Новини ЗМІ

Здолали незручного суперника

23:00, 29 березня 2010

Львів’яни здобули вольову перемогу над бурштинським «Енергетиком» – програючи 0:1, переламали хід подій і виграли 3:1.

«Львів» – «Енергетик» – 3:1 (2:1)

Голи: Г. Баранець, 31; Мандзюк, 38; Панас, 87 – Лазарик, 18.

«Львів»: Ситников, Ковальчук, Гальчук, Ільків, Романюк (Лазар, 90+3), Лупашко, Г. Баранець (кап.) (Мостовий, 88), Б. Баранець (Панас, 24), Худзік (Мачуленко, 90+2), Шептицький (Зозуля, 71), Мандзюк.

«Енергетик»: Хомин, Прокопович, Лазорик (кап.), Гребинський, Данищук, Міліщук (Срібний, 58), Долотко (Василів, 61), Гордієнко, Чернов, Микуш (Дністрян, 46), Козлюк (Семенюк, 68).

Попередження: Б. Баранець, 12; Г. Баранець, 36; Гальчук, 83 – Чернов, 37; Срібний, 78; Гребинський, 84.

Західноукраїнське дербі ще напередодні обіцяло бути цікавим. Тим більше, що «Енергетик» – команда для львів’ян досить не зручна. Синьо-Золоті Леви добре пам’ятали про поразки (остання – у першому колі) і хотіли реабілітуватися.
На гру Альґімантас Любінскас випустив двох нападників. І моменти почали виникати відразу. Спочатку Борис Баранець не влучив у ворота, а потім і Шептицький не реалізував чудовий момент. «Львів» переважав у володінні м’ячем, але реалізувати цю перевагу не вдалося.

На 17-ій хвилині низом пробив Мандзюк, але не точно. Через хвилину «бурштинові» відповіли чудовим і точним ударом з далекої дистанції капітана Лазорика. Цей гол став холодним душем на голови львів’ян. Вони зрозуміли, що легко у цьому матчі не буде. Леви відразу провели атаку, яка завершилася голом Шептицького, але арбітр красномовним жестом показав, що був офсайд (хоча у цьому епізоді рефері помилилися, адже відеоповтор показав, що положення поза грою не було).

Тим часом, «енергетики» в обороні відсиджуватися не збиралися і виглядали досить непогано. Згодом львів’яни прокинулися і перехопили ініціативу. На 23-ій хвилині після подачі з кутового пробив Ільків, проте неточно. На 30-ій хвилині біля воріт івано-франківців виник чудовий момент, але Мандзюк не влучив у м’яч, а Шептицький до нього не дотягнувся.

І все ж усі старання львів’ян були виправдані. На 31-ій хвилині Ільків зробив передачу з флангу, за м’яч поборовся Шептицький, скинув на Григорія Баранця, і той ударом головою зрівняв рахунок. Окрилені Леви почали діяти сміливіше, але мало не поплатилися через помилку воротаря. А на 38-ій хвилині Мандзюк вивів господарів уперед. Після подачі з правого флангу він у падінні феноменальним ударом переправив м’яч у сітку. До кінця першого тайму львів’яни провели ще кілька атак, але безрезультатно.

Після перерви енергетики намагалися тримати м’яч. Проте Леви з цим годитися не збиралися. На 53-ій хвилині Борис Баранець навішує у воротарський майданчик суперника, але Шептицький не зміг дотягнутися до м’яча. Згодом його долю повторив колега по атаці Мандзюк. За одну хвилину львів’яни втратили дві чудові нагоди відзначитися.

Хоча у другому таймі темп гри впав, Синьо-Золоті Леви все ж переважали суперника. Вони завдали ще кілька ударів по воротах «Енергетика». Особливо відзначитись хотів колишній гравець цієї команди Худзік, але розписатися у воротах суперника не зумів. На 61-ій хвилині при виході віч-на-віч з воротарем чудову нагоду відзначитись дублем втратив все той же Мандзюк.

Тренер івано-франківців намагався переламати хід подій на полі замінами. Альґімантас Любінскас теж вдався до таких дій, випустивши Панаса і Зозулю. Литовський фахівець таким чином хотів наситити лінію півзахисту своєї команди. В середині другого тайму Леви змарнували ще кілька чудових нагод відзначитись.
Як показав час, заміни виявилися вдалими. На 87-ій хвилині саме дует Зозуля – Панас зробив рахунок 3:1. Вадим після чудового паса Дмитра легко і не вимушено перекинув м’яч через воротаря.

«Енергетик» великими силами рушив в атаку, проте безрезультатно. Під кінець гри тренер львів’ян дав шанс молодим, випустивши Білого і Мачуленка.
Не реалізувавши багато моментів, львівські футболісти все ж реабілітувалися за втрату очок у матчі з «Десною». І хоча перемога далася нелегко, малюнок гри команди вимальовується все чіткіше.

 

Головний тренер «Львова» Альґімантас Любінскас після перемоги над «Енергетиком» (3:1) підтвердив правильність рішення грати у два нападники:

– Ми добре знали, наскільки важкою вийде гра. Перед матчем я переглядав статистику ігор «Львова» з «Енергетиком». Усім зрозуміло, що це непростий суперник. Але сьогодні ми налаштувалися дуже серйозно, грали з бажанням, команда не зламалась після пропущеного гола. Ми вирішили врешті-решт зіграти з двома нападниками – цей хід виправдав себе. Хоча видно, що роботи – ще непочатий край. Так, наш молодий воротар Ситников помилився. Він ще молодий, тому такі помилки траплятимуться... Знаєте, я у перерві сказав хлопцям, що у футболі дрібниць немає. Мандзюк подивився на захисника, але не пішов до кінця – нас покарали, і ми пропустили. Але він сам зрозумів свою помилку, згодом він виправився – гол забив. Так що в кожній грі, в кожному епізоді треба намагатися не робити серйозних помилок і уникати дрібниць, бо з дрібниць виходять великі справи.

– «Львів» уперше в цьому році зіграв із двома нападниками. Ви задоволені діями Мандзюка і Шептицького?
– Коли команда виграє, я нікого не критикую. Але скажу, що є багато моментів, над якими треба працювати і працювати. Треба було Шептицькому реалізовувати свої моменти, наприклад, головою грати, а він ногою пробував дістати м’яч. Добре, що стають на ноги Козак, Чепурненко. Може, дозаявимо ще одного нападника. Буде більший вибір гравців. І в майбутньому, можливо, гратимемо навіть у три форварди.

– Склалося враження, що, забивши другий гол, деякі футболісти «Львова» дещо заспокоїлися. З чим це пов’язано?
– Я б так не казав. Навпаки, «Енергетик» додав, це ж сильна команда, яка не дозволяла нам грати так, як ми хотіли. Не треба забувати, що Бурштин удома переміг наших футболістів. Тому дуже непросто протистояти такому супернику. У другому таймі я замінив братів Баранців. Чомусь їх судді дуже «люблять», наче знають, що їм треба жовті дати. Тому, аби не допустити другої жовтої, довелось їх замінити. До того ж, дали можливість зіграти молодим, треба, щоб вони відчували гру. Але коли вигравали з різницею в один м'яч, я не наважувався випускати молодь, а коли 3:1, тоді вже можна було.

– Як прокоментуєте епізод, коли Лазар готувався виходити на заміну у футболці Білого?
– Знаєте, коли я вперше як тренер дебютував у «Жальґірісі», а це був 1983 рік, у 31-річному віці, тоді я спортивний костюм одягнув навиворіт. Усе це через надмірне бажання та нервове напруження і хвилювання. Ця ситуація подібна: хлопець дуже хотів грати, і він навіть не подивився на футболку. Зрештою, суддя повинен це проконтролювати... Добре, що наш спортивний директор Роман Лаба це побачив…

– Як налаштовуєтеся на матч проти білоцерківського «Арсенала»? Адже це теж непроста команда, там працюють львівські тренери, грають львівські хлопці…
– Після нашого матчу з чернігівською «Десною» у Конча-Заспі я залишився і переглянув гру «Арсенала» з «Кримтеплицею», який теж проходив там. Зріла команда, в середньому віці футболісти, досить добре укомплектована і сильна. Над деталями нашої гри ми ще подумаємо. Тільки бажання на синтетиці у нас грати більше немає, так само, як і о 11:30. Тому хай шукають нормальні трав’яні поля. Ви би бачили, скільки синтетичне поле здерло шкіри з футболістів, скільки інших мікротравм вони отримали під час матчу з «Десною»… Ми тренувалися в Туреччині на нормальних полях, потім у Львові на болоті, потім – синтетика. Такі переходи просто не даються. Організм людини – не робот. Тому потрібно робити з цього висновки.

 

Прес-служба ФК «Львів»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору