Новини ЗМІ

24 тур. Третя поспіль перемога

11:28, 19 квітня 2010

"Зірка" Кіровоград - "Енергетик" Бурштин 2:1 (1:0)

"Зірка": Чурілов, Михайлюк, Котелюк, Смалько, Городов (Вечтомов, 65), Голопьоров, Шибко, Чорномаз, (Салатін, 90), Драголюк (Давидов, 56), Басов, Жерш (Андрухов, 28).

"Енергетик": Хомин, Прокопович (Шалата, 39), Лазорик, Гребинський, Данищук, Міліщук, Долотко, Семенюк, Василів (Дністрян, 16), Микуш, Гордієнко.

Голи: Драголюк, 10; Андрухов, 69 – Семенюк, 68.

Попередження: Чорномаз, 74 - Микуш, 25.
 

Після двох поспіль перемог кіровоградську "Зірку" очікувала домашня зустріч з бурштинським "Енергетиком". Суперник кіровоградців на виїзді демонструє нестабільну гру: то мінімальні перемоги над достойними суперниками, то розгромні поразки. За "Зіркою" ж закріпився імідж домашньої команди. Стартовий склад "Зірки" порівняно з попереднім виїзним матчем з калінінським "Фенікс-Іллічовцем" не зазнав змін.

З перших хвилин зустрічі господарі ринулися вперед в пошуках слабких місць в оборонних побудовах бурштинської команди. І вже на другій хвилині Владислав Голопьоров мав відкривати рахунок, але з меж штрафного майданчику пробив над дев’яткою воріт Миколи Хомина. Після цього кіровоградські футболісти втратили ще декілька чудових моментів забити, та врешті-решт підопічним Ігоря Жабченка вдалося забити такий потрібний "швидкий" гол у ворота суперників: Андрій Драголюк ударом зі штрафного поцілив в дев’ятку "Енергетика". А на 16-ій хвилині зустрічі Андрій Драголюк та Павло Чорномаз мали подвоювати перевагу "Зірки", але на жаль, не зуміли реалізувати вихід два на один – захисник суперника врятував свою команду від виходу один на один з голкіпером "Енергетика".

Павло Чорномаз, через хвилину потому, втратив ще одну можливість відзначитися – пробив вище воріт гостей. А в середині першої половини тайму Роман Жерш отримав травму і був змушений залишити футбольне поле. Ця втрата стала відчутною для підопічних Ігоря Жабченка, адже Віталій Андрухов, котрий вийшов замість Романа, зайняв місце нападника, а Павло Чорномаз був відсунутий на позицію півзахисника. Такі перестановки зменшили швидкість атак господарів, що дозволило "Енергетику" перехватити ініціативу на футбольному полі і грати першим номером. І за дві хвилини до закінчення першого тайму гості мали шанс на перерву піти з піднятим настроєм, але Дмитро Гордієнко не зміг переграти Олександра Чурілова. В компенсовані хвилини Олексій Городов змусив добре попрацювати воротаря "Енергетика" - м’яч від рук останнього влучив в перекладу воріт і полетів за межі поля. На відпочинок команди пішли за мінімальної переваги "Зірки".

Другу половину матчу активніше розпочали гості. Активна гра Олександра Семенюка ставила перед захистом складні завдання, і лише чудова гра Олександра Чурілова до певного моменту ставала на заваді записати на свій рахунок гол. І все ж Семенюк добився свого: на 68-ій хвилині футболіст "Енергетика" реалізував вихід один на один з воротарем "Зірки". Такий поворот подій відразу змінив малюнок гри, і вже через хвилину, після передачі Владислава Голопьорова, нападник "Зірки" Віталій Андрухов відновив перевагу в рахунку кіровоградської команди. Кінцівка зустрічі була за гостям, але відмінна гра Олександра Чурілова на останньому рубежі не дозволила "Енергетику" вивезти з Кіровограду бодай одне очко. Фінальний свисток головного арбітра матчу зафіксував перемогу "Зірки" з рахунком 2:1.

В наступному турі, 21 квітня, кіровоградську "Зірку" чекає виїзна гра з ФК "Харків". Будемо сподіватися, що переможна серія ігор підопічних Ігоря Жабченка матиме продовження.

 

Післяматчева прес-конференція за участі головних тренерів команд:

Головний тренер кіровоградської "Зірки" Ігор Жабченко:

- Ми грали перші двадцять хвилин, а потім зламалася гра команди. Потім почалася боротьба з суперником, і ми не продемонстрували тої гри, що була в нас у першому колі. Нам сьогодні вдалося здобути перемогу і, до речі, зламала кілька традицій – ми вперше в цьому сезоні виграли в суботу і також вперше одержали третю поспіль перемогу. Хочемо грати першим номером, але певні гравці не можуть, не виконують те, що треба. Є питання по звітній грі не лише до оборонців. А й до всієї команди.

Тренер бурштинського "Енергетика" Михайло Гнатишин:

- Перед початком другого кола перед нами високих завдань не ставили – бути вище за наших земляків, івано-франківське "Прикарпаття". Ми нині маємо в двічі більше очок, ніж вони. Взимку нашу команду залишило чимало футболістів. Сьогодні ми не погано виглядали. Не вистачало Андрія Чернова, який через дискваліфікацію пропускав звітну гру. Були змушені Ігоря Долотко ставити в центр – з цього нічого доброго не вийшло.

 

Віктор Слюсаренко, прес-служба ФК "Зірка"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору