Новини ЗМІ

26 тур. "Львів" Львів - "Волинь" Луцьк 0:1

13:09, 26 квітня 2010

"Львів" Львів - "Волинь" Луцьк 0:1

2156 глядачів.

Судді: В. Дяденко (Кіровоград), В. Федан (Олександрія), В. Володін (Херсон).

Делегат ФФУ: Д. Головко (Дніпропетровськ).

"Львів": 23. Ситников, 3. Гальчук, 17. Леонідов, 4. Ільків, 5 .Романюк, 15. Лупашко, 8. Г. Баранець (18. Чепурненко, 21) (13. А. Мостовий, 82), 14. Б. Баранець, 9. Худзік, 19. Козак (6. Танчик, 85), 20. Шептицький (24. Панас, 54).

Запасні: 99. Мусієнко, 16. Білий, 25. Боргун.

В. о. головного тренер: Віктор Ряшко.

"Волинь": 42. Ндоє, 37. Ковалюк, 3. Сімінін, 15. Літовченко, 5. Лопес (7. Лісовий, 78), 6. Довгий, 21. Кінаш, 38. Лео Коста (16. Рибальченко, 18) (26. Бабир, 90+1), 29. Гринченко, 10. Шарпар (31. Пічкур, 84), 17. Павлов.

Запасні: 1. Неділько, 24. Р. Мостовий, 30. Дурай.

Головний тренер: Віталій Кварцяний

Голи: Кінаш (35).

Попередження: Худзік (73) - Довгий (4), Павлов (29), Кінаш (32), Сімінін (33), Лопес (61), Гринченко (75).

Матч "Волині" у Добромилі проти "Львова" мав надважливе значення для обох команд. При цьому господарів, напевне, влаштувала б і нічия, котра дозволила не підпустити до себе лучан. Для луцької команди інакший результат, аніж перемога, був би рівний поразці. Тому гра видалася не стільки бойовою і упертою, скільки нервовою. З перших хвилин гравці команд-суперниць намагалися не поступатися один одному навіть у найменших єдиноборствах, билися за кожен м’яч, і відтак гра більшою мірою проходила у центрі поля. Волиняни намагалися діяти комбінаційно, зробивши ставку на фланги і техніку своїх півоборонців. Господарі ж більшою мірою розраховували на контратаки, намагаючись дальніми передачами закидати м’яч за спини луцьких захисників з розрахунку на швидкісні дії своїх форвардів. У дебюті матчу їм вдалося створити два непогані виходи на ворота Ндоє. Так, на 7-й хвилині двоє львів’ян вийшли на ударну позицію проти одного захисника, Шептицький відкинув м’яч Козаку, а той безхитрісно й не надто сильно пробив – незважаючи на візуальну небезпеку ситуації, кіпер лучан з цим пострілом упорався досить впевнено. А на 15-й хвилині уже сам Шептицький пробивав з правого краю, проте м’яч пішов повз дальню стійку.

У "Волині" справи в атаці у дебюті гри не надто ладилися – з одного боку ніяк не міг зачепитися за м’яч Лео Коста, котрого досить швидко замінив Рибальченко, а з іншого – господарі досить щільно опікали луцьких гравців атаки, відтягуючи в оборону більшу частину своїх футболістів. Відтак перша загроза для воріт "Львова" виникла лише на 20-й хвилині, коли Кінаш зі штрафного чудово закрутив м’яч у праву від себе "дев’ятку" - м’яч оминув стінку і голкіпер був безсилий зарадити ситуації, проте шкіряний пролетів у лічених сантиметрах від хрестовини.

Й надалі до перерви боротьби на полі було набагато більше, аніж реальних загроз воротам й тому суперники відзначилися лише по разу. Та якщо Худзік переграти Ндоє не зумів, то Кінаш зробив свою справу на "відмінно". На 35-й хвилині Павлов на правому краї поборовся за м’яч і відкинув його в центр на Кінаша, а Славко, не роздумуючи, з лету вдарив у нижній лівий від кіпера кут і м’яч влетів у сітку – красень-гол!

Після відпочинку ситуація кардинально не змінилася. Щоправда, десь у середині тайму львів’яни своїми активними діями змусили "Волинь" відійти в оборону і грати в нетрадиційній для себе манері від захисту. Однак атакуючі зусилля господарів упевнено гасилися захистом лучан. Вінцем цього "штурму" став небезпечний постріл Бориса Баранця з-за меж карного під праву штангу, однак на висоті виявився Ндоє, у карколомному стрибку відбивши цей м’яч. Волиняни ж, виснаживши опонентів, у завершальній фазі поєдинку цілком могли забезпечити собі й другий гол. Однак вихід Павлова сам на сам з кіпером в останній момент ліквідував Ільків, а за кілька хвилин до кінця Пічкур пройшов до лицьової і зліва прострілив вздовж воріт – на жаль, на удар Рибальченка з близької відстані воротар таки зреагував. Останні хвилини поєдинку пройшли у відчайдушних намаганнях господарів врятувати ситуацію, але упевнено зіграли оборонці "Волині", очолювані досвідченим Ковалюком, які так і не допустили суперників до свого штрафного майданчика.

Відтак – не надто видовищна для футбольних естетів, проте дуже напружена і цікава гра завершилася мінімальною, однак дуже необхідною перемогою волинян.

 

Післяматчева прес-конференція:

Володимир Журавчак (старший тренер "Волині"):

- Перепрошую за відсутність Віталія Володимировича. Він вже поїхав у Луцьк, в нього проблеми. Тим паче емоційний стан такий був, що... Гра цього вартувала. Перемога була важлива для обох команд. Нам дещо краще вдалось організувати гру і ми виграли. Не можна судити хто був ближчий до перемоги, а хто ні. Хочу подякувати футболістам за самовіддачу. Бо сьогодні дійсно було багато жовтих карток, багато емоцій. Можливо, гри, яка могла б сподобатись глядачам, не було. Але емоції, боротьбу, думаю, всі відчули. Ми грали проти хорошої команди. Не секрет, що ФК "Львів" саме такою і є. Він ставить перед собою лише найвищі завдання. Хочу побажати їм успіхів. Дуже радий, що ФК "Львів" має таких уболівальників, котрі люблять свою команду. Але ми зуміли сьогодні перемогти. Всі розуміють, що гра була за шість очок. Перемога нам було потрібна, як повітря, нічия значно зменшила б наші шанси на вихід у Прем'єр-лігу.

- Ваша команда дуже жорстко грала. Це була така тактика?

- Була щільність. Ніхто не говорив грати жорстко. Звичайно, що інколи буває забагато емоцій, але зараз всі матчі такі. Жорстко ніхто не хотів грати. Жоден тренер не дозволить собі говорити футболістам, аби ті грубіянили, завдавали травм своїм колегам. Так що це виключено. Так, грали жорстко. Є багато претензій до гравців, тому що вони неправильно позиції займали і в деяких моментах були змушені фолити.

- "Волинь" робить ставку на атлетичних, високих футболістів?

- Тактична схема була одна, а по ходу гри Віталій Володимирович її змінив. У нас є бразилець Лео Коста, його зріст 203 сантиметри, але в сьогоднішній грі він не зіграв. Прекрасно зіграв Ленідов, виграв усі верхові м'ячі. І треба було змінювати тактику. Думаю, що Рибальченко більш ефективно зіграв, і якщо би він ще забив гол за декілька хвилин до свистка, то ця заміна була б повністю тактично виправдана. Утім, він увійшов у гру і приніс команді користь.

- Як Вам гра Павлова? Напочатку матчу він діяв не дуже впевнено...

- Для нього це була незвична гра, бо він діяв на позиції крайнього нападника. А він центральний нападаючий, гравець таранного типу, комфортно почуває себе на другому поверсі. Тому він спочатку не розумів тактичної побудови Віталія Володимировича, з його боку було багато обрізок. Але коли віддав гольову передачу Славіку Кінашу, то вже розслабився і почав грати досить непогано. І якби ще вихід сам на сам в другому таймі реалізував, то було б взагалі... Хлопець 1991 року народження. Йому ще треба рости, набиратися досвіду, у нього хороші переспективи.

- На матчі було чимало фанів "Волині". "Дванадцятий" гравець — допоміг?

- Дуже. Дякуємо їм за підтримку. Підтримка нам допомогла, особливо в останні хвилини.

- Віталій Кварцяний дуже емоційно поводився протягом усього матчу...

- А він по-іншому не може. Це людина, котра любить футбол і хоче для Луцька, для Волині зробити все, аби команда повернулася у Прем'єр-лігу. Він працює для людей. Такий він вже є емоційний. Ми грали проти "Геліоса", після першого тайму вигравали 4:0, а в роздягальні було стільки галасу, стільки зауважень. У нього немає такого, щоб футболісти зупинилися, берегли сили до наступного матчу. Є гра і є максимальне до неї відношення. Він — максималіст. І це великий плюс. Він любить футбол усім серцем.

Віктор Ряшко (в.о. головного тренера "Львова"):

- Ми прекрасно усвідомлювали, яке значення має для нас ця зустріч, її можна назвати грою за шість очок, можна віднести до категорії кубкових. Про такі зустрічі ще кажуть, хто перший заб'є, той і виграє. На жаль, це трактування здійснилося. Хоча по самій грі у мене немає претензій до своїх футболістів. При чому, ані щодо самовіддачі, ані, мабуть, і до якості гри. Ми непогано розпочали, створили два хороших моменти, на жаль, їх не реалізували. Вибила нас з ритму травма Г. Баранця, дещо розладналась гра у середній лінії. Але, менше з тим, зміст гри дуже не змінився. На жаль, у таких зустрічах нагод багато не буває. "Волинь" із свого моменту витиснула максимум. Хоча його й не можна назвати повноцінним. У нас є претензії до гравців щодо того моменту коли нам забили. У другому таймі ми намагались нав'язати свою гру, але було багато зіткнень, багато боротьби. На жаль, команда Кварцяного затягувала час. Це на неї не схоже. Розберемо цю гру і будемо налаштовуватися на інші. Попереду ще багато матчів, щоб вирішити поставлене перед нами завдання.

- Що з Григорієм Баранцем?

- Про серйозність травми наразі важко говорити. Завтра лікарі зроблять обстеження і буде відомо. Але те, що він не зміг продовжити гру... Не знаємо чи зможе він допомогти нам у наступному матчі. Дай Бог, щоб все було нормально.

- Як Вам гра Панаса?

- Варто сказати, що Панас пожвавив гру попереду. За рахунок правильного відкривання десь м'яч притримав. Та були моменти, у яких він міг і гостріше зіграти. Одначе заміна в мінус не пішла. Вона підсилила наш атакувальний потенціал.

- А чому, власне, Панас грав на позиції нападника?

- Тому що в нас немає нападаючих.

- Чепуренко або Козак могли піти вперед...

- Це вже ваше бачення гри.

- У Марущака знову травма?

- Мар'яна ми готували на гру з "Волинню". Він багато пропустив, але ми знали, що у "Волині" атлетична, висока команда, тому готували його. Проти "Дністра" він стояв. Після гри у нього стався рецидив старої травми, неврологія в зоні шиї. Він практично не міг повернути шиєю.

- У пропущеному голі, є вина Ситникова?

- У пропущеному голі є вина всієї команди. Це однозначно. Тому що гол забивається вже на фінальній стадії. Оборона починається попереду. Було багато нюансів, які могли б унеможливити такий розвиток подій.

- А Ви не думали Зозулю на поле випустити?

- З великим задоволенням! Але Зозулі навіть не було у заявці. У нього травма голіностопу. Думаю, він би підсилив гру.

- Які позиції, з Вашої точки зору, потребують підсилення?

- Чемпіонат у розпалі і зараз говорити де треба, а де не треба, недоречно. Ми повинні вихододити з того, що маємо.

- Команда, напевно, зараз не у найкращому психологічному стані. Як її будете налаштовувати на наступні матчі?

- Я думаю, що наша команда зможе перенести цей удар, зможе зібратися.

- Мандзюк коли зможе зіграти?

- Ми хотіли, щоб він вже сьогодні потрапив у заявку. Вчора він пробував тренуватися в основній групі, але, на жаль, витрумавати повноцінні навантаження він ще не може.

 

 

Прес-служба ФК "Волинь" Луцьк




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору