Новини ЗМІ

"Волинь" Луцьк - "Сталь" Алчевськ 1:1

16:21, 14 квітня 2010

"Волинь" Луцьк - "Сталь" Алчевськ 1:1

4800 глядачів.

"Волинь" Луцьк: 42. Ндоє, 24. Мостовий, 3. Сімінін, 37. Ковалюк, 5. Лопес (31. Пічкур, 28), (29. Гринченко, 67), 26. Бабир (36. Годований, 58), 7. Лісовий (20. М. Олівейра, 29), 21. Кінаш, 9. Герасимюк (8. Курілов, 72), 38. Лео Коста, 11. Гошкодеря.

Головний тренер: Віталій Кварцяний.

"Сталь" Алчевськ: 1. Бабак, 2. Чеботаєв, 3. Назарук (19. Муховиков, 63), 6. Яскович (9. Палаганюк, 46), 32. Назаренко, 16. Кондратюк, 5. Гавриш, 17. Налигач (20. Гордя, 90+1), 10. Окана-Стазі, 24. Алан (18. Акименко, 79), 7. Шевченко (4. Пасічниченко, 87).

Головний тренер: Анатолій Волобуєв.

Голи: М. Олівейра (40) - Муховиков (83).

Попередження:
М. Олівейра (64), Ковалюк (90+3) - Бабак (46), Чеботаєв (64), Гавриш (69), Назаренко (79).
 
 

Матч лідерів видався таким, як його і очікували – з достатньою кількістю напруженої боротьби, високими швидкостями та непоступливістю обох суперників.

Зважаючи на це, боротьба у грі велася більшою мірою в центрі поля. При цьому напруга біля воріт виникала достатньо часто, але інтуїтивне відчуття гостроти, яке виникало в уболівальників, не завжди підтверджувалося фактичним – небезпечними ударами по воротах. Ініціатива в поєдинку більшою мірою належала господарям, котрі, як і завжди, спробували забити швидкий гол, що, втім, їм не вдалося. Обстріл воріт першими провели волиняни, які наприкінці першої десятихвилинки відзначилися ударами Лісового з гострого кута та Лопеса головою – обидва невдало. На 14-й хвилині чудового удару завдавав Кінаш – з лівої здалеку прямо у "дев’ятку". Однак не менш красиво зіграв й Бабак, у шаленому стрибку перевівши м’яч на кутовий. Гості відповіли лише на 18-й хвилині, коли атака у виконанні "двигуна" алчевців Окана-Стазі й Алана завершувалася виходом останнього на штрафний майданчик лучан, та у цій ситуації упевнено зіграв Ндоє, ліквідувавши небезпеку уже в підкаті біля лицьової лінії.

Загалом, битва йшла на всіх ділянках поля, однак ближче до середини тайму гостям вдалося дещо вирівняти ситуацію звести боротьбу до тактичних намагань завоювати простір в центрі. У цій ситуації Віталій Кварцяний вніс корективи, випустивши на поле Пічкура та Майкона Олівейру. Саме бразилець узяв на себе роль ініціатора атак, неабияк ганяючи захисників гостей. Зрештою, саме йому й вдалося відкрити рахунок. На 40-й хвилині Сімінін завдав гарматного удару метрів з сорока, Бабак у шаленому стрибку відбив м’яч але Майкон, випередивши оборонців, головою спрямував шкіряного у сітку – гол! Останні хвилини першого тайму пройшли в атаках "Волині", яка намагалася закріпити свою перевагу, але ні Кінашу, ні Бабирю досягти бажаного не вдалося.

Після відпочинку, незважаючи на те, що ігрова та територіальна перевага залишилися за господарями, більш агресивно стали діяти гості. Проте їхні старання завершувалися ударами з-за меж штрафного майданчика або із стандартів. Зачасту ці постріли хоча й несли певну небезпеку, але були неточними, а у двох випадках упевнено зіграв Ндоє, забравши непрості м’ячі. Волиняни, у свою чергу, також створили кілька гольових нагод, але довести задумане до завершення їм не вдалося. Не надто ефективно діяв у завершенні Майкон, міг забити Лео Коста, а Курілов, пробиваючи головою по пустим воротам, у ціль не влучив. Натомість чи не єдиний вихід гостей на ударну позицію в штрафний майданчик завершився взяттям воріт – помилка оборонців і Муховиков з лінії штрафного завдав точного удару – 1:1.

До завершення гри залишалося менше десяти хвилин і розраховувати на удачу волинянам надто не доводилося, бо алчевці відразу ж взялися за заміни і затягування часу, намагаючись відстояти більш прийнятну для них нічию. Попри це шанси у лучан були. Однак Мостовий із штрафного зліва пробив над поперечиною, а на 90-й хвилині Майкон після скидки Лео Кости завдавав невідпорного удару метрів з семи, та влучив у ноги кіперу. Як наслідок – не зовсім логічна нічия, яка створила для "Волині" більше проблем, аніж дала дивідендів.

 

 

Післяматчева прес-конференція:

Віталій Кварцяний (головний тренер "Волині"):

Ми розчаровані результатом, адже малу відчутну перевагу впродовж усієї гри. Але я не впізнав сьогодні жодного футболіста, крім Сімініна. Він вже другий матч проводить на високому рівні. Я ним дуже задоволений. Ми грали сьогодні у три захисника. І, як бачите, наші півзахисники грали дуже повільно. Хоча Гошкодеря зіграв непогано.

Цей результат не самий страшний. Ми, як завжди не використовуємо ситуацію, ніяк не можемо перейти бар’єр, щоб скоротити очкове відставання. Так само, як було і у вищій лізі. Нічиї з Запоріжжям, Полтавою...

Ось такий тягнеться у нас "шлейф безволля". Я з кожним говорив і казав, що ви повинні виграти цю гру. Померти, але виграти. Не поступатися ні в чому. Підкати, боротьба. Якщо заб’ємо, то оборонятись. Ми цього не зробили. Не можу я до них достукатись, немає в них характеру. Немає тут такого волинського духу, як колись був. В одного Сімініна є волинський дух і він грає. Ще у Мостового трохи пар іде. Навіть Ковалюку маленький плюс. А у інших якщо немає спортивної агресії, то ніколи не буде результату. Бажання породжує майстерність. А грати на чистих м’ячах – сьогодні це в футболі не проходить. Сьогодні хлопці повинні були втримати перемогу. Я дуже сердитий на команду, вони не проявили характер.

Анатолій Волобуєв (головний тренер "Сталі"):

- Ви вивчали "Волинь" до матчу?

- Так вивчали. Але це така справа. Я стараюсь нав’язувати свою гру. Те, що ми побачили в Харкові. По-перше, склад не той вийшов. У Луцьку велика кількість футболістів. Є з кого вибирати. Ми сьогодні очікували один склад, а вийшов інший. Ми знали, що це атлетична команда, пресингують по всьому полю. Ми були до цього готові. В Луцьку програвати і потім зрівняти рахунок – це дуже важко, і я думаю ми сьогодні зробили добре діло.

- У Вас стоїть задача виходу в Прем’єр лігу?

- Ні. У нас молода команда. Я два рази входив у вищу лігу, і ніколи такої задачі не ставили. Такої конкретної задачі немає. Працювати з молодою командою. Мені це дуже приємно. Але будемо старатись. Все ж таки я працював в Прем’єр-лізі. Тут дуже велика різниця. І в організації, і у всьому. Тут немає, що порівнювати.

- Як у Вас справи з фінансуванням?

- Я думаю, в найближчий час з командою розрахуються. Два тури, коли ми втрачали очки вдома, були неприємні моменти, гравці не хотіли виходити на поле. Першу гру з Бурштином, ми попросили хлопців все ж вийти. Нехороша обстановка була. Але зараз все потихеньку вирівнюється. Наші керівники хочуть, щоб з нами в найближчий час розрахувались. Думаю все буде добре.

 

Прес-служба ФК "Волинь" Луцьк




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору