Новини ЗМІ

22 тур. Друга ліга гр. "Б". "Кремінь" рятують глядачі і випадок

23:00, 30 квітня 2010

"Кремінь" Кременчук - "Олімпік" Донецьк 2:1

2000 глядачів.

"Кремінь": Олійник, Волошин, Дичко, Шаповал, Тининик (Проненко 84), Лапа (Галандарєв 55), Собко (Місяйло, 90 +1), Степанчук (Бородін 87), Коваленко (Клімов 46), Сутула (Зайко 60).

"Олімпік": Левченко, Змієвський, Чех, Коншин (Богданов 71), Санжар, Саєтов (Добреля 79), Валяєв, Таранов (Піднебенной 68), Уланов (Матвієнко, 88), Ареф'єв, Михайлов.

Судді: І. Бондар (Київ), Д. Бондаренко, А. Павлінов (Одеса).

Делегат ФФУ: Ю. Бондаренко (Херсон).

Голи: Тининик 74, Волошин 77 (пен.) - Уланов 56.

Не реалізований пенальті: Клімов 49.

Попередження: Борш 49, Дичко 53, Тининик Анатолій 85, Шаповал 90+1, Зайко 90+2.

Господарів від домашнього фіаско рятує випадок і велика відповідальність перед глядачами, які пригрозили після пропущеного гола більше не прийти не стадіон, якщо команда програє.

Для "Кременя" відносини з глядачами найважливіше і тому команда доклала максимум зусиль, щоб зберегти кредит довіри, який ось-ось мав вичерпатися після чотирьох нульових нічиїх у цьому році.

Так, обидва суперника вже не претендують на звання кращої команди групи, але принциповість матчу від цього не знизилася. По першому тайму важко було визначити, за рахунок чого суперники зможуть схилити чашу, всі 45 хвилин зберігалися в нейтральному положенні, на свій бік. Глядачі, що сховалися від палючого по-літньому сонця на тіньовій стороні стадіону, відверто нудьгували в першому таймі. Досить сказати, що за весь тайм м'яч практично не потрапляв навіть у рамку воріт, весь час чомусь намагаючись пролетіти повз прямокутника шириною 7 м 32 см і висотою 2 м 44 см.

А ось після перерви гра набула зовсім інші відтінки. Вже через три хвилини після відновлення гри господарі отримали прекрасний шанс забити перший (!) цього року гол на своєму стадіоні. Василь Клімов, що з'явився на полі лише у другому таймі, подав з лівого флангу на Максима Сутулу, який пробив відразу ж без обробки і м'яч на своєму шляху у ворота зустрів руку захисника. Кращий бомбардир групи "Б" взявся виконати вирок судді, але м'яч (скільки разів на інтерес він зможе з "точки" потрапити в штангу) влучив у стійку і відлетів далеко в поле. Довго переживати за те, що трапилося було ніколи, часу для виправлення ситуація ще вистачало. Але те, що сталося через шість хвилин, значно ускладнило завдання "Кременя" по досягненню такої довгоочікуваної домашньої перемоги. Руслан Борш майже на кутовому прапорці збив капітана команди "Олімпік" Романа Санжара. Роман зряче робить навіс на набігаючого Олександра Уланова і той ударом голови з відскоком від газону відправляє м'яч без шансів для Андрія Олійника в лівий кут воріт. Ось це вже "холодний душ" для господарів.

Штурмувати ворота Ігоря Левченка "Кремінь" кинувся майже відразу. Але "Олімпік" на чолі зі стовпом оборони Віталієм Чехом без проблем руйнував всі спроби "синьо-білих" зрівняти рахунок. І який же шанс на 66-й хвилині не використав далеко не гренадерського зросту Сергій Степанчук, якому дали пробити головою без перешкод метрів з семи. Але м'яч на біду для господарів пролетів поруч зі штангою.

І тоді на допомогу "Кременю" і прийшов "пан випадок". Клімов, який, до речі, видав точний пас на Степанчука, знову виступив у ролі асистента. М'яч опинився у Анатолія Тининика і той з не зовсім зручного положення з лінії штрафної встигає пробити. М'яч врізається в штангу, потім від спини воротаря, який саме знаходився в польоті, влітає в сітку.

"Кремінь" не зупиняється на досягнутому, і намагається дотиснути суперника. В одному з епізодів захисник "Олімпіка" врізається в Дмитра Зайко, який був ближче до м'яча, і дивна річ - суддя призначив другий пенальті в матчі. Я особисто не пам'ятаю, щоб для нашої команди були створені такі умови для перемоги. Дмитро Волошин бере на себе відповідальність і переграє воротаря, відправивши м'яч не в той кут, в який кинувся чемпіон Європи серед юнаків Ігор Левченко. Хвилин за 10 до кінця свою спробу потрапити у ворота з лінії штрафної (знову ж таки після пасу Клімова) не використав новачок команди 18-річний вихованець "Динамо" (Київ) Віталій Галандарєв. Віталій Собко, що досить продуктивно працював на своєму фланзі, хорошим пасом вивів на ударну позицію Клімова, але удар Василя з кута штрафного прийшовся прямо у воротаря. Майже відразу після забитого пенальті Юрій Чумак зробив всі необхідні в таких випадках обряди, пов'язані з низкою замін, щоб збити темп і потягнути дорогоцінний час.

Тепер для нашої команди важливо не робити осічок в решті матчів, для того, щоб зберегти за собою таке приємне місце в турнірній таблиці. 8 травня ми граємо в Донецьку з не дуже до нас гостинним "Шахтарем-3".

 

Прес-служба МФК "Кремінь" Кременчук




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору