Новини ЗМІ

24 тур. Розхлябаний старт спричинив невдачу

10:13, 19 квітня 2010

Після домашньої поразки 1:2 від "Олександрії" "Львів" залишився на другій сходинці турнірної таблиці, однак запитань до гри команди залишилося багато.

"Львів" – "Олександрія" 1:2 (1:2)


Голи: Г. Баранець (30, з пен.) – Шупік (5), Зейналов (20).

"Львів": Ситников, Гальчук, Ільків, Романюк, Леонідов (Панас, 70), Г. Баранець (кап.), Худзік, Лупашко, Чепурненко (Зозуля, 61), Козак (Горкун, 80), Шептицький.

"Олександрія": Паньків, Маринчук, Чередніченко, Сидоренко, Кременчуцький, Запорожан, Колесник (Сухоцький, 89), Зейналов (кап.) (Нікітін, 86), Шупік (Казанюк, 64), Ксьонз (Грицук, 90+3), Локтіонов (Іваненко, 73).

Попередження: Шептицький (83) – Шупік (26), Колесник (88).

Мало хто сподівався, що гості з Олександрії розпочнуть гру настільки потужно. На 20-ій хвилині вони вже були попереду у рахунку з двома забитими м’ячами. Львів’яни ж увійшли гру занадто мляво і тому поплатилися за це.

Цікаво, що два голи Олександрівці вийшли у дечому схожими – обидві гольові комбінації починалися на лівому фланзі, де діяв активний вихованець столичної "динамівської" школи Ксьонз. Він віддавав передачі у центр, де на підступах до штрафного майданчика "Львова" представникам Кіровоградщини вдавалися точні удари. Спочатку Шупіку дещо допоміг рикошет, який дезорієнтував голкіпера Ситников, а в другому випадку молодий воротар не встиг згрупуватися після підступного удару капітана "Олександрії" Зейналова.

І лише після цього, наче прокидаючись від якогось сну, футболісти "Львова" усвідомили, що саме вони є господарями поєдинку і що саме їм потрібно перемагати для того, щоб відриватися від конкурентів у боротьбі за одну з двох путівок до Прем’єр-ліги. Моменти у львів’ян виникали, причому чим ближче до перерви, тим частіше. Двічі міг забивати Козак, але спочатку його випередив воротар суперників (до речі, вихованець львівського футболу Паньків провів блискучу гру у Добромилі), а потім підвела техніка, коли м’яч від ноги відскочив занадто далеко. Пробивав і Шептицький з меж штрафного майданчика, однак у ворота не влучив – над поперечкою

А єдиний гол до перерви (а як згодом з’ясувалося, і взагалі у зустрічі) забив капітан "Львова" Григорій Баранець з 11-метрової позначки. Пенальті тернопільський арбітр Андрій Яблонський призначив за те, що хтось і захисників "Олександрії" нечемно повівся з Худзіком, зірвавши дуже перспективну атаку.

Були надії на другий тайм, але залишилися вони тільки надіями. Нагод для того, щоб забити ще у ворота гостей, львів’яни створили чимало, але в одних епізодах м’яч не влучав у рамку воріт, в інших – чудово грав голкіпер "Олександрії" Паньків. Горкун, Панас, Шептицький, Гальчук, Лупашко – ці та інші гравці пробивали по воротах суперника, та, на жаль, м’яч у сітці так і не побував.

Останні хвилин 20-25 львівські футболісти буквально насіли на штрафний майданчик "Олександрії", та особливих дивідендів з цього не отримали – з навісами, яких було багато, оборонці гостей впоралися, щоразу вибиваючи м’яч подалі від своїх воріт.

Таким чином, порушилася переможна домашня серія "Львова", яка налічувала 8 поєдинків. Прикра поразка, втім, суттєво не вплинула на турнірне становище львівської команди, яка все ж залишилася на другій сходинці. Однак висновки з невдачі, мабуть, треба робити вже і негайно…

 

Післяматчева прес-конференція за участі головних тренерів команд:

Альґімантас Любінскас, головний тренер "Львова":

– Ми почали в повільному темпі, і дві надзвичайно грубі помилки захисників призвели до двох голів. У принципі, могли ще отримати… Але треба сказати, що потім команда гру вирівняла, більше того, мала багато моментів, у нас була повна перевага, фізичних сил вистачало сповна. Але відсутність у захисті Ковальчука суттєво вплинула на гру. До того ж, нема кому забивати, не можемо ніяк забити гол. Як і з "Прикарпаттям" грали на атаку, але, на жаль, забити не змогли. Мандзюка попереду бракувало, а інші ще не дотягують до потрібного рівня… По ходу матчу довелося перебудовуватися, наприкінці навіть захисника зняли, замінили на атакувального гравця. Але… Що я сказав хлопцям після гри? Сказав, що якщо будемо з таким настроєм грати, як після пропущених голів, то виграємо інші матчі, які, можливо, думали, що не виграємо. Багато матчів ще попереду…

– Команда досить мляво розпочала матч. І це вже не вперше. Таке враження, що потрібен час, щоб адаптуватися на полі, чи що. Немає гостроти з перших хвилин…
– Я бачив, що погано почали. Складно сказати, з чим це пов’язано. Може… Може, початок о 15-ій годині… Може… Боюся навіть сказати, які причини… Потенціал у команди є, фізичних сил вистачає…

– Психологічний фактор, може, впливає?
– От психологічний фактор спрацював не в наш бік. Можливо, надмір бажання, прагнення реабілітуватися. Але дуже груба одна помилка, дуже груба – інша… На нас ніби вилили холодну воду, з якої треба було вибиратися…

– Вже вкотре не найкращим чином діє воротар Ситников. Так, він молодий, йому потрібен час, але чи варто ризикувати, коли результат – на першому плані? Можливо, варто Марущаку довірити місце у воротах?
– Я ще не переглянув відеозапис сьогоднішнього матчу – винен він чи ні у цих голах… У принципі, до цього матчу грубих помилок Ситников не робив. Стосовно нинішньої гри, то можу сказати лише тоді, коли перегляну ці епізоди у відеозапису… Ну, проблеми молодого гравця, який за регламентом першої ліги повинен грати, у нас немає. Сьогодні грав Козак, можуть вийти на поле Мачуленко, Танчик… А якщо побачимо, що воротар невдало зіграв чи, можливо, втомився, то в нас є різні варіанти використання молодих футболістів.

– Наскільки вплинула на гру відсутність Мандзюка і Ковальчука?
– У Ковальчука травма. Фізіологічно повинен пройти 21 день, поки заживає м’яз, а потім ще відновлювальний період, тобто він вибув практично на місяць. А Мандзюк, можливо, зможе грати вже тепер – в Овідіополі у середу. Невідомо тільки, чи зіграє Шептицький з "Дністром", у нього нібито четверта жовта, але це треба перевірити…

– До речі, як Ви оцінюєте гру Шептицького у сьогоднішньому матчі?
– Шептицький – це гравець силового плану, і сподіватися на якесь диво від нього не доводиться. Його завдання – попереду тримати захисників у напрузі, до себе притягувати двох оборонців. Він так і зіграв. Що блискуче зіграв – не скажу, що дуже погано – теж не скажу. Практично не створив собі моментів. Наприкінці Горкун вийшов, міг забити гол і хоч врятувати гру. Але… Але… І Зозуля міг… Але не йшов м’яч у ворота, не йшов…

– Згадуючи матчі першого кола, можна сказати, що Ваші попередники, тренери "Львова" випускали на поле Танчика, який своїми креативними діями додавав у грі команди…
– Танчик був травмованим, потім грав за другу команду, але, на жаль, не проявив своїх найкращих якостей. Ми тут в одній з перших ігор в Добромилі його пробували, він теж нічим не відзначився. Але ми чекаємо від нього, щоб він додав у грі, бо хлопець перспективний, швидкісний. Хочу сказати, що і Козак на краю діяв сьогодні нормально, з бажанням. А далі будемо, звичайно, дивитися…

– Що Ви скажете хлопцям завтра (18.04.2010 - авт.) після двох таких невдалих матчів?
– Завтра відразу зробимо відновлювальне тренування. Якщо встигнемо, то переглянемо цю гру… У понеділок ввечері вже виїжджаємо потягом в Овідіополь, під Одесу, де о 15:30 проведемо гру з "Дністром". Потім потягом назад, покатаємося трохи… Я вже казав хлопцям після гри, що якщо будемо з таким настроєм грати, як після пропущених голів сьогодні, з таким бажанням, то переможемо всі інші команди.

 

Володимир Шаран, головний тренер "Олександрії":

– По-перше, я дуже радий перебувати на рідній львівській землі, розмовляти рідною українською мовою… Щодо гри, то ми дуже налаштовувалися на неї, бо очки ми вже втратили, маю на увазі, вдома з Алчевськом і на виїзді з "Кримтеплицею". Тому ми добре вивчили суперника і знали, як проти нього грати. Єдине, за що я переживав, – це дальній переїзд. Цей фактор впливає на гравців. Учора на тренуванні бачив, як хлопці себе почували, тому хвилювався у цьому аспекті, перш за все, у фізичному плані. За грою, я вважаю, ми виглядали дуже гідно, особливо в першому таймі. Але правильно тактично зіграли – грали у три центральні півзахисники, у цій схемі наші суперники трохи не розібралися. До того ж, ми проводили кинджальні контратаки. Забили два швидкі голи – наші хлопці, напевно, самі такого не очікували, так само, як і ми, тренери. Звичайно, завданням на другий тайм було втримати рахунок. З цим ми і впоралися. Я дуже вдячний уболівальникам з Олександрії, які приїхали за 800 кілометрів для того, щоб підтримати команду, дуже вдячний хлопцям-футболістам. І велике спасибі президенту "Олександрії", який робить все для того, щоб у цьому місті піднімався футбол.

– Ваша команда досить вдало стартувала у весняній частині першості, перемігши "Волинь". Тепер ви виграли у ще одного фаворита – "Львова". Але між тим були прикрі поразки і втрати очок. З чим це пов’язано?
– Я вважаю, що не настільки прикрі поразки від алчевської "Сталі" та "Кримтеплиці", а саме нічия у Харкові з аутсайдером вибила нас із колії. У тому плані, що десь психологічно хлопці втратили впевненість у своїх силах. І після "Кримтеплиці" (0:3 – авт.) ми зрозуміли, що грати першим номером на виїзді нам ще ранувато, тому що багато нових футболістів у команді. І ми правильно побудували попередню гру з "Геліосом", а також сьогодні зі "Львовом". Був у нас невеличкий спад, скажемо так, психологічний. Не фізичний, а психологічний.

– Яке зараз завдання стоїть перед командою?
– Якщо чесно, то президент сказав: треба вигравати кожну гру. А потім буде видно. Ми ж з хлопцями домовилися, що в турнірну таблицю ми дивитися не будемо. Будемо грати на перемогу в кожній грі.

– Хто за сьогоднішньою грою Вам сподобався у складі "Львова" найбільше?
– Григорій Баранець мені дуже сподобався. Але у принципі, я у грі більше дивлюся за своїми футболістами, тому мені важко ще когось відзначити у суперника.

– Чи було стимулювання Вашої команди на цю гру третьою стороною?
– А навіщо нам стимулювання збоку, якщо у нас у самих нормальне стимулювання у нашому клубі на кожну гру? Тому ніякого стимулювання збоку не було.

– Сьогодні на матчі був присутній спортивний директор "Карпат" Степан Юрчишин. Він сказав, що стежить за одним із гравців "Олександрії"…
– Так. Він стежив за нашим центральним захисником Сидоренком, який справив непогано враження, але цьому футболісту ще треба багато працювати.

 

Прес-служба ФК "Львів"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору