Новини ЗМІ

Нелегка перемога над аутсайдером

14:59, 12 квітня 2010

Багато уболівальників, які йшли на цю гру, згадували матч який відбувся трохи більше двох років тому, коли команди зустрічалися у вищій лізі чемпіонату України на стадіоні "Нафтовик". Обидві команди знаходились тоді у нижній частині турнірної таблиці і вели боротьбу за збереження прописки в елітному дивізіоні.

Тому, той матч, 24-го туру, був ключовим для обох команд. Перемігши нафтовиків 4:1, "городяни" змогли зберегти прописку у ешелоні кращих команд України. Незважаючи на те, що після того склади команд, особливо харків’ян, кардинально змінилися, та охтирські уболівальники чекали тільки перемоги своїх футболістів, хоча нафтовики у поєдинку першого кола реабілітували себе, перемігши у Харкові з таким же рахунком.

З початком матчу ініціативою, як ігровою так і територіальною, заволоділи підопічні Сергія Шевченка і їм вдалося забити досить швидкий гол. Після порушення правил неподалік від кута карного майданчика, капітан команди Богдан Єсип навісив зі штрафного м’яч приблизно в район 11-метрової позначки і Леонід Бояринцев, який підключився до атаки своєї команди, невідпорним ударом головою ввігнав м’яч у сітку. Потім два штрафних удари у виконанні Юрченка, також неподалік від карного майданчика харків’ян. Спочатку від стінки м’яч вилетів на кутовий, а потім чудеса реакції продемонстрував голкіпер Ігор Ходанович, який у красивому сейві відбив "снаряд" з під поперечини. А всередині тайму господарі мали нагоду збільшити свою перевагу. Зайчук біля кута карного майданчика "накрутив" декількох оборонців харківських "городян", і вони були змушені порушити проти нього правила. Штрафний взявся пробивати Єсип, який похоже виходить на свій звичний, високий рівень гри. Після його удару м’яч влучив у руку Грінченку, що був у "стінці" і арбітр без роздумів показав на позначку. Чомусь швидко взявши м’яч, до 11-метрової відмітки підбіг Саванчук, хоча в останній час пенальті в команді виконує Вітер. І хоча Олександр пробив непогано, Ходанович, як і в матчі першого кола, зіграв надійно. Тільки тоді це було на 42-й хвилині, а зараз на 24-й (магія цифр???). На післяматчевій прес-конференції Сергій Шевченко відмітив, що Олександру у перерві матчу було вказано на це, адже в команді є штатний пенальтист.

Мабуть, збентежені цією невдачею, господарі дещо знизили активність і харків’янам вдалося перехопити ініціативу і зрівняти рахунок. Грінченко з лінії карного майданчика пробив у самісінький кут воріт і Дейнеко не зміг виручити свою команду. А за хвилину гості ледь не повели в рахунку. Та сильний Іванченка, метрів з 25-ти, прийняла на себе поперечина.

Після цього господарі знову почали діяти у звичному для себе ключі. І хоча Саванчук не зміг реалізувати свій момент (з хорошої позиції він пробив нехитро), охтирці на перерву пішли в мажорному настрої. Після помилки оборонців харків’ян, м’ячем заволодів Єсип і, обвівши декількох гравців гостей, піймав голкіпера на протиході і послав м’яч у сітку.

Перша половина другого тайму пройшла також за переваги охтирських футболістів. Знову після виконання штрафного Єсипом з кута карного майданчика, трохи до м’яча головою не дотягнувся Карпенко. Після помилки оборонців гостей з непоганої позиції по воротах в дальній від голкіпера кут воріт бив той-же Єсип, та Ходанович кінчиками пальців перевів м’яч на кутовий. Та після того, як господарі провели серію замін, ініціатива знову перейшла до "городян". І хоча появу Каракевича на полі уболівальники зустрічали аплодисментами, Роман, після місячної вимушеної перерви, викликаної травмою, отриманою ще у грі з "Прикарпаттям", ще не набув кращих своїх кондицій. Незважаючи на це в кінці матчу він мав можливість послати м’яч у сітку, та у ворота не влучив. А перед цим безуспішно атакували харків’яни. І хоча м’яч побував у сітці воріт господарів, після того як після штрафного Кравченко підставив ногу, та арбітр зафіксував у нього положення поза грою.

Ну що ж, нелегка перемога господарів, над аутсайдером ліги (хоча по грі, показаною харків’янами, цього не видно).

"Нафтовик-Укрнафта" Охтирка – "Харків" Харків 2:1 (2:1)

2 500 глядачів.

"Нафтовик-Укрнафта": Дейнеко, Тарасенко, Юрченко (Харченко, 66), Карпенко, Зайчук, Єсип-к, Бояринцев (Кікоть, 84), Погорелов, Грачов (Баглай, 35), Вітер (Каракевич, 62), Саванчук (Одинцов, 63).

Головний тренер: Сергій Шевченко.

"Харків": Ходанович, Литвиненко, В. Кравченко-к, Корнієць, Медведєв (Гречка, 25), Федота, Бородавка, Іванченко, Корольчук (Паламарчук, 74), Грінченко (Жеребцов, 84), Черніков (Сивуха, 87).

Головний тренер: Михайло Стельмах.

 

Голи: Бояринцев (11), Грінченко (30), Єсип (42).

На 24-й хвилині Саванчук не реалізував пенальті (воротар).

Попередження: Медведєв (13), Гречка (26), Грінченко (51).

 

 

Прес-служба ФК "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору