Новини ЗМІ

Перемога зі стандарту

10:07, 12 квітня 2010

Гол зі штрафного Морозова приніс перемогу "Миколаєву" у виїзному матчі проти "Львова-2".

"Львів-2" – "Миколаїв" 0:1 (0:1)

Кам’янка-Бузька. Стадіон "Над Бугом". Арбітр – І. Маковей (Жмеринка).

Гол: Морозов (32).

"Львів-2": Мусієнко (кап.), Білий (Вол. Макар, 55), Лазар, Жук, Віт. Макар, Варивода, Мачуленко, Грицай, Танчик (Мазур, 81), Матвіїв, Бабич (Малиновський, 86).

"Миколаїв": Чоларія, Войцеховський (кап.), Волков (Білоус, 90), Новак, Лук’янов, Кузнєцов, Бессалов (Жоров, 74), Бербат, Головко (Ком’ягін, 79), Морозов (Леонов, 64), Таран (Скороход, 66).

У першому матчі в Миколаєві львів’яни, за свідченнями очевидців, провели один з найкращих своїх поєдинків. Тоді було зафіксовано нічию 1:1. Футболісти з півдня України їхали у гості до "Львова-2" з твердими думками про реванш. До того ж, миколаївську команду очолює добре нам знайомий Михайло Калита, який свого часу у "Львові" працював помічником Степана Юрчишина.

Пам’ятаючи про той домашній поєдинок, миколаївці, які за досвідом, безперечно переважали господарів, діяли досить обережно. Як до речі, і підопічні Михайла Токаря, який наситив півзахист п’ятьма гравцями та розраховував на швидкий перехід від оборони в атаку. Завдяки насиченому півзахисту іменитіші миколаївці ініціативу на всі сто відсотків так і не захопили, але от із швидкісними атакувальними діями у львів’ян виникали проблеми. Гості ж довели, що й насправді є одними з основних претендентів на вихід у першу лігу за підсумками цього сезону.

Усе в матчі вирішив стандарт за півгодини після початку гри. Штрафний удар взявся виконувати Морозов, пробив у ближній кут, і до цього Мусієнко і захист львів’ян виявився не готовим. Варто відзначити, що були такі ж стандарти і у львівської команди, однак майстра пробиття штрафних чи навісів у штрафний майданчик (особливо під час останніх хвилин, коли гравці "Львова-2" організували своєрідну навалу на ворота "Миколаєва") у господарів не знайшлося.

Серед інших цікавих епізодів матчу варто відзначити момент "Миколаєва" на 15-ій хвилині, коли два постріли (спочатку Волкова, а потім Морозова) відбили воротар Мусієнко та поперечка львівських воріт. Львів’яни ж найреальніший шанс зрівняти рахунок втратили у другому таймі, коли Матвіїв вийшов сам на сам з голкіпером суперників, однак переграти його не зміг. Після цього ще був стрімкий прохід Бабича у штрафний майданчик гостей, однак проти форварда "Львова-2" зіграли досить жорстко, а арбітр Ігор Маковей (колишній футболіст "Карпат" дебютував у новій ролі у професійному футболі) пенальті призначити не наважився.

Післяматчева прес-конференція за участі головних тренерів команд:

Головний тренер "Миколаєва" Михайло Калита відзначив прогрес молодих львівських фуктболістів:

– По-перше, дуже приємно грати там, де народився, а ще приємніше перемагати, – відзначив головний тренер "Миколаєва" Михайло Калита. – А щодо матчу, то для нас кожна гра, як кубкова, тому результатом ми задоволені, якістю гри не зовсім. У наших футболістів відчувалося хвилювання у діях. Ми знали, що "Львів-2" – це добротна молода організована команда, що вони й довели сьогодні на футбольному полі.

– Яке завдання стоїть перед "Миколаєвом" у цьому сезоні?
– Перемагати у кожній грі. Дасть Бог, якщо все складеться у нас так, як ми хочемо, то, зрозуміло, прагнутимемо посісти перше місце і виходити у першу лігу.

– Що можете сказати про сьогоднішнього суперника? Чимось вразили Вас молоді львів’яни?
– Я знав можливості молодих львівських футболістів. Тут справді є талановита молодь, тим більше, я добре знаю, який тут характер у гравців. Тому львівському характеру протиставили свій характер. Хоч у нас менше молодих футболістів, але, як відомо, характер віку не має. Найголовнішим завданням для нас було не програти у центрі. Я думаю, що ми з цим впоралися.  Ну, над іншими аспектами футболу нам треба ще працювати і працювати.

– Кінець матчу пройшов у такій навалі львівської команди…
– Так, кілька останніх хвилин львів’яни притиснули нас до своїх воріт. Рахунок був слизький, господарі дуже хотіли вирівняти становище, а у нас з’явився мандраж, не вистачило класу і якості поля, щоб узяти м’яч під контроль. Тому кінцівка вийшла трохи нервовою, але слава Богу, що все закінчилося для нас благополучно.


Головний тренер "Львова-2" Михайло Товар:

– Це перша офіційна гра для нас у чемпіонаті, і відразу нашим суперником був колектив, який ставить перед собою найвищі цілі – вихід у першу лігу, – розповів після гри головний тренер "Львова-2" Михайло Токар. – Наші хлопці старалися, я не можу нікому дорікнути, що не хотіли, навпаки, бажання було. Можливо, десь нам і не пощастило. Особливо у другому таймі, коли не використали вихід сам на сам з воротарем. Дякую хлопцям за боротьбу, самовіддачу. Сама гра вийшла рівна, але, на жаль, рахунок не на нашу користь.

– У першому таймі команда добре контролювала м’яч, але мало конструктивності було попереду. На Вашу думку, чому так сталося?
– Нам не вдавалося організовувати швидкий перехід від оборони в атаку, занадто багато було дрібних передач у центрі поля. Хоча на установці я звертав увагу на те, щоб футболісти якомога швидше переходили центр поля і проводили швидкі атаки. На жаль, не вдалося цього зробити. Можливо, ще й тому, що не були настільки впевнені у собі.

– Сьогодні за Вашу команду виступали гравці, які вже входять до обойми основного "Львова" – Танчик, Грицай, Мачуленко. Як оціните їх дії?
– Зіграли вони на рівні. Звичайно, хотілося б, щоб вийшло у підсумку краще. Але в бажанні та самовіддачі дорікнути їм не можу. Коли у них з’явиться більше впевненості, вони проявлять себе значно краще.

– У пропущеному голі є провина голкіпера?
– Треба дивитися відеозапис. Перше враження так: оскільки м’яч влучив у ближній кут після штрафного, то, напевно, воротар не зорієнтувався, не очікував такого, чекав, що буде передача.

– На Вашу думку, "Миколаїв" за сьогоднішньою грою заслуговує на першу лігу?
– Команда непогана. Чи заслуговує – час покаже. У нашій групі у верхній частині турнірної таблиці відразу чотири команди ведуть боротьбу за путівку до першої ліги. Основні ігри ще попереду.

– Наприкінці матчу Ваша команда почала штурмувати штрафний майданчик суперника. Але після навісів верхову боротьбу нижчі на зріст гравці програвали…
– Так, високих на зріст нападників у нас немає. Підключалися у тих ситуаціях в атаку центральні захисники. Але, як ви бачили, не вийшло у нас реалізувати нагоди біля воріт суперника. Будемо працювати над стандартними ситуаціями.

 

Прес-служба ФК "Львів"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору