Новини ліги

«11+»: не вкладаючи зайвого – отримати максимальний результат.

16:21, 11 травня 2010

Наприкінці квітня за сприяння Спортивно-медичного комітету ФФУ відбувся семінар для лікарів футбольних клубів України, який охопив широке коло актуальних проблем спортивно-медичної служби в Україні та футбольної медицини зокрема. Порядок денний включав питання допінг-контролю в футболі та зміни у списку заборонених речовин 2010 року. Багато уваги було приділено питанню раптової смерті в спорті, причинам та методам профілактики її виникнення. Крім того, учасникам семінару було презентовано нову версію методики проведення розминки для футболістів перед тренуванням «11 +». 

Програму розроблено спеціалістами ФІФА з урахуванням результатів досліджень та статистичних даних щодо травм, які отримують футболісти під час гри або тренування, та розглядається як необхідний стандартизований захід їх запобігання та профілактики. 

 

 

Своїх коментарів щодо доцільності використання нової методики проведення розминки надав перший заступник голови спортивно-медичного комітету ФФУ Попов В.Д.

 

Питання, чому сьогодні стандартизують і чому намагаються привести розминку до обов’язкових компонентів тренувального процесу, полягає у тому, що це, у першу чергу, профілактика травм. Профілактика травми забезпечується завдяки правильному підходу до виконання елементів розминки. Якщо елементи розминки не включають повний спектр тих рухів, що дозволяють розім’яти всі сухожилля та м’язи, футболіст має ризик при різкому русі надірвати зв’язку або порвати м’яз, якщо він не достатньо розтягнутий на етапі розминки. Те, що розминка передує фізичному навантаженню – це аксіома.

 

Розминку «11 +» стандартизовано в Європі, вона широко використовується тренерами. На мій погляд, необхідним є те, щоб українські тренери взяли її до уваги та запроваджували у власній практиці. На сьогоднішній день ця система вправ є найбільш уніфікованою та ефективною. Більш того, я мав нагоду побачити її в дії, коли на семінарі в Лозані Недвед, кращий футболіст в історії Чехії, разом зі своїми колегами демонстрував залі на 800 осіб, як треба правильно розминатися. Методика розминки містить такі елементи, які просто цікаві за своїм складом. Треба віддати належне спеціалістам ФІФА, які за результатами досліджень комітету з вивчення травм вивели середньостатистичні дані та створили універсальну методику проведення розминки «11 +».

                

Переглянути відео-матеріали розминки «11 +» можна у розділі «Відео».

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору