Новини ЗМІ

27 тур. І рідні стіни не допомогли

10:36, 5 травня 2010

"Олександрія" Олександрія - "Десна" Чернігів 1:1 (0:1)

3500 глядачів.

Судді: О. Павлюк (Київ), О. Мартищенко (Ірпінь), Н. Рачинська (Київ).
Делегат ФФУ: В. Головко (Дніпропетровськ).
Резервний арбітр: О. Кацман (Кіровоград).

"Олександрія": Паньків, Маринчук (Казанюк, 32), Чередніченко, Локтіонов (Мельник, 46 Кочура, 78), Зейналов - к/к, Кременчуцький (Грицук, 65), Запорожан, Шупік, Колесник (Сухоцький, 82), Ксьондз, Сидоренко.

Запасні: Чумак, Нікітін.

Головний тренер: В. Шаран.
Президент клубу: М. Лавренко.


"Десна": Пилипенко, Боровков - к/к, Стоян, Анеліков, Гітченко, Костюченко (Орєхов, 55), Кобець, Кондратюк, Старенький (Кожем'яченко, 87), Кандауров (Сердюк, 90), Грибанов (Єлесєєв, 72).

Запасні: Коледа, Рустамов, Антонов.

Головний тренер: О. Рябоконь.                          

Голи: Мельник, 48 - Старенький, 28

Попередження: Кременчуцький, 44 - Старенький, 28, Кандауров, 35.

Вилучення: Кобець, 52.

Не гадали уболівальники, що матч для нашої команди розпочнеться трагічно. Помилкою нашого голкіпера Ю. Паньківа, який відкинув м’яч на хід лівого захисника Маринчука, який не помітив цього пасу, добре скористався Старенький, який не втратив своєї нагоди відзначитись, перехопив м’яч, і забив гол на 28-й хв.

Чотири тури – чотири перемоги. Нам снаги вистачило, щоб взяти очки в "Геліоса", "Львова", "Севастополя" та "Ниви", а з "Десною" - втратили такі важливі, а можливо,  дорогоцінні нашій команді очки.

Перший тайм не приніс глядачам задоволення. Правда, було кілька гострих моментів. Якби на 31-й хв. Ксьонз "пробив" з гострого кута Пилипенка, який майстерно врятував ворота від вірного голу, відбивши шкіряного на кутовий. Міг на 36-й хв. забити і капітан команди Р. Зейналов, який потужно пробивав по центру воріт, і знову на висоті кіпер гостей – за долю секунди йому вдається з-під перекладини перевести м'яч на кутовий.

Та найбільше в першому таймі запам’яталися: сумбурність, беземоційність, відсутність іскри в очах наших гравців – невтримне бажання перемоги. "Десні" така тактика на полі була вигідна. Адже вони вели в рахунку. Наші ж шукали свою гру, але прямолінійність дій на полі, гра в боротьбу, а не через вільні зони, не могла принести успіх.

По перерві, отримавши настанови від В. Шарана, олександрійці заграли дещо жвавіше. Вихід на поле І. Мельника, став на деякий час переломним моментом. Останньому вдається через три хвилини, на 48-й хв., після виконання кутового, замкнути головою фланговий простріл – 1:1. Здавалось, що швидкий гол додасть снаги і сили на переможні дії на полі, але цього не сталося. Відсутність креативу, творчого індивідуального мислення, колективної волі до кінцевої боротьби не побачили глядачі цього дня (деякі гравці цього дня дуже вже хибили своєю грою, - авт.). Гості ж, залишившись у меншості, стали в глуху оборону, закривши всі вільні підступи до воріт Пилипенка. З нашого боку були старання, намагання. Були кинуті потужні сили – у захисті залишався практично один Сидоренко, але вирішального удару, який би приніс таку бажану перемогу, глядачі, на жаль, цього дня не побачили.


Післяматчева прес-конференція:

О. Рябоконь, головний тренер "Десни":

- Мені сподобався перший тайм. Була хороша гра обох команд. Я дуже задоволений  діями своїх гравців. Було багато флангових передач, але завершальних ударів було мало. У другому тайм футболу не вийшло тому, що швидке вилучення гравця зіграло свою роль, суперник зрівняв рахунок. Ми змушені були грати на утримання рахунку. Були контратаки, але цього було замало, щоб забити гол.
 
В. Шаран, головний тренер "Олександрії":

- Нашій команді не вистачає стабільності. Хороші матчі чергуються з явним провалом. Зрозуміло, що за відмінною серією переможних матчів наступає невеличкий спад. У першу чергу сказалася погода, тяжко, але важко було і "Десні". Гості перший тайм витримали, але ми його провалили повністю. Хоча були моменти. Забий в першому таймі гол і все пішло б іншим шляхом. У другому таймі швидкий гол та вилучення гравця команди-суперниці, здавалось додасть сил і бажання перемогти, але цього не відбулося. На жаль, втрачено важливі очки, але наші перемоги попереду, які нам треба втілювати в життя.


Іван Мельник, прес-служба ПФК "Олександрія" Олександрія 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору