Новини ЗМІ

25 тур. "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка - "Кримтеплиця" Молодіжне 1:0

13:04, 22 квітня 2010

"Нафтовик-Укрнафта" Охтирка - "Кримтеплиця" Молодіжне 1:0

2500 глядачів.

Судді: Володимир Бондар (Харків), Максим Чертоляс (Херсон), Володимир Пилипенко (Фастів).

Резервний арбітр: Олег Паращенко (Суми).

Делегат ФФУ: Микола Тіхонов (Донецьк).

 

"Нафтовик-Укрнафта": Дейнеко, Тарасенко, Юрченко, Карпенко, Харченко, Єсип-к, Бояринцев, Одинцов (Кікоть, 90+2) Саванчук (Погорелов, 77) Вітер (Прокурор, 90+1), Каракевич (Грачов, 66).

Запасні: Втюрін, Євсеєв, Чеботарьов.

Головний тренер: Сергій Шевченко.

"Кримтеплиця": Бандура, Візавер, Бойко, Канюк, Антонюк-к, Абляметов, Печенкін, Кучеренко, Симончук (Сгінухін, 88), Єрмак, Свінціцький.

Запасні: Вокальчук, Мамутов, Щедраков, Новотрясов, Боргун.

Головний тренер: Олександр Севідов.

Гол: Вітер (85).

Попередження: Каракевич (15), Бойко (31), Свінціцький (67), Вітер (85).

 

До цього матчу суперники підійшли з хорошими показниками: "Кримтеплиця" мала у своєму активі п’ять поспіль перемог у останніх матчах, у нафтовиків така серія складалася з чотирьох поєдинків. Після матчу для господарів переможна серія продовжилась, а ось кримчанам потрібно розпочинати все з початку.

Весь день в Охтирці часом мрячив дощ, а перед самим початком гри пішов сильний. Тому поле для гри було важкуватим і початок поєдинку знадобився командам для того, щоб пристосуватися до мокрого поля, хоча хвилин через 15 після свистка арбітра небесна канцелярія змилувалася над футболістами. Весь матч пройшов в упертій боротьбі і обидві команди мали небагато моментів, щоб вразити ворота суперника. Десь всередині тайму кримчани провели масовану атаку: після подачі вихованця охтирського футболу Олега Єрмака по воротах з-за меж карного майданчика бив Абляметов, а після того, як голкіпер господарів відбив м’яч – вже сам Єрмак. Та знову надійно зіграв Дейнеко. Треба відмітити, що Євген зіграв у цьому поєдинку надійно, не один раз рятуючи команду в складних ситуаціях. Тут же послідувала "оборотка" і Одинцов вивів Каракевича на лінію карного майданчика гостей. Та Роман пробив несильно і м’яч став легкою здобиччю Бандури (до речі, теж вихованця сумського футболу). Через деякий час вже Харченко пасом в розріз вивів Романа віч-на-віч з голкіпером. Та оборонні редути кримтепличників завадили послати м’яч у сітку воріт. Перед самим закінченням першого тайму команди обмінялися "уколами". Спочатку Вітера партнери вивели на хорошу позицію, та Дмитро пробив дуже неточно. А вже в компенсований арбітром час після сильного удару Симончука надійно зіграв Дейнеко.

У другому таймі ініціативою заволоділи кримчани, які стали більше турбувати голкіпера охтирської команди ударами з далекої відстані. Та, повторюючись, Дейнеко не дав жодного шансу гостям послати м’яч у сітку власних воріт. Вже на 54-й хвилині другого тайму після сильного удару когось з кримтепличників він перевів м’яч на кутовий. Потім після помилки Бояринцева, який промахнувся мимо мяча, один на один виходив Симончук, та голкіпер забрав м’яч у нього в ногах. Після штрафних у виконанні спочатку Єрмака (м’яч летів у "дев’ятку"), а потім Канюка (удар під поперечину) – знову голкіпер на місці. Не вдалося застати зненацька Євгена сильним ударом Печенкіну. А вже під кінець поєдинку підопічні Сергія Шевченка перехопили м’яч у центрі поля, Одинцов зробив передачу у карний майданчик кримтепличників і Вітер, зігравши на випередження, чітко послав м’яч у сітку. Це й принесло п’яту перемогу поспіль "нафтовикам". Так що пані Фортуна в цей день була прихильною до господарів. Також треба відмітити конструктивні дії капітана команди Богдана Єсипа, який в ролі плеймекера виконав великий і корисний об’єм роботи.

Післяматчева прес-конференції за участі головних тренерів команд:

Головний тренер "Кримтеплиці" Олександр Севідов:

– Ми поздоровляємо суперника з перемогою, а також і суддівську бригаду з перемогою, тому що ми, безумовно, будемо подавати протест на дії арбітра. Я завжди дивуюся: у нас багато говорять про суддівські скандали в Прем’єр-лізі, але якщо б вони подивилися як судять в першій лізі, то сказали б, що це у них найвищий клас суддівства. Мені ні в чому дорікнути свою команду. У тому, що не забили – винні самі. Мали можливості, і, не побоюсь сказати, за голевими моментами ми мали велику перевагу перед Охтиркою. Але винні в цьому самі. А те, що я сказав щодо арбітрів – не емоції, це погляд людини, яка вже 30 років у цьому виді спорту. Можливо вболівальники, які підтримують свою команду, до цього ставляться нормально. Але люди, які вкладають гроші у футбол, зокрема, наш президент, який годує, одягає, платить нам зарплату, приїжджає сюди і бачить таке дійство арбітрів – це тягне наш футбол назад. Ще раз вітаю команду суперника з перемогою.

– Підкажіть, будь ласка, в якому конкретному моменті Вам не сподобалося суддівство?

– Я вам назву п’ять моментів, коли суддя зобов’язаний був показати жовті картки. Будемо подавати протест.

– У першому таймі Ви грали впевненіше "Нафтовика". Що не дало реалізувати перевагу?

– Якби я знав рецепт, як реалізувати вихід один на один або удари впритул в голкіпера, то я б продав кількох футболістів в дуже хороші клуби. У нас і в другому таймі була перевага, два виходи один в один, удари з забивних позицій – виручає воротар. Це майстерність виконавців, які не можуть вирішити в конкретний момент свої функції.

– Чи можна сказати, що не тільки суддівські помилки призвели до того, що "Кримтеплиця" не заробила очки в Охтирці?

– Я ж не сказав, що тільки суддівські помилки перешкодили нам. Я вже говорив, те що ми не забили, перш за все винні самі. Але дорікнути своїх футболістів в чомусь не можу.

– А команда під "завданням"?

– Якби команда перебувала під "завданням", то нас би так не судили, повірте. Нас не судили так навіть в останній грі з "Волинню", коли нам поставили два пенальті. Які завдання можуть бути?

– Прокоментуйте епізод після гри, коли пішли з’ясовувати стосунки Ваші представники на полі?

– Це, напевно, емоції. Цього робити не варто, це ніякої ролі не грає. Вони як судили, так і будуть судити. Тому наших суддів ніде не поважають, за такі дії. Я не кажу за матч сьогоднішній. Судді не завадили нам виграти. Він все зробив, щоб ми не виграли, але винні ми самі. Що стосується розглядів. Безумовно є комітети, які теж нічого не розбирають. Ми відправляємо, відправляємо, а вони судять і судять. Нас чомусь харківські бригади судять, напевно, щоб недалеко було їхати до Охтирки. Що не харківський суддя, то "накриває" нам голову – так неможливо працювати.

Головний тренер "Нафтовика-Укрнафта" Сергій Шевченко:

– Про гру... ми грали з лідером, вони за підсумками другого кола йдуть на першому місці... йшли. Ми на третьому. Ми футболістам сказали перед грою – треба постаратися помінятися місцями. Гра була непростою. До цього вони нашу гру вивчали, ми їхню… Не дарма в попередній грі, навіть вдев’ятьох, вони змогли обіграти Луцьк. По сьогоднішній грі – вони десь домінували. Наприклад, граючи в Алчевську – домінували ми. Трохи підвела якість виконавців – такі роблять прості помилки... ми граємо на руку противнику. Завдяки бійцівським якостям гравців – довели матч до кінця. Билися. У футбол треба грати, але битися теж треба вміти. На сьогоднішній момент вони грали як перший номер... ми постараємося, щоб у майбутньому ми були першим номером. Будемо старатися.

– Ви звернули увагу, як і підтримували трибуни команду?

– Звичайно. Дуже правильно, спасибі їм за це. Вони ж підтримували, бо бачили, що команда хоче виграти.

– Проблема взаєморозуміння Каракевича з іншими гравцями? Помітно було... Вона вирішиться?

– Каракевич багато пропустив через хворобу. Ми не робимо заміну, якщо не буде грати, як же він розіграється? Претензії звичайно є, претензії і до нас є – але ж ми всі люди. Ми теж тренуємо не "Барселону"... Треба дивитися в майбутнє, йти вперед. Звичайно, кадри вирішують все.

– Що Ви можете сказати з приводу поля? У першому таймі помітно було, що заважало полі...

– Доброму танцюристу... (сміється). Звичайно воно впливає на стиль гри, від чого ми відштовхуємося.

– Карати за непотрібну жовту картку не будете?

– Кого? (Сміється. Вітер після забитого голу зняв футболку і отримав заслужений "гірчичник"). Він неправий, звичайно, але ж...

– Склалося враження, що перед тим, як Вітер забив гол, він вже видихся, і очікувалась його заміна...

– Внутрішній голос підказав: "Не чіпай".

 

Прес-служба ФК "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору