Новини ЗМІ

27 тур. Красива і заслужена перемога над лідером

10:52, 5 травня 2010

"Нафтовик-Укрнафта" Охтирка – "Львів" Львів 2:0 (2:0)

3 000 глядачів.

Судді: Костянтин Труханов (Харків), Віталій Лазєєв, Олександр Маньковський (обидва – Одеса).
Резервний арбітр: Олег Паращенко (Суми).
Делегат ФФУ: Анатолій Кескюла (Павлоград).

"Нафтовик-Укрнафта": Дейнеко, Тарасенко, Юрченко, Карпенко, Харченко (Зайчук, 77), Єсип-к, Бояринцев, Одинцов (Кікоть, 87), Башлай (Грачов, 88), Вітер (Погорелов, 82), Каракевич (Саванчук, 62).

Запасні: Втюрін, Покосенко.

Головний тренер: Сергій Шевченко.

"Львів": Ситников, Гальчук-к, Ільків (Мостовий, 23), Романюк, Леонідов (І. Білий, 37), Чепурненко (Горкун, 71), Панас, Лупашко, Б. Баранець (Шептицький, 46), Козак, Мандзюк.

Запасні: Мусієнко, Даньків, Танчик.

В. о. головного тренера: Віктор Ряшко.

Голи: Вітер (20), Харченко (45, з пенальті).

Попередження: Харченко (27) - Чепурненко (6), Лупашко (44), Горкун (73).

 

Ну що ж, "Нафтовик-Укрнафта" отримав у безкомпромісній боротьбі сьому перемогу поспіль і впритул наблизився до свого рекордного результату 2006 року, коли було виграно вісім матчів підряд. І ще один підтекст цього поєдинку. У матчі першого кола охтирські футболісти поступилися своєму супернику з таким же рахунком тільки після двох сумнівних пенальті (на думку багатьох гравців і тренерів команди), призначених арбітром наприкінці матчу. Тому гравці охтирської команди на цю гру вийшли з вогником в очах, щоб дати бій своєму супернику.

З перших хвилин матчу вони заволоділи ініціативою, нав’язавши львівським "городянам" пресинг по всьому полі. Десь близько до середини першого тайму це принесло результат. Господарі отримали право на штрафний удар неподалік від центральної лінії, який взявся виконувати досвідчений Харченко, один з найкращих гравців цього матчу (взагалі, когось виділити у охтирській команді у звітному поєдинку важко, адже на полі був згуртований колектив однодумців). Вадим без роздумів послав м’яч у карний майданчик гостей, де Вітер, зігравши на випередження головою, у падінні, послав м’яч у сітку. Можливо, цей гол і на совісті голкіпера львів’ян Ситникова, який своєчасно не вийшов на перехват м’яча, та блискуче зіграв нападник нафтовиків. Окрилені цим успіхом, підопічні Сергія Шевченка хвилин на десять буквально замкнули гостей у їх карному майданчику. Тарасенко довгою передачею вивів віч-на-віч з голкіпером свого капітана Єсипа, який пробивав десь з кута воротарського майданчика, та м’яч пролетів в декількох сантиметрах від стійки. Потім карколомний слалом у виконанні Вітера, який по дорозі обвів декількох гравців львів’ян, зуміли нейтралізувати оборонці гостей. Через пару хвилин вже сам Дмитро хорошою передачею вивів Одинцова на побачення з голкіпером, та на цей раз Ситников упевнено зіграв на виході і перевів м’яч на кутовий. Та все-таки на перерву господарі пішли в мажорному настрої, маючи в своєму активі перевагу у два м’ячі. Бояринцев зі своєї половини поля зробив довгу передачу на лінію карного майданчика гостей, де його прийняв Каракевич (Роман поступово набирає свої кращі кондиції, після відновлення та лікування від отриманої травми) і в боротьбі з двома оборонцями гостей виходив на ударну позицію. Проти нього у карному майданчику не за правилами зіграв Лупашко і арбітр без роздумів вказав на "позначку". На цей раз вирок судді взявся виконувати Харченко (у попередніх матчах і Вітер і Саванчук не змогли реалізувати свої спроби з 11-метрової позначки). Вадим не залишив ніяких шансів Ситникову, пробивши сильно і точно.

У другому таймі підопічним Віктора Ряшка, після проведених замін (двох ще до перерви), дещо вдалося налагодити гру в атаці, та ініціативою продовжували володіти господарі, які більше діяли на стрімких контратаках. Львів’яни мали дві реальних нагоди послати м’яч у сітку воріт господарів. Після розігришу штрафного впритул головою бив Гальчук, але Харченко головою "виніс" м’яч із порожніх воріт. На 75-й хвилині метрів з 10-ти, з розвороту, пробивав Мандзюк. Після його потужного удару "снаряд" влучив у поперечину, відлетів на лінію воріт, а від неї у поле. Та й охтирські футболісти мали не одну нагоду збільшити свою перевагу. Згадаємо триходівку у виконанні Саванчук (який тільки що з’явився на полі) – Одинцов – Єсип. Богдан пробивав метрів з 12-ти, на жаль для охтирських уболівальників удар виявився несильним, і Ситников "накрив" м’яч. За 10 хвилин до закінчення матчу небезпечний штрафний метрів з 25-ти виконував Юрченко, та м’яч пролетів над хрестовиною…

Взагалі, охтирські футболісти в останніх матчах радують своїх уболівальників змістовною, і головне, результативною грою, за що отримали від них заслужені оплески. Та й футболісти не залишилися в боргу, які після матчу залишилися на полі, щоб подякувати своїх симпатиків за підтримку у цьому матчі.


Післяматчева прес-конференція:

В. о. головного тренера "Львова" Віктор Ряшко:

– Ми прекрасно знали силу команди "Нафтовик", і те що в них хороша виграшна серія, тобто команда в хорошому психологічному настрої. Знали, що суперник сповідує технічний, комбінаційний футбол, у них хороший підбір гравців. На жаль у нас (не хочеться за гарячими слідами робити, як говориться, розбір гри) грубі помилки захисників і воротаря привели до двох необов’язкових голів, які надали впевненості команді "Нафтовик". Низка травм також вибила нас з колії. І хоча в другому таймі старалися переломити хід гри, та підвела реалізація. А так, хочу поздоровити "Нафтовик" з перемогою.

– Присутність Вашого президента, якось вплинула на гру команди, чи не було у гравців "мандражу"?

– Наш президент відвідує усі ігри команди, так що, навпаки, наша команда відчуває якусь підтримку, а не мандраж.

Головний тренер "Нафтовика" Сергій Шевченко:

– Грали з лідером, з командою яка тільки була у Прем’єр-лізі і ставить задачі туди повернутися. Серйозний суперник. Дякую нашим хлопцям, які з усією відповідальністю, як і належить, підійшли до гри, і перемогли…

– Кого можете виділити у команді?

– Команда сильна командною грою, коли один за всіх – всі за одного. Нехай оцінку дасть наше керівництво.

– … і глядачі?

– Про глядачів нічого й говорити, так як граємо для них. У грі любої команди – основний показник кількість глядачів. Ще раз повторююсь, граємо для глядачів, ну і звісно, щоб був результат. Ну а якщо на цьому фоні є ще й змістовна гра, яка заводить глядачів, це вже досягнення.

 

Прес-служба ФК "Нафтовик-Укрнафта"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору