Новини ЗМІ

Перемога у День Благовіщення

10:00, 8 квітня 2010

"Зірка" - "Десна" 2:0 (1:0)

"Зірка": Чурілов, Михайлик (Морозов, 69), Денисов, Котелюх, Смалько, Бурдіян, Городов (Голопьоров, 62), Давидов (Басов, 89), Салатін (Вечтомов, 58), Чорномаз, Жерш (Галенко, 90).

"Десна": Пилипенко, Анеліков, Боровков, Гітченко, Стоян (Ільяшов, 68), Кобець, Костюченко (Поспєлов, 46), Кондратюк, Старенький, Кандауров (Єрмоленко, 89), Грибанов.

Голи: Чорномаз, 36; Жерш, 86 (п).

Попередження: Жерш, 90.

Порівняно з попереднім матчем з охтирським "Нафтовиком", наставник кіровоградської "Зірки" вніс певні корективи в стартовий склад команди. Так, з перших хвилин матчу на полі з’явилися Андрій Бурдіян та Павло Чорномаз. Адже в звітному матчі через дискваліфікацію не можна було задіяти півзахисників Андрія Шибка та Андрія Драголюка. Також декілька кіровоградських футболістів мали травми.

Зі старту матчу підопічні Олександра Рябоконя, демонструючи змістовну гру, спробували захватити ініціативу на футбольному полі і їм це вдалося; кіровоградська "Зірка" маючи чималі кадрові втрати намагалася стримати суперника. Та, на жаль, вже в першій частині тайму гості мали кілька зручних моментів, щоб відкрити рахунок в матчі, але ні Петру Кондратюку, ні Денису Анелікову не вдалося відзначитися.

Господарі дали відповідь "Десні" лише на 21-ій хвилині, коли після двоходівки Олексій Городов – Роман Жерш м’яч пролетів поруч зі штангою воріт Анатолія Пилипенка. А на 36-ій хвилині Павло Чорномаз, отримавши м’яч стоячи спиною до воріт суперника, обіграв двох чернігівських футболістів і потужним ударом "закинув" "круглого" за виворот голкіперу "Десни". Цей забитий гол став найбільш яскравим моментом першої половини зустрічі.

Після перерви у певний момент команди стали грати на зустрічних курсах. В складі "Зірки" своїми моментами не скористалися Владислав Голопьоров та Олександр Морозов, котрі вийшли на заміну і мали можливість першими своїми дотиками збільшити рахунок в матчі. А от у гостей були кращі можливості для взяття воріт "Зірки", але наш голкіпер Олександр Чурилов взяв удари Сергія Старенького, Андрія Кандаурова та Сергія Грибанова.

А за 5 хвилин до завершення матчу в одній з атак Роман Жерш вийшов тет-а-тет з голкіпером гостей, але з першої спроби не зумів переграти його, а другий удар заблокував захисник "Десни", при цьому зігравши рукою, заробивши пенальті. Одинадцятиметровий впевнено реалізував Роман Жерш. А на завершенні матчу Роман Жерш "відзначився" вже у власній штрафній, порушивши правила проти гравця суперника і Андрій Ільяшов отримав шанс скоротити відставання в рахунку своєї команди. Удар в Андрія вийшов потужний, але не "злякав" Олександра Чурилова, котрий зумів парирувати його. Саме голкіпер кіровоградської команди був визнаний кращим гравцем зустрічі, Павло Чорномаз отримав приз за забитий вирішальний гол у ворота суперників. Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу кіровоградської "Зірки" з рахунком 2:0. Ця перемога стала гарним подарунком і новопризначеного голови Кіровоградської облдержадміністрації - почесного президента ФК "Зірка" Сергія Ларіна.

Післяматчева прес-конференція за участі головних тренерів команд:


Головний тренер кіровоградської "Зірки" Ігор Жабченко:
- Ми сьогодні грали з хорошою командою. Нам було складно грати проти чернігівської команди адже в нашому складі були відсутні відразу п’ять основних гравців, два з яких, Андрій Драголюк та Андрій Шибко, дискваліфіковані. Сергій Басов та Олександр Морозов в загальній групі гравців не тренувалися, але не було кого ставити в запас; вони не лише перебували в запасі, але і вийшли на заміни. А загалом м’яч в середині поля в нас погано тримався, а в обороні були проблеми. Будемо працювати. Дуже добре, що в кіровоградській області призначено нового губернатора, котрий є людиною спортивною, і буде допомагати нашій команді. Ми налаштовувалися на перемогу і завдяки характеру змогли її здобути. Олександр Ситник та Віталій Андрухов отримали травми і ми змушені були ще у Охтирці в напад поставити Павла Чорномаза і не прогадали.

Головний тренер чернігівської "Десни" Олександр Рябоконь:
- Хто забив, той і виграв. Моя команда пробувала проповідувати комбінаційний футбол. Сьогодні господарі були більш удачливі. Жаль, що ми не використали чимало своїх можливостей забити. Нам в матчі з "Зіркою" не вистачило майстерності. Також варто відзначити, що в Кіровограді для команди робиться чимало – і готель побудовано для проживання, і умови створенні для тренувань, і маєте стадіон, а в нас, на жаль, цього немає. В нас нині заморожена ситуація.

 

Віктор Слюсаренко, прес-служба ФК "Зірка" Кіровоград




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору