Новини ЗМІ

Важлива перемога!

15:11, 14 квітня 2010

ПФК "Олександрія" Олександрія - ФК "Геліос" Харків 3:2 (2:0)

3000 глядачів.



 

"Олександрія": Паньків, Маринчук, Чередніченко, Локтіонов (Іващенко, 75), Зейналов - к/к (Грицук, 85), Кременчуцький, Запорожан, Шупік (Казанюк, 68), Є. Колесник (Сухоцький, 90+3), Ксьонз (Пономар, 90), Сидоренко.

Головний тренер: Володимир Шаран.

"Геліос": Качоренко - к/к, Даценко (Євстафієв, 65), Лобойко, Борзенко, Гаді (Гостєв, 70), Сумцов, Соломаха, Бочкур (Романчук, 46), Даудов (С. Колесник, 74), Тарасенко, Фоменко (Яровенко, 73).

Головний тренер: Сергій Кандауров.


Голи: Є. Шупік, 45, К. Сидоренко, 45+1, І. Чередніченко, 59 - І. Романчук, 47, О. Тарасенко, 90+2 – пенальті.

Попередження: М. Кременчуцький, 51, Р. Зейналов, 53, В. Іващенко, 88, Є. Колесник, 90+3 – С. Колесник, 76, С. Борзенко, 82.

 

 

Сьогоднішній матч став доброю прелюдією після двох поспіль поразок наших земляків в останніх двох турах.

Багато хто з вболівальників дійшов висновку, що команда психологічно зломлена – не слід чекати від підопічних В. Шарана успішного результату проти харків'ян, котрі на момент матчу перебували на четвертому місці турнірної таблиці. Але більшість тих, хто по-справжньому вболіває за команду, маючи спілкування перед матчем, виказали думку, що сьогодні наша команда "задасть перцю" супернику. І що цікаво, що такі висловлювання було чутно з вуст людей поважного пенсійного віку.
Гарний настрій, бадьорість на обличчях вболівальників, які заповнювали трибуни стадіону, вселяли віру в перемогу. І вона не забарилася! Свято відбулося! Щоб не говорили там…

А все почалося з того, що припустившись на першій хвилині грубої помилки, яка могла коштувати нам вже голу, олександрійці зібралися і пішли в напад. І до 7-ої хв. ініціатива на полі належала нашим землякам. На 10-й хв. прохід Д. Маринчука, пас на П. Ксьонза міг увінчатися успіхом, якби останній не пробив мимо воріт. До 22-ї хв. йшла боротьба в центрі поля з перевагою олександрійців, які більш раціонально володіли м'ячем. Ми вже побачили і довгі діагональні передачі на конкретного партнера, і проникаючі – кинджальні простріли на хід нападникам. Особливо продуктивно діяли на полі Р. Зейналов, Д. Маринчук, Є. Шупік та П. Ксьонз. Саме ці гравці створювали гостроту боротьби на половині поля суперника. Слід відмітити, що вся команда була націлена на ворота гостей.

Реальний шанс відкрити рахунок у матчі втратив П. Ксьонз, коли обігравши двох захисників, віддав пас на Є. Колесника, той знову на Павла, в якого м'яч звалився з ноги.

Намагання, старанність грати комбінаційно, розкуто мало принести успіх. І він не забарився. На останній хвилині першого тайму Є. Шупік, отримавши прекрасний пас на хід від Запорожана, вийшов один на один і потужно пробив в дальній нижній кут воріт О. Качоренка – 1:0. А вже через хвилину, на доданій 45+1, після виконання кутового в виконанні Р. Зейналова, К. Сидоренко, знаходячись на дальній стійці воріт, низом замкнув подачу - 2:0.

З гарним настроєм команда пішла на перерву. А по перерві, "сонячні" довели, що  вони не здадуться без бою. На 47-й хв. тільки вийшовши на заміну І. Романчик замкнув передачу справа. Його удар прийшовся під перекладину, а вже від землі м'яч зрекошетив у ворота Ю. Паньківа – 2:1. Неприємний момент, але він лише запалив у наших гравців більший азарт – волю до перемоги, волю до забивання. На 52-й хв. Р. Зейналов, вийшовши один на один, забиває третій м'яч, але боковий суддя Ю. Кір'янов "вгледів" офсайд, якого не було в природі. За гол Руслан був покараний гірчичником. На 59-й хв. після подачі кутового, який виконав Р. Зейналов, І. Чередніченко зіграв на випередження – відправляє третій м'яч у сітку воріт гостей – 3:1. На 68-й хв. Є. Шупік отримує травму голови і його місце займає О. Казанюк. На 73-й хв. прохід Р. Локтіонова і його гарний пас-простріл на набігаючого П. Ксьонза міг увінчатися четвертим голом, та завадила поперечина. А вже подібним моментом відмітився і Р. Зейналов через кілька хвилин – його удар також прийшовся на поперечину суперника.

Усі намагання гостей відігратися не мали успіху. Гра проходила під диктовку олександрійців, які зупиняли всі контрвипади суперника. І все ж "допоміг" гостям арбітр в полі А. Грисьо, який на 90+2 хв. призначив пенальті в ворота нашої команди (це третій пенальті в ті самі ворота в цьому колі: "Фенікс- Іллічовець", "Сталь", - авт.). Здивував і додатковий час – 5 хвилин, а грали усі 9 хв. 25 секунд.

Матч завершився перемогою нашої команди. Матч, який надовго запам'ятають уболівальники, бо вони отримали масу задоволення від якісної, комбінаційної, атакуючої гри, що принесла бажаний результат.

Післяматчева прес-конференція:

Сергій Кандауров, головний тренер ФК "Геліос":

- Грали перший тайм непогано, але втратили концентрацію на останніх хвилинах тайму, отримавши два голи. Такі команди, як "Олександрія" такого не пробачають. Тут є над чим працювати. Це не перший раз, коли на останніх хвилинах пропускаємо. Команда молода, не знаю, що з нею. У другому таймі грали краще, були моменти, але могли і пропустити ще більше. Дитячі помилки. Пропустивши, не змогли відігратися.

- Ваші завдання на Друге коло?
- Завдання команди – бути в першій п'ятірці. До Прем'єр-ліги ми ще не готові. Про це навіть і мова не ведеться в клубі.

- Ваші враження від судійства?
- Я переконаний, що на матчі подібного рівня слід призначати більш кваліфіковану бригаду суддів. Їх діями були незадоволені не тільки ми, а й господарі. Ми сюди їхали за перемогою…

Володимир Шаран, головний тренер ПФК "Олександрія":

- Багато людей після двох поразок подумали, що наш корабель похитнувся, але сьогодні хлопці довели, що вони, дійсно, "мужики", що є характер у команди, самовіддача і бажання перемагати. Це один із самих напружених матчів за час мого керівництва командою. Я маю на увазі і спаринги в тренувальних зборах, і сім календарних матчів весняної частини Першості.

"Геліос" непогана команда. Ми розуміли, що вони приїхали за перемогою. Певно думали, що легко обіграють ПФК "Олександрію", але ми правильно обрали тактику на звітний матч: грали від оборони, передбачаючи, що будуть вільні зони, які й використали на свою користь.

У команди є швидкість. Під час перерви я сказав, щоб хлопці забули про результат першого тайму і діяли ще з більшою самовіддачею, шукаючи свого шансу в контратаках, для того, щоб забити третій і четвертий м'яч. І, як підтвердив перебіг подій на полі, моменти для цього були. Але дві поперечини - це вже неначе певна містика - рок.

По самовіддачі, бажанню перемогти гравці зіграли вище всяких похвал. Виділяти нікого не буду. Сьогодні грала вся команда.                     
                                             

 

Іван Мельник, прес-служба ПФК "Олександрія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору