Новини ЗМІ

Три пробоїни для «Арсенала»

10:03, 6 квітня 2010

Футболісти «Львова» отримали першу виїзну перемогу у весняній частині сезону, впевнено обігравши білоцерківський «Арсенал» 3:1.

«Арсенал» – «Львів» 1:3 (0:1)

Голи: Алексанов (55) – Шептицький (40), Г. Баранець (51, з пен.), Мандзюк (76).

Нереалізований пенальті: Худзік (22).

«Арсенал»: Суслов, Бурлін, Кривошеєв, Гонщик, Шегда, Войтович (Коваленко, 79), Алексанов (Товкацький, 65), Герасименко (Рибковський, 84), Деревльов (Степанюк, 73), Піцур, Коваль (Cмішко, 46).

«Львів»: Ситников, Ковальчук, Гальчук, Ільків, Романюк, Лупашко, Г. Баранець (Білий, 87), Худзік (Панас, 55), Б. Баранець (Козак, 79), Шептицький (Горкун, 46; Зозуля, 67), Мандзюк.

Попередження: Кривошеєв (47), Деревльов (50), Войтович (71) – Г. Баранець (69), Ільків (73).

Вилучення: Бурлін (21, фол останньої надії).

Перше, що здивувало, – це стан газону на стадіоні «Центральний» у районному центрі Київщини Макарові, де в останній момент запланували календарний матч першої ліги між білоцерківським «Арсеналом» та «Львовом». Одна половина поля була в болоті, інша – у більш-менш придатному стані. Цікаво, що газон місцями перебував у гіршому стані, ніж кілька тижнів тому на добромильській «Княжа-Арені», коли так і не зіграли «Львів» і «Севастополь». Тоді арбітр Сергій Березка принциповим рішенням відмінив гру, цього разу грати дозволили. І що це за подвійні стандарти?..

… Хай там як, але львівські футболісти перемогли, і зробили це цілком заслужено. Вже з перших хвилин підопічні Альґімантаса Любінскаса впевнено перехопили ініціативу і запропонували суперникам свої умови ведення гри. Моменти не забарилися. Реальна нагода відкрити рахунок виникла вже на 7-ій хвилині. Романюк навісив справа, Мандзюк виграв верхову дуель у воротаря, удар у падінні у Шептицького не вийшов, але м'яч потрапив до Мандзюка, який метрів з 11-ти пробивав у кут – воротар спіймав м'яч. Це була лише пристрілка.

Львів’яни продовжували нагнітати, і це призвело до фолу останньої надії від гравця «Арсенала» Бурліна і пенальті – це Мандзюк вривався у штрафний майданчик номінальних господарів, і його звалили з ніг. Одинадцятиметровий взявся виконувати Худзік і з першої спроби зробив справу безпомилково, але арбітр не зарахував гол, зафіксувавши, що Мандзюк до свистка вбіг у штрафний майданчик. Повторний удар Худзіка вийшов неточним – м’яч пролетів поруч зі стійкою.

Відрадно, що така осічка не вибила львівських футболістів з колії, адже невдовзі Борис Баранець ефектним ударом метрів з 18-ти влучив у поперечину, наступний удар Ільківа метрів з 20-ти метрів виявився трохи невлучним – вище воріт, а розіграш штрафного та постріл Гальчука ліквідував воротар, який у відчайдушному стрибку перевів м'яч на кутовий.

І все ж ще до перерви львів’янам вдалося відкрити рахунок. Ільків, опинившись на правому фланзі, майстерно обіграв захисника, ввійшов у штрафний майданчик і «неробочою» правою м'яко навісив у воротарський майданчик, де Шептицький виграв верхову боротьбу й спрямував м'яч у кут воріт – 0:1.

А вже на початку другого тайму гості подвоїли рахунок. Арбітр призначив ще одне пенальті у ворота «Арсенала» – і знову «нечемно» у власному штрафному майданчику білоцерківці повелися з Мандзюком. Цього разу вирок виконував Григорій Баранець і не схибив – 0:2.

Після другого гола львівські футболісти дещо розслабилися і дозволили суперникам активізувати свої дії. І відразу відбувся гол. Після виконання штрафного приблизно з центра поля невпевнено на виході зіграв молодий воротар «Львова» Ситников, і Алексанов метрів з 15-ти влучив у ближній кут воріт – 1:2.

Інтрига в матчі практично зникла на 76-ій хвилині, коли гостям зі Львова вдалася показова контратака, на вістрі якої опинилися Зозуля та Мандзюк. Дмитро вчасно переадресував справа м’яч на Олександра, і найкращий на теперішній момент голеадор «Львова» реалізував момент на всі сто – 1:3.

Масну крапку в матчі мав можливість поставити захисник Романюк, який на другій доданій арбітром хвилині опинився на позиції форварда, отримав передачу від Козака, але переграти голкіпера «Арсенал» не зміг.

 

Післяматчева прес-конференція за участі головних тренерів команд:

 

Головний тренер «Львова» Альґімантас Любінскас:

– Насичений графік змушує грати нас по два матчі на тиждень, – зазначив у післяматчевому коментарі Альґімантас Любінскас. – Та й поле, яке було не в доброму стані, сьогодні забрало сили у футболістів. Одна половина поля тут, у Макарові, була у ще прийнятному стані, але от інша – перетворилася на болото. Нам потрібно було відразу взяти гру у свої руки, що ми й зробили. Однак нереалізовані моменти все ж таки спричинили те, що напруга у матчі не зникала до останніх хвилин, до третього нашого гола. Результатом матчу я загалом задоволений, а от грою не дуже. Ще виправляти багато недоречностей у самій грі.

– З чим пов’язана заміна у перерві Шептицького, який відкрив лік голам за «Львів» в офіційних матчах?
– Добре, що сьогодні Шептицький забив. Будемо сподіватися, що він вправно робитиме свою справу і надалі. Проте він не на всі 100 відсотків виконав установку на гру. Деколи вони з Мандзюком дублювали дії один одного, тоді як Шептицький за попереднім задумом мав грати по-іншому. Але загалом ця заміна була плановою, вона не викликана незадоволенням від дій гравця. Просто потрібно було спробувати нашого новачка Горкуна.

– І як оціните його гру, адже на полі він провів не так багато часу?
– Довелося проводити подвійну заміну. Горкун не ввійшов у гру так, як би цього хотілося, – таке буває у футболі. Можливо, в епізоді, коли його збив гравець «Арсенала», він отримав мікротравму, вдарившись головою в газон. Ми очікували зовсім іншого футболу від нього. Але нічого, вливання у новий колектив ніколи простим не буває.

– Інші футболісти виконали установку на гру?
– В загальному, так. Але помилок теж вистачало, до речі, їх виникнення часто спричиняв важкий газон, який вплинув на якість гри у виконанні обидвох команд. Та й у другому таймі не треба було віддавати ініціативу супернику. Та найбільшою проблемою є реалізація, адже в першому таймі ми створили, як мінімум, п’ять реальних нагод, щоб забити гол. Ще й до того ж та ситуація з повторним пробиттям пенальті… Словом, над використанням слушних нагод потрібно ще працювати. Будемо старатися в наступних поєдинках реалізовувати свої моменти.

 

Головний тренер білоцерківського «Арсенала» Ігор Артимович:

– Для вас, як львів’янина, ця гра мала якийсь особливий підтекст, була більше принциповою, ніж інші?
– Та ні. Це звичайна гра чемпіонату. Не думаю, що той факт, що в білоцерківській команді зараз чимало львів’ян, якось по-особливому вплинув на гру. Значно більшою проблемою є те, що ми знову не змогли провести домашній поєдинок на своєму рідному стадіоні, перед нашими вболівальниками. На цьому полі у Макарові ми навіть не тренувалися перед грою. Так що це для нас свого роду виїзний матч.

– А коли вже прийматимете суперників на стадіоні у Білій Церкві?
– Там ситуація не проста. Але це запитання не до мене. Швидше – до керівників міста. Нам же би дуже хотілося повернутися на стадіон «Трудові резерви» у Білій Церкві, де нас палко підтримують уболівальники.

– Загалом, сьогоднішній результат матчу закономірний?
– Думаю, що так. Адже перш за все клас львівської команди на сьогодні є вищим. Це й не дивно: багато львівських футболістів не так давно виступали у Прем’єр-лізі українського футболу, а ми вийшли у першу лігу з другої. Тому львів’яни переважали нас у цьому матчі. Але з іншого боку, я незадоволений налаштуванням наших гравців на цей матч. Склалося враження, що за перший тайм жодного підкату не було зроблено у ситуаціях, які передбачали це, мало нав’язування боротьби. Не вдалося належно підготувати футболістів до непростого матчу.

– Однак у другому таймі на певний відрізок часу ви все ж перехопили ініціативу. Це «Львів» підсів чи ви додали у грі, навіть перебуваючи у меншості?
– Ми змушені були атакувати – це диктувала сама гра. Якби, наприклад, рахунок на той час був нічийним, то гра, напевно, проходила б на нашій половині поля. Тому у цьому чогось надзвичайного не було. Так, у другому таймі, навіть попри чисельну меншість, наші футболісти намагалися врятувати гру. Активніше треба було діяти і до перерви. Але загалом – вищий клас львівської команди визначив долю матчу, тому підсумок гри можна назвати закономірним.

 

Віталій Павлишин, інформаційна служба ФК «Львів»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору