Новини ЗМІ

25 тур. "Волинь" Луцьк - "Геліос" Харків 4:0

12:01, 22 квітня 2010

"Волинь" Луцьк - "Геліос" Харків 4:0

5300 глядачів.

Судді: С. Берізка (Київ), І. Староста (Ужгород), В. Луцький (Івано-Франківськ).
Делегат ФФУ: А. Кескюла (Павлоград).

 

"Волинь": 42. Ндоє, 2. Розгон (15. Літовченко, 46), 3. Сімінін, 37. Ковалюк, 5. Лопес, 6. Довгий (31. Пічкур, 34), 21. Кінаш, 38. Лео Коста (13. Бамба, 86), 29. Гринченко, 10. Шарпар (7. Лісовий, 18), 16. Рибальченко (27. Жук, 57).

Запасні: 1. Неділько, 24. Мостовий.

Головний тренер: Віталій Кварцяний.

"Геліос": 19. Качоренко, 5. Лобойко, 25. Борзенко, 4. Шатіло, 22. Даценко, 99. Гаді (15. Гостєв, 32) (6. Бочкур, 61), 10. Сумцов, 27. Соломаха, 17. Колесник (7. Даудов, 36), 20. Фоменко (24. Яровенко, 64), 9. Тарасенко (16. Суспіцин, 87).

Запасні: 1. Скрипник, 11. Романчук.

Головний тренер: Сергій Кандауров.

Голи: Рибальченко (3, 6 - з пенальті), Лопес (9), Лео Коста (16).

Попередження: Шарпар (17), Гринченко (81) - Лобойко (43).

Видалення: Даценко (5).

 

Перед матчем "Волині" проти "Геліоса" у лучан виникли додаткові проблеми із складом, адже через травми не змогли взяти участь у грі Герасимюк та Майкон Олівейра. Під питанням була й участь Кінаша, який, втім, таки з’явився у стартовому складі. Після прикрих осічок у двох попередніх зустрічах втрачати господарям було уже нічого і з перших хвилин лучани буквально "гризли землю", намагаючись здобути позитивний результат і реабілітувати себе в очах уболівальників. За такого припливу натхнення в підопічних Віталія Кварцяного, гості залишилися немов "поза грою" - у дебюті матчу вони програвали усі єдиноборства, підбори та швидкісні ривки.

Як наслідок, уже на третій хвилині "Волинь" зуміла відкрити рахунок – Кінаш справа навісив на дальню стійку на Лео Косту, той головою скинув на Рибальченка і останній зблизька переправив шкіряного під поперечину – гол! А за якусь мить Ндоє рукою вкинув м’яч аж за центральне коло на Лео Косту, а той головою скинув м’яч на хід тому ж Рибальченку. Вадима по п’ятам переслідував Даценко і двічі шарпав за футболку, намагаючись такою ціною зупинити прорив, однак форвард волинян встояв на ногах і тому уже в районі одинадцятиметрової позначки таки був збитий ударом по ногах ззаду. Як наслідок – безсумнівне пенальті і вилучення за фол останньої надії для захисника харків’ян. Одинадцятиметровий чітко виконав сам потерпілий – удар у лівий від себе кут і попри намагання воротаря ліквідувати загрозу, м’яч вдруге влетів у сітку.

Незважаючи на таку перевагу вже у дебюті гри, волиняни продовжували свій натиск і на 9-й хвилині забили втретє – Лопес отримав пас на правому фланзі, прокинув шкіряного собі на хід і, вийшовши віч-на-віч з Качоренком, обвідним ударом забив черговий гол. Гості, перебуваючи у стані "грогі", за інерцією зуміли заробити штрафний поблизу карного "Волині" і Тарасенко завдав дуже гарного удару в обвід стінки під поперечину, з яким, втім, без проблем упорався Ндоє. Та у відповідь волиняни організували ще один гол. Кінаш закинув м’яч направо Лопесу, а той від лицьової навісив на дальню стійку, де височезний Лео Коста головою у стрибку відправив до воріт "Геліоса" четвертий гол.

Гру було зроблено. Гості після цього лише боролися за м’яч, без жодного конструктиву з свого боку. Натомість "Волинь" могла забити і вп’яте, і вшосте… На 26-й хвилині Довгий після передачі Кінаша із штрафного пробивав головою зблизька, але влучив у воротаря. Рибальченко після подачі Лопеса бив з кількох метрів, але не влучив у ціль. Зрештою, наприкінці тайму сам Рамон вдарив у падінні через себе з кута воротарського майданчика – м’яч пролетів поряд із стійкою.

Після перерви ситуація на полі не змінилася – відчутна ігрова і територіальна перевага господарів за, щоправда, більш відчутного спротиву харків’ян, котрі відтягували у захист по сім-вісім гравців. У волинян найактивнішим був той же Лопес, однак, збільшити свій гольовий доробок Рамону так і не вдалося, хоча для цього бразилець мав щонайменше чотири чудові нагоди. Найреальнішу ж можливість добити "Геліос" втратив Лео Коста – внаслідок обрізки захисників Лопес і Коста вийшли вдвох проти голкіпера, Рамон витягнув на себе Качоренка і відкинув м’яч під удар Лео, та останній, невідомо як, примудрився пробити повз ворота. Наприкінці поєдинку ще кількома непоганими ударами відзначився Сімінін, але мети також не досяг. У підсумку – перемога лучан 4:0, а їх тотальну перевагу у звітному поєдинку нехай засвідчить ще й статистика ударів по воротам: 23 проти двох у гостей.

 

Післяматчева прес-конференція за участі головних тренерів команд:

Віталій Кварцяний (головний тренер "Волині"):

- У нас зараз дуже велика напруга, яка психологічно тисне на команду. Відповідальність за результат сковує дуже багато кваліфікаційних дій футболістів. Вони хочуть – а у них не виходить. Я їм обіцяв вчора, що сидітиму і не бігатиму. Навіть спортивний костюм не одягатиму, одягну костюм і галстук, й сидітиму спокійно. Але з другої хвилини я почав сіпатися, не все пішло так, як треба, тому що почали грати неправильно, не так, як ми домовлялися. Голи – це добре, але ми 3:0 вели і у грі проти "Харкова" і так само сьогодні знову на другий тайм вийшли і почали валяти дурня. У мене вже голос деформувався. До гри один, зараз інший. Але задоволення від гри немає і не видно перспективи на наступний матч. Мені важлива не сьогоднішня перемога, а перемога, яка буде в завтрашній грі, через чотири дні. Як ми гратимемо у Львові, граючи сьогодні. Вони ж цього не розуміють. Як я не старався після 4:0 в першому таймі – ну забийте ще чотири...

Так, результат хороший, але ви бачите, що суперники набирають очки. І у нас смуга: Карковського ми не відновимо ще місяць, в Герасимюка проблеми з ахілом та коліном, Гошкодерю винесли з поля в Молодіжному і Майкона так само. Там була серйозна гра і ми грали добре, але нас підвів воротар. Все що можна було, він закочував у ворота. Не вистачає зараз цих чотирьох футболістів, які своїми кваліфікованими діями допомогли б команді. Але бачите, така собі гра в другому таймі і виграли 4:0. Не знаю, я згоден всі ігри так кричати і голос втратити, аби вони виграли все, що можна, та важко в це повірити.

- У зв'язку з травмами Ви знову змінили склад.

- Бачите, що я перекроїв задню лінію. Все перекроюю і перекроюю. Мостовий хороший футболіст, але він не грає організаційно. Хоча Ковалюк кричить і йому теж важко. Грінченко ще не набрав форми.

- Герасимюк і Майкон відновляться до наступної гри?

- Навряд чи. Тому робити потрібно колектив, а він зараз розібраний на відсотків двадцять-тридцять. Ми зараз його ніби збираємо. Я їм зараз сказав: "Йдіть, пийте пиво, даю два дні вихідних". Я ніколи ще не давав цього року два дні вихідних. Але вони втомилися, поглянете, скільки ігор грають і все – через три дні на четвертий.

- Ви вже вивчали "Львів"?

- Ми проведемо більше теоретичної роботи. Я бачив у Туреччині дві гри "Львова". Але, бачите, наша команда в Туреччині і зараз – це як небо і земля. Можете повірити. Ми не могли погано працювати в Туреччині, аби сильніше грати зараз, ніж там. Працювалося в повну потужність. Три-чотири тренування – команда літала. Зараз лише одне тренування, щоправда введена зарядка. Я відмінив харчування і сьогодні гравці були трохи злішими. Не було багато якостей, але були зліші. У футбол грають голодні, злі і тямущі. Все – харчування за свої гроші. Нехай їдять, що хочуть, хоч гумові чоботи. Будуть голодні і розумніші, бо починають думати, де узяти шматок хліба. Тепер треба з кишені дістати частину зарплати і купити сосиску, сардельку, зварити вермішель або, як бразильці, боби варити. Ось хай варять далі. 4:0 – відмінно. А якщо зарплату не платитимемо і премію, то взагалі увійдемо в Прем'єр-лігу. Форму Пума заберемо, пересядемо на ЛАЗ жорсткий й іржавий. На гру з "Львовом" їдемо в день гри. І до Києва на гру поїдемо в день гри. Будуть голодні, злі і почнуть думати, не зовсім правда, але вже крок зроблено і ми на правильній дорозі. А увійдуть в Прем'єр-лігу – все повернемо: і гроші, і премії, і нагодуємо як верблюдів. Щоправда, верблюдів багато годують до того, ну а ми після нагодуємо.

Сергій Кандауров (головний тренер "Геліоса"):

- Хочу привітати "Волинь" з упевненою перемогою. Ми провалили початок гри. Допустили дитячі помилки, і "Волинь" нам цього не пробачила. В принципі другий тайм ми більш гідно грали, але самі розумієте, за такого рахунку важко щось зробити. Програли 4:0 і програли по грі.

 

Прес-служба ФК "Волинь" Луцьк




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору