Новини ЗМІ

19 тур. Перша ліга. "Волинь" Луцьк - "Зірка" Кіровоград 4:0

10:29, 30 квітня 2010

"Волинь" Луцьк - "Зірка" Кіровоград 4:0

6300 глядачів.

"Волинь": 42. Ндоє, 37. Ковалюк, 3. Сімінін, 13. Бамба (9. Герасимюк, 13) (27. Жук, 82), 15. Літовченко, 6. Довгий, 7. Лісовий (29. Гринченко, 64), 21. Кінаш, 16. Рибальченко (38. Лео Коста, 46), 10. Шарпар (31. Пічкур, 29), 17. Павлов.

Запасні: 1. Неділько, 24. Мостовий.

Головний тренер: Віталій Кварцяний.

"Зірка": 33. Чурілов, 3. Денисов, 4. Котелюх, 5. Смалько (17. Бурдіян, 68), 7. Городов
(2. Михайлюк, 56), 8. Голопьоров, 9. Вечтомов, 15. Ситник (11. Андрухов, 46), 18. Шибко (16. Гончарук, 57), 21. Чорномаз (20. Салатін, 55), 24. Драголюк.

Запасні: 12. Білошапка, 26. Басов.

Головний тренер: Ігор Жабченко.

Голи: Кінаш (45), Павлов (48), Лео Коста (51), Павлов (73).

Попередження:  Павлов (48) - Денисов (15), Ситник (34).

 
Початок матчу між "Волинню" та кіровоградською "Зіркою", як і очікувалося, видався напруженим для господарів.

Кіровоградці грали з насиченим захистом за схемою вісім оборонців у дві ешелоновані лінії, Ситник – в нападі, Чорномаз – атакуючий вінгер. За такого розкладу подій прорватися крізь захисні редути гостей волинянам було доволі проблематично. Перша справжня небезпека біля воріт одного із суперників виникла лише по завершенні першої чвертьгодини гри, коли захисники "Зірки" на вході у штрафний майданчик збили Павлова і Кінаш із штрафного пробив у стилі травмованого Майкона Олівейри – з підсічкою у дальній від кіпера кут. На щастя для гостей м’яч влучив у поперечину, а на добиванні захисники кіровоградців виявилися більш розторопними, аніж той же Павлов.

Надалі гра на тривалий час звелася до безрезультатних потуг лучан прорватися крізь насичену оборону гостей. Останні, у свою чергу, розраховували на контратаки, час від часу підключаючи туди номінальний півзахист, котрий, втім, більшою мірою був зосереджений на стримуванні технічних півоборонців лучан на підходах до карного "Зірки". Незважаючи на це, гостям навіть на якісь десять хвилин вдалося перехопити ініціативу у грі і провести ряд гострих випадів на ворота Ндоє. Однак, до серйозних загроз справа дійшла лише одного разу, коли Ситник вчасно відгукнувся на навіс зліва і головою впритул пробив прямо у руки кіперу волинян, після чого, намагаючись завершити атаку, вдарив воротаря ногою в голову, за що отримав попередження від арбітра. Господарі ж мали непоганий шанс реалізувати свою перевагу на 25-й хвилині, коли після метушні в карному "Зірки" у падінні через себе пробив Рибальченко – на жаль, м’яч пройшов поруч із стійкою. Досягти свого волинянам вдалося лише на останній хвилині першого тайму. Кінаш з правого краю виконав штрафний метрів з двадцяти п’яти – чіткий удар з лівої у ближню "дев’ятку" і попри шалений стрибок Чурілова, м’яч влетів у сітку воріт – гол!

Після перерви "Зірка" спробувала, було, перебудуватися, більше уваги зосередивши на атаці. Та натомість, господарі, використавши вільні зони, миттєво вирішили долю гри на свою користь. На 48-й хвилині Сімінін зі своєї половини поля віддав навісну передачу на вістря атаки на Лео Косту, котрий у перерві замінив Рибальченка, а той головою скинув м’яч на хід Павлову – шкіряний влетів у штрафний майданчик, вдарився об землю, перелетів воротаря і опинився біля штанги прямо перед форвардом юнацької збірної України, котрий і відправив його у порожні ворота – 2:0.

Минуло три хвилини і Герасимюк майже від кутового прапорця видав відмінний пас на лінію воротарського на височенного Лео Косту, який ударом головою втретє пробив кіпера гостей.

До завершення поєдинку безумовна ігрова та територіальна перевага належала господарям, які хоча й не так наполегливо, але все ж намагалися збільшити свої гольові здобутки. Вдалося їм це лише на 73-й хвилині. Після атаки лівим краєм Кінаш відкинув м’яч в центр неприкритому Павлову, а той, ударом з лету, відправив шкіряного точно у правий від кіпера кут – 4:0.

У час, що залишався, Євген принаймні двічі міг довести свій здобуток до хет-трику, проте не використав слушні нагоди для взяття воріт. А найбільш небезпечним став ривок ще одного юного таланта – Жука. Василь за кілька хвилин до фінального свистка зумів пройти відразу чотирьох захисників "Зірки", вийшов на побачення з воротарем, але… пробив над поперечиною. Гості мали шанс на гол престижу, провівши стрімку контратаку вже у доданий арбітром час – Гончаров пройшов двох оборонців, фінтом "поклав" на землю Ндоє і пробив.

Однак, своїх партнерів надійно підстрахував досвідчений Ковалюк, вибивши шкіряного практично з лінії воріт. У підсумку – упевнена перемога "Волині", котра уже втретє у весняній частині сезону знищує суперників на своєму полі з рахунком 4:0.

 

Прес-служба ФК "Волинь" Луцьк




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору