Годований, 56).

Запасні: 1. Неділько, 2. Розгон, 24. Мостовий.

Головний тренер: Віталій Кварцяний.

Голи: Сокіл (41) - Лео Коста (13), Рибальченко (84, з пенальті).

На 48-ій хвилині Кінаш не реалізував пенальті (воротар).

Попередження: Петрик (24), Городецький (27), Мельник (44), Вонс (83) - Літовченко (16), Годований (75).


На гостьовий матч проти аутсайдера першої ліги – тернопільської "Ниви", волиняни вийшли якщо не самовпевненими, то надто розслабленими – точно.

Принаймні, півтора тайму наші гравці фактично ходили по полю пішки, з мінімумом швидкісних загострень. Втім, і цього цілком вистачило аби чітко зачинити господарів, які й так перебувають у не надто гарній формі, на їхній половині поля. Стартові хвилини лучани провели у атаках і попри відчайдушну гру тернопільських оборонців, за перші десять хвилин добряче понервували останніх. Так, на 3-й хвилині Лео Коста після подачі кутового пробив головою, але м’яч, вдарившись в землю, перескочив поперечину, за три хвилини Бабир пробив з гострого кута зліва, однак влучив у голкіпера, а на 9-й хвилині той же Бабир лише на якусь дещицю не дотягнувся до м’яча аби головою переправити того у ворота після гарного пасу Кінаша з лівого краю. Втім, на 13-й хвилині гості таки досягли свого – Гринченко з лівого флангу, з центру поля віддав передачу в штрафний майданчик на хід Лео Кості, голкіпер "Ниви" незграбно руками вибив м’яч прямо в корпус бразильцю і останньому не залишалося нічого, як закотити шкіряного у порожні ворота – гол!

Забивши, наші земляки заспокоїлися ще більше, що, однак, на перебіг подій на полі особливо не вплинуло – гра тривала на половині поля господарів. Останні ж ніяк не могли створити чогось особливого в атаці, рідкі передачі вперед або не знаходили адресата, або закінчувалися втратою м’яча вже при його прийомі. А два чи три дальні удари у бік воріт "Волині" проходили надто далеко від бокових стійок. В середині тайму волиняни мали ще кілька моментів для взяття воріт, але після удару Лео Кости на 20-й хвилині Мазур витягнув м’яч з-під поперечини, на 30-й Лопес з меж карного у ворота не влучив, а на 35-й той же Лео Коста хоча й виграв верхову боротьбу, однак відправив шкіряного у кількох сантиметрах поруч із стійкою. Крім того, ще разів з вісім волиняни не догравали моменти, коли "ще сантиметр" і м’яч мав би влітати у ворота. Натомість, господарі наприкінці тайму скористалися однією-єдиною можливістю чітко пробити по воротах Ндоє. "Надцята" за ліком передача вперед виявилася точною і екс-волинянин Петро Сокіл ударом з лінії штрафного майданчика в дальній кут відправив м’яч до воріт Ндоє – 1:1. Миттєва спроба відігратися у підопічних Віталія Кварцяного не вийшла, хоча на 44-й хвилині після подачі Кінаша Рибальченко потужно пробивав головою з кількох метрів – на жаль, прямо у воротаря.

Після відпочинку лучани відразу пішли вперед і на 48-й хвилині заробили право на одинадцятиметровий. Кінаш на лівому фланзі віддав пас вперед на Бабира, той пройшов вздовж лицьової, змістився в карний, де Мельник, штовхнувши форварда руками в спину, завалив того на землю. До "крапки" підійшов Кінаш і пробив з лівої у лівий від воротаря кут, однак Мазур у верхній точці таки зумів дотягнутися до м’яча і відбити того в поле.

Після цього "Нива", яка до перерви грала більшою мірою "як доведеться", чітко зосередилася на обороні, відтягнувши у лінію захисту відразу дев’ять гравців і набагато гостріше почали діяти тернопільські нападники, по-двоє, по-троє виходячи на поздовжні паси своїх оборонців, й організовуючи швидкісні контратаки. Втім, у завершенні господарям відверто не вистачало майстерності, а у захисті цей брак вони цілком компенсували кількістю. Наприкінці першої п’ятнадцятихвилинки тайму двічі на вістрі атак "Волині" опинявся невгамовний Лео Коста. Найнебезпечніші моменти у виконанні бразильця, котрий, безумовно, був найкращим у цьому матчі, трапилися у середині тайму і обидва після флангових подач Пічкура. Спочатку Лео пробив впритул з кількох метрів, але воротар, просто чудом зумів витягнути цей удар. А згодом той же Коста підступно п’яткою підправляв низовий простріл – здавалося, м’яч уже вкотився у ворота, але кіпер таки дістав шкіряного на самісінькій лінії воріт.

В останні двадцять хвилин волиняни нарешті включили швидкості й затисли господарів у власному штрафному майданчику. Двічі з вигідних позицій бив Рибальченко – у першому випадку – над поперечино, а у другому в останній момент на удар зреагував кіпер. Він же потягнув штрафні у виконанні Пічкура та Лісового… Апогей гри припав на 84-у хвилину, коли Лісовий зліва отримав пас від Літовченка, увірвався в карний, фінтом прибрав м’яч під себе, а нескоординований Слука-молодший прийняв Максима "на стегно" - арбітр вдруге вказав на "крапку". Цього разу пробивати взявся Рибальченко. Воротар "Ниви" при виконанні пенальті ще до удару вийшов з воріт на добрих півтора метра, "хитнув" нападника і сам кинувся у вільний кут, куди й був посланий м’яч, відбивши одинадцятиметровий. Проте, такі дії кіпера, як відомо суперечать правилам (ПРИНАЙМНІ, ВІДОМО ТИМ, ХТО ПРАВИЛА ЧИТАВ), й тому асистент арбітра подав сигнал про необхідність повторення одинадцятиметрового. На цей раз Рибальченко не схибив й вивів свою команду уперед. Щоправда, емоційна напруга серед місцевих уболівальників на даний момент досягла свого піку і над стадіоном знявся незадоволений гул та хвиля не надто етичного галасу на адресу судді. Звичайно, можна собі уявити розпач і гравців, і прихильників "Ниви" у даній ситуації, тим паче, коли мотивація рішення виявилася незрозумілою для більшості присутніх. Однак, правила є правила…

Завершальні хвилини пройшли також на емоціях. "Нива" спробувала було вирвати таку бажану нічию, "Волинь" же ж, у свою чергу, цілком могла покарати господарів за необачність. Вже у компенсований арбітром час Гошкодеря гарним пасом вивів Рибальченка сам на сам з воротарем. Вадим, промайнув захисників і, занадто зблизившись з кіпером, спробував перекинути того сильним ударом, але м’яч пролетів над поперечиною. У підсумку – цілком заслужена, але, можливо, не надто упевнена перемога "Волині", яка продовжує боротьбу за вихід до Прем’єр-ліги.

Прес-служба ФК "Волинь" Луцьк




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору