Новини ЗМІ

26 тур. "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка - "Геліос" Харків 2:0

11:36, 27 квітня 2010

"Нафтовик-Укрнафта" Охтирка - "Геліос" Харків 2:0

2 500 глядачів.

Судді: Олександр Бондар (Хмельницький), Ігор Альохін (Сімферополь), Олег Дробітько (Полтава).

Резервний арбітр: Ярослав Песоцький (Суми).

Делегат ФФУ: Олег Чорний (Донецьк).

"Нафтовик-Укрнафта": Дейнеко, О. В. Тарасенко, Юрченко, Карпенко, Харченко, Єсип-к, Бояринцев, Одинцов (Кікоть, 86), Башлай (Грачов, 90+2), Вітер (Погорелов, 90), Каракевич (Саванчук, 74).

Запасні: Лавренюк, Покосенко, Прокурор. Головний тренер: Сергій Шевченко.

Головний тренер: Сергій Шевченко. 

"Геліос": Качоренко-к, Лобойко, Борзенко, Євстафієв, Сумцов, Соломаха, Даудов (Шатіло, 46), Гаді (Бочкур, 76), О. С. Тарасенко (Суспіцин, 87), Фоменко (Скрипник, 3), Романчук (Яровенко, 46).

Запасні: Гостєв, Волошин.

Головний тренер: Сергій Кандауров.

Голи: Юрченко (4), Карпенко (10).

Попередження: Вітер (35), Шатіло (52), О. С. Тарасенко (64).

Вилученний: Качоренко (2, фол останньої надії).

В Охтирці нафтовики ще жодного разу не програвали "сонячним". Не порушили приємну для себе традицію вони і у звітному матчі. Отримавши шосту перемогу поспіль, господарі, за набраними очками, майже зрівнялися з "Геліосом".

Охтирські футболісти, після невдалого старту у весняній частині першості, нарешті розпочинають грати "першим номером", про що після попереднього матчу говорив їх наставник Сергій Шевченко: "На сьогоднішній момент вони грали як перший номер... ми постараємося, щоб у майбутньому ми були першим номером. Будемо старатися". Як бачимо слова у тренера не розходяться з ділом. На поле вийшов також і Вітер, який, незважаючи на травму, отриману у попередньому матчі (перелом пальця на руці) горів бажанням зіграти проти своєї колишньої команди.

Гра розпочалася без розвідки і господарі досить швидко відкрили рахунок. Після довгої діагональної передачі Тарасенка зі своєї половини поля у напрямку Єсипа голкіпер "Геліоса" зупинив м'яч руками за межами свого карного майданчика. Про це "відмашкою" прапорця лайсмен просигналив арбітру. Олександр Бондар показав Качоренку червону картку, трактуючи це порушення, як фол останньої надії, адже Єсип вийшов би на порожні ворота. Скрипнику, який у "рамці" замінив Качоренка, прийшлося зразу вступати в гру. Юрченко зі штрафного, майже з лінії карного майданчика гостей, потужним ударом обвів "стінку", пославши м'яч точнісінько в притирку з ближньою стійкою. Скрипник, хоч і зреагував на "постріл", але відвести загрозу виявився безсилим. За п’ять хвилин нафтовики вели в рахунку 2:0. Після подачі чергового кутового Єсипом (їх Богдан у цьому матчі виконував постійно, та й взагалі розпочинав усі атаки команди в центрі поля) Карпенко ногою скинув м’яч собі на голову і "парашутом" послав м’яч під поперечину.

Звичайно, залишившись у меншості і маючи в пасиві два голи, харків’янам було важко щось протиставити господарям, у яких з’явилася впевненість і вони академічно розвивали подальший перебіг подій, стараючись довести свої комбінації до "вірного" моменту. Та "сонячні", трохи оговташись від холодного душу на початку матчу, зуміли побудувати гру в обороні, не даючи можливості охтирцям входити у карний майданчик. Всередині першого тайму досвідчений Харченко, який, мабуть, переживає другу молодість, наніс сильний удар метрів з 30-ти. Голкіпер з труднощами перевів м’яч на кутовий. Та серія з двох підряд кутових успіху господарям не принесла.

Після перерви гра пройшла за аналогічним сценарієм. Нечисленні контратаки "Геліоса" утруднень воротам Дейнеко не завдавали. А от на початку другого тайму віч-на-віч з голкіпером виходив Єсип, але на виході надійно зіграв Скрипник. Можна згадати ще штрафні у виконанні Бояринцева (після його сильного удару метрів з 35-ти пролетів трохи вище поперечини) та харківського Тарасенка (після його навісу в район 11-метрової позначки м’яч головою підправляв Борзенко, але неточно).


Післяматчева прес-конференція:

Головний тренер "Геліоса" Сергій Кандауров:

– Ми програли, граючи вдесятьох. Хлопці молодці, достойно програли, якщо можна сказати так. Але робити такі помилки ні в якому разі не можна.

– Як налаштовували свою команду на сьогоднішній поєдинок?

– Звичайно на перемогу. І якщо б у нас не вилучили воротаря на перших хвилинах матчу, я думаю що ми б виграли. Я був у цьому упевнений.

– За рахунок чого вам вдалося "засушити" гру у другому таймі, і у господарів не було переваги?

– По-перше, хочу подякувати хлопців, які добре діяли, але, по-друге, – "Нафтовик" досвідчена команда. Хлопці грали вдесятьох – для чого їм кудись спішити, бігти, щось робити.

Головний тренер "Нафтовика-Укрнафта" Сергій Шевченко: 

– Грали з лідером – ми беремо до уваги турнірну таблицю. Не просто так, особливо у першому колі, команда набрала стільки очок. Хай це не від них виходило, та видно було, що команда налаштована на серйозні задачі. І по грі було видно, що команда на ходу, швидка. Хлопців подякували за змістовну гру.

– Знову не вражає Каракевич, у чому причина?

– Не треба його чіпати. Є такі моменти, що присутність таких гравців як Каракевич… спочатку гравець працює на ім’я, а потім ім’я працює на нього. Його присутність на полі уже діє на команду позитивно. У нього є карт-бланш, ми йому довіряємо, ми знаємо його силу. А те, що він скільки хворів, є страх тієї травми. Ми також хочемо, щоб Роман заграв у повну силу. Та все-таки на полі він відволікає одного, двох гравців суперника. Так що не потрібно чіплятися, що він не вражає. Він, можливо, і сам себе не вражає.

– Команда сьогодні вперше зіграла першим номером. Як Ви це прокоментуєте?

– Розгубити все легко. А ось знову все це повернути, в першу чергу щоб футболісти повірили самі у себе. Це тоді буде, коли з них буде виходити аура: ми сильні. Це все зрозуміло, за рахунок результату вони отримують впевненість. А побудувати все це складніше. Потрібно знову у гравців виховати дух переможця. Мабуть ми в стадії, дай Бог, якогось становлення… Ми не чародії, що так ось махнув паличкою і все вийшло. Можливо й хочемо, але…

 

Прес-служба ФК "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору