Новини ліги

Відкритий лист до Президента Федерації футболу

08:51, 7 травня 2010

Президенту Федерації
футболу України
Г. М. Суркісу

 

 

№ 787   
7 травня 2010 року


Шановний Григорію Михайловичу!


          За дорученням Центральної Ради (постанова Центральної Ради від 26 квітня 2010 року № 12) звертаюся до Вас з наступним.
          Впродовж 2002-2004 років кошти, що належать клубам в рамках Програми Солідарності УЄФА, скеровувались керівництвом Федерації Футболу України на будівництво навчально-тренувального центру молодіжної та юнацьких національних команд України з футболу у с. Гореничі. Згідно з Положенням про Програму Солідарності, яка доводилась до  відома ПФЛ та клубів у Циркулярних листах УЄФА, кінцевими отримувачами таких коштів можуть виступати лише клуби.   
          Однак, клуби з розумінням поставилися до ідеї ФФУ збудувати такий комплекс та передали їй право використати з цією метою кошти солідарності УЄФА у сумі 12 млн. грн.
          Наразі відомо, що Указом Президента України від 2 червня 2008 року № 667 постановлено опрацювати питання щодо необхідності створення в установленому порядку центру олімпійської підготовки з ігрових видів спорту у с. Гореничі. Разом з тим, 24 липня 2007 року Міністерству України у справах сім’ї, молоді та спорту Кабінетом Міністрів України доручено підготувати проект рішення про передачу ФФУ об’єктів нерухомого майна колишнього військового містечка № 1 Міністерства оборони в с. Гореничі за їх залишковою балансовою власністю. Кабінет Міністрів України прийняв відповідне рішення, передбачивши в бюджеті на будівництво центру олімпійської підготовки з ігрових видів спорту 448, 2 млн. грн.
          Вимушені констатувати факт, що вищезгаданого навчально-тренувального центру досі так і не збудовано, а впродовж останніх років про його активне будівництво навіть не йшло мови.
          Крім цього, клуби ніколи не отримували жодних підтверджень того, що кошти, виділені на будівництво центру в обсягах, наданих згідно з Програмою Солідарності УЄФА, взагалі коли-небудь скеровувались саме на будівництво центру, не кажучи про отримання будь-яких звітів про використання коштів, що фактично належать клубам. Таким чином, кошти, які могли і мали бути використані клубами для розвитку своїх дитячо-юнацьких спортивних шкіл, фактично були використані не за цільовим призначенням.
          У своєму інтерв’ю «Зеркалу недели» Ви повідомили, що «…все, на что сподобилась власть, это передать территорию с баланса Министерства обороны на баланс Министерства по делам семьи, молодежи и спорта. Теперь собственными силами охраняем то немногое, что мы всё-таки успели сделать…Мы снесли старые строения, вынули из земли огромное количество пятидесятиметровых плит. Как рачительные хозяева, эти плиты сложили…Мы договорились в местном совете, что возьмем 4 гектара земли на примыкающем участке и построим все, что задумали, там». З цієї інформації не зрозуміло, на що використано кошти солідарності УЄФА у сумі 12 млн. грн.
          У зв’язку з вищенаведеним, будемо вдячні ФФУ та Вам особисто за надання до ПФЛ детального звіту про використання коштів солідарності УЄФА у сумі 12 млн. грн., переданих клубами ПФЛ до ФФУ, для подальшого інформування клубів


З повагою
президент                                                     М. Бальчос





Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору