Новини ЗМІ

ФК "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка – ФК "Зірка" Кіровоград 2:1 (2:0)

16:08, 6 квітня 2010

Звітний матч пройшов у хороших погодних умовах. І хоча зранку в Охтирці накрапував дощ, вже десь після полудня почало виглядати сонечко. Поле, як для такої пори і, зважаючи на пізній початок весни, було в хорошому стані.

Підтримати свою команду з Кіровограду приїхали десь біля 50-ти місцевих фанів. Та на матч вони запізнилися і почали займати відведені їм місця вже при рахунку 1:0 на користь господарів. Незважаючи на це вони, особливо у другому таймі, активно і палко підтримували своїх симпатиків.

Якщо згадати історію протистоянь команд, то до сьогоднішнього матчу суперники провели три гри в Охтирці і усі три закінчилися без забитих м'ячів. Причому всі домашні поєдинки нафтовиків відбувалися в квітні, а 3 квітня суперники грали вдруге. Та господарі досить швидко зламали цю неприємну, в першу чергу для самих себе, традицію. Після хорошої атаки нафтовиків оборонці відбили м'яч за межі свого карного майданчика, де опинився захисник охтирців Сергій Карпенко, і він без роздумів пробив по воротах. М'яч влетів майже в самісіньку "дев'ятку". І після цього господарі продовжували в першому таймі повністю домінувати на полі, маючи як територіальну, так й ігрову перевагу. За 10 хвилин після голу віч-на-віч з голкіпером "Зірки" виходив капітан нафтовиків Богдан Єсип, та лайсмен зафіксував у нього положення поза грою. Через деякий час знову на ударній позиції Богдан, але Чурілов вчасно вийшов йому назустріч, скоротивши кут обстрілу, і удар прийшовся в голкіпера. Потім дві хороші комбінації розіграли Вітер і Саванчук. Спочатку на побачення з голкіпером вийшов Саванчук, та удар прийшовся прямо в Чурілова. Аналогічно завершилась і ситуація, коли вже Вітеру асистував Саванчук. Але на перерву господарі пішли, маючи перевагу у два забитих м'ячів. Арбітр зафіксував порушення правил у карному майданчику гостей проти Єсипа і Вітер, пробивши з "позначки" потужно, не залишив ніяких шансів воротареві. А що ж кіровоградці? У першому таймі вони не тільки не завдали жодного удару по воротах підопічних Сергія Шевченка, але й не створили більш-менш небезпечного моменту біля воріт господарів.

Другий тайм пройшов вже за іншим сценарієм. Охтирські футболісти, як і в усіх попередніх матчах, де вони вели в рахунку, стараючись зберегти сприятливий для себе результат, почали грати від оборони. Цим скористалися кіровоградці, які після проведених замін, почали вести більш активну гру, змушуючи помилятися оборонців нафтовиків. Спочатку, після такої помилки, своїм шансом не скористався Олексій Городов, який з лінії карного майданчика пробив поруч зі стійкою. А от 19-річний Павло Чорномаз в аналогічній ситуації звів перевагу господарів до мінімуму. Після цього команди провели поєдинок в обопільній боротьбі, та небезпечних моментів ні біля одних, ні біля інших воріт, майже не виникало. І велика кількість "гірчичників", показана арбітром гравцям обох команд, це не результат грубої гри, а свідчить про упертість і безкомпромісність боротьби на кожному клаптику поля.

Перемігши свого суперника, "Нафтовик-Укрнафта" впритул наблизився до чільної десятки команд, займаючи після цього поєдинку 11-те місце. Та й у очному протистоянні переміг свого суперника, у якого в активі перед цим матчем було на очко більше…

ФК "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка – ФК "Зірка" Кіровоград 2:1 (2:0)
03 квітня 2010 р. Перша ліга, 21 тур.

2 500 глядачів.

"Нафтовик-Укрнафта": Дейнеко, Тарасенко (Кікоть, 56), Юрченко, Карпенко, Харченко, Єсип-к, Бояринцев, Погорелов, Башлай (Грачов, 83), Вітер (Одинцов, 56), Саванчук (Євсеєв, 90).

Головний тренер: Сергій Шевченко.

 

"Зірка": Чурілов, Михайлик, Денисов, Котелюх, Смалько, Шибко-к (Бурдіян, 80), Городов (Голопьоров, 67), Давидов (Драголюк, 46), Салатін (Вечтомов, 69), Галенко (Чорномаз, 46), Жерш.

Головний тренер: Ігор Жабченко.

 

Голи: Карпенко (6), Вітер (42, з пенальті), Чорномаз (50).

Попередження: Жерш (33), Городов (36), Шибко (40), Юрченко (65), Смалько (66), Одинцов (74), Бояринцев (79), Драголюк (87).

 

Прес-служба ФК "Нафтовик-Укрнафта" Охтирка




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору