Новини ЗМІ

Розгром столичного резерву

10:36, 8 квітня 2010

У матчі 22-го туру "Львів" упевнено обіграв другу команду київського "Динамо" з рахунком 3:0.

"Львів" – "Динамо-2" 3:0 (1:0)

Голи: Мандзюк (29, 82), Б. Баранець (75, з пен.).

"Львів": Ситников, Ковальчук, Гальчук, Ільків (Мостовий, 83), Романюк, Лупашко, Б. Баранець (Мачуленко, 88), Худзік (Козак, 79), Чепурненко (Панас, 63), Шептицький (Зозуля, 69), Мандзюк.

"Динамо-2": Рудько, Допілка, Новак, Бутенін, Родіна, Кушніров, Сахневич (Сухоцький, 52), Морозенко, Суареш (Рибалка, 46; Боровець, 84), Коваль, Гаврась (Гриппа, 46).

Попередження: Лупашко (4), Ільків (61), Панас (83), Зозуля (90+2) – Сахневич (32), Кушніров (90+2).

"Якби Худзік реалізував момент у першому таймі, а Шептицький влучив у порожні ворота у другому, то могло бути і 5:0 на нашу користь", – так на післяматчевій прес-конференції Альгімантас Любінскас відповів на запитання про закономірність результату гри. І справді, львів’яни перемогли заслужено, обіграли суперників на класі, хоч, якщо відверто, і не перестаралися.

Перші хвилини пройшли у відносно рівній боротьбі, команди наче придивлялися одна до одної, і гості з Києва попервах діяли досить сміливо, хоча захисні редути львівської команди пройти не вдавалося.

Далі за справу взялися львів’яни. Класична і майстерна комбінація господарів завершилася першим голом – Борис Баранець, який виконував роль плеймейкера (через перебір жовтих карток Григорій Баранець пропускав матч), відрізав захист гостей пасом направо на Чепурненка, той прострілив у штрафний майданчик, де Мандзюку залишалося тільки замкнути передачу. Потім було кілька ударів з дальньої відстані, проте частенько футболісти "Львова" влучали у воротаря суперників. Так це зробив і Худзік, який ефектно обіграв у штрафному майданчику капітана гостей Новака, однак пробив по центру замість спрямувати м’яч у кут воріт.

У другому таймі натиск на ворота "Динамо-2" посилився. І як результат – Допілка завалив у власному на підступах до воріт Мандзюка, після чого Борис Баранець з 11-метрової позначки вдало виконав вирок – 2:0. А ще до цього той стовідсотковий момент, про який згадав після матчу головний тренер "Львова", змарнував Шептицький. Обігравши воротаря, йому потрібно було з гострого кута влучити практично у порожні ворота – на жаль, не вийшло.

Та все ж уже після другого гола стало зрозуміло, що перемоги господарі не випустять, та й упевнена постава львівської команди не змушувала сумніватися саме у перевазі підопічних Альгімантаса Любінскаса. Щоправда, у наступній грі доведеться "обходитися" без одного з ключових виконавців Ільківа, який "заробив" жовту картку і "нарвався" на дискваліфікацію.

А крапку в зустрічі поставив усе той же Мандзюк, який забив свій 11-ий гол у сезоні. Цього разу Олександр скористався непоганою скидкою Козака і рикошетом від когось із захисників київської команди. На ці три удари футболісти "Динамо-2" не знайшли, чим відповісти. І взагалі – гості на по-справжньому небезпечний момент біля воріт Ситникова за весь матч так і не напрацювали. Тому й не дивно, що наставники резервістів столичного клубу – а серед них і один з наставників національної збірної України Юрій Калітвінцев – після гри виглядали засмученими.

Однак попереду у "Львова" значно серйозніші суперники. Боротьба за путівки до української футбольної еліти триває…

 

Прес-служба ФК "Львів"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору