Новини ЗМІ

"Буковина" повернулася на перше місце

14:31, 12 квітня 2010

"Буковина" Чернівці – "Рось" Біла Церква 2:0 (1:0)

5200 глядачів.

 

 

 

"Буковина": Микола Збарах, Сергій Шевцов (Євген Кубай, 90+1), Павло Іванов, Петро Климус, Сергій Жижиян, Олександр Донець (Роман Ємельянов, 46), Роман Дорош (Григорій Гаранян, 53), Сергій Дяченко (Сергій Ільїн, 83), Олег Керчу (Ігор Мігалатюк, 77), Степан Маковійчук, Владислав Коробкін (Роман Степанков, 60).

В. о. головного тренера: Вадим Заяць.

"Рось": Костянтин Довжанський, Олександр Кулажкін, Ігор Пащенко, Ігор Ямборко (Василь Ткачук, 46), Андрій Блавацький, Вадим Гетьман, Ігор Рудюк, Михайло Булкін, Елізбар Берідзе (Євген Мазур, 64), Сергій Рябцев (Сергій Таран, 65), Максим Отришко.

Головний тренер: Ігор Хіміч.

Голи: Владислав Коробкін (37, з пенальті), Роман Ємельянов (72).

Попередження: Олег Керчу (27), Ігор Ямборко (38), Сергій Рябцев (52), Василь Ткачук (70), Роман Ємельянов (70), Костянтин Довжанський (72), Ігор Пащенко (78), Григорій Гаранян (79).

 
Після матчу з моршинською "Скалою" наставник "Буковини" Вадим Заяць сказав, що чернівецька команда з кожним матчем додаватиме у грі. Слова Вадима Григоровича не розійшлися з ділом. У матчі з "Россю" чернівчани показали змістовний футбол. Особливо вдало діяли буковинці у першому таймі. Якщо би підопічні Вадима Зайця були точнішими у завершальній стадії атак, то питання щодо переможця гри вирішилося б десь у перші 30 хвилин зустрічі.

Вже на 5 хвилині сам – на – сам з голкіпером "Росі" вийшов Роман Дорош. На жаль, новачок "Буковини" не зміг переграти воротаря.  На 10 хвилині гри  на ворота "Росі" виходив Владислав Коробкін. Гравці "Росі" спромоглися ліквідувати загрозу. Згодом упродовж 5 хвилин небезпечних удар по "рамці" голкіпера білоцерківської команди завдавали Олександр Донець та Сергій Шевцов. У цих двох ігрових епізодах вдало зіграв Костянтин Довжанський. А на 16 хвилині поєдинку з близької відстані не влучив у ворота "Росі" Роман Дорош.

Врешті – решт, буковинці зуміли втілити свою незаперечну перевагу у забитий гол. На 36 хвилині матчу гості порушили правила у власному майданчику, і арбітр із Луцька Любомир Харко вказав на одинадцятиметрову позначку. Пенальті реалізував капітан чернівецької команди Владислав Коробкін, який забив свій 10 гол у першості України. Приємно, що Владислав знову очолив список бомбардирів другої ліги (група "А"). До завершення першої половини гри футболісти "Буковини" ще кілька разів загрожували воротам "Росі". На "постріл" Сергія Дяченка зреагував Костянтин Довжанський, а удар Петра Климуса прийняли на себе футболісти з Білої Церкви.

Щодо другої половини матчу, то буковинці продовжували створювати небезпечні моменти у воріт суперника. Зокрема, на 70 хвилині міг засмутити стража воріт "Росі" Степан Маковійчук. На жаль, Степан не зміг поцілити у "рамку". Через дві хвилини "Буковина" таки забила другий гол. Півзахисник Роман Ємельянов, який вийшов на заміну одразу після перерви, завдав влучного удару у правий нижній від воротаря "Росі" кут воріт. Наприкінці зустрічі могли забити Роман Ємельянов і Роман Степанков. Однак, рахунок не змінився – 2:0 на користь чернівецької "Буковини".

Перемігши білоцерківську "Рось", буковинська команда повернула собі перше місце, бо вже екс-лідер – "Бастіон" не зміг переграти "Верес" (1:1). Зараз на "Буковину" очікують два виїзні матчі – з львівськими "Карпатами – 2" та одним із наших конкурентів у боротьбі за лідерство МФК "Миколаїв". Ми віримо у те, що ці поєдинки принесуть нашим уболівальникам нові позитивні емоції.

Післяматчева прес-конференція:

Василь Орлецький, президент ФСК "Буковина":

- Радію від того, що "Буковині" вдалося повернутися на перше місце. Особливо мені сподобалися дії чернівецької команди у першому таймі. Наші гравці показали те, що можуть демонструвати футбол високого ґатунку. У порівнянні з матчем зі "Скалою" команда зробила крок уперед.

І все ж, незважаючи на вдалий початок весняної частини першості України, скажу, що у грі нашої команди ще є слабкі місця. Однак, у "Буковині" працюють кваліфіковані тренери, які грали під керівництвом авторитетних фахівців і знають, що таке великий футбол. Тому переконаний, що з кожним матчем футболісти "Буковини" покращуватимуть якість своєї гри. Я вірю у Вадима Зайця та його помічників. Переконаний, що чернівецька команда під орудою Вадима Григоровича ще неодноразово порадує нас вагомими здобутками.

Вадим Заяць, в. о. головного тренера ФСК "Буковина":

- Ми провели серйозну підготовку до матчу з "Россю". Вже у дебюті матчу нам вдалося нав’язати суперникові свою гру. Мої підопічні створили багато сприятливих нагод для того, щоби забити білоцерківській команді. Як показав другий офіційний матч "Буковини" у цьому році, нашим футболістам необхідно працювати над реалізацією голевих моментів. Якщо би гравці нашого клубу діяли вдало у завершальній стадії так, то рахунок після першого тайму був би іншим.

Зрештою, на тренерів і футболістів очікує велика робота. Вже найближчим часом "Буковина" зіграє виїзні матчі з львівськими "Карпатами – 2" та МФК "Миколаїв". Ми усвідомлюємо, що для виходу у першу лігу нам треба вигравати в усіх поєдинках. Я дуже сподіваюся на підтримку нашого дванадцятого гравця. У двох домашніх перемогах чернівецького клубу є і велика заслуга буковинських уболівальників. Я хочу подякувати нашим шанувальникам за те, що вони завжди перебувають поруч із рідною командою.

Ігор Хіміч, головний тренер білоцерківської "Росі":

- Приємно, що у чернівецькій "Буковині" зробили ставку на молодих тренерів – Вадима Зайця та Сергія Черняка, які є вихованцями місцевого футболу. Чернівці – футбольне місто, яке заслуговує мати сильну команду. Знаю, що цього року у "Буковині" відбулися суттєві зміни в складі. Ваша колектив має непоганий підбір виконавців. Зрозуміло, що деякі позиції буковинської команди потребують підсилення.

Гадаю, що тренерський корпус "Буковини" зможе добре підготувати команду до вирішальних матчів першості України. Врешті – решт, для чернівецької команди вирішальним є кожний поєдинок, бо буковинський клуб прагне потрапити у першу лігу. Бажаю "Буковині" перемогти у наступних матчах і здобути чемпіонське звання.

 

Прес-служба ФСК "Буковина" Чернівці




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору