Новини ЗМІ

ПФК «Олександрія» Олександрія – ФК «Фенікс-Іллічовець» Калініно 2:1 (2:0)

14:17, 26 березня 2010

ПФК «Олександрія» Олександрія – ФК «Фенікс-Іллічовець» Калініно 2:1 (2:0)

ПФК «Олександрія»: Паньків, Чередніченко, Іващенко, (Казанюк, 64), Локтіонов (Мельник, 77), Зейналов (Нікітін, 83), Запорожан (Маринчук, 60), Колесник (Сухоцький, 89), Ксьонз, Сидоренко, Гаврюшов, Шупік.
Головний тренер: Володимир Шаран.

ФК «Фенікс-Іллічовець»: Литовченко, Яковенко, Пономаренко, Луценко, Антонюк, Марченко (Титомир, 65), Малий (Семенина, 69), Малюк (Панченко, 83), Блудов (Івашко, 46), Корольков (Леонов, 46), Бобух.
Головний тренер:  Іван Марущак.

Голи: Локітонов, 8, Колесник, 9 – Луценко, 90+3 (пенальті).
Попередження: Чередніченко, 75,  Зейналов, 81 – Марченко, 29, Яковенко, 44, Малюк, 49.

Ось він той перший домашній матч, якого чекала олександрійська аудиторія вболівальників. Позаду дві виїзні перемоги. Це надихнуло понад чотири тисячі глядачів прийти на КСК «Ніку», щоб підтримати улюблену команду в двобої з кримчанами – «Феніксом-Іллічовцем». Переможні дві виїзні серії продовжились третьою – вже в домашньому матчі. Під приціл професіоналів  потрапили футболісти з Калініно.
Дебют був стрімкий, динамічний і головне результативний. До десятої хвилини матчу на табло вже висвічувався рахунок 2:0 на користь олександрійців. Спочатку на 8-й хвилині, після швидкої атаки олександрійців, на ударну позицію виходить голеадор Роман Локтіонов, який з гострого кута розстріляв ворота Литовченка – 1:0. Не встигла стрілка годинника зміститися ще на одну хвилину вперед, як трибуни стадіону завирували від радощів – Є. Колесник забиває другий гол в ворота кримчан. А було це так: П. Ксьонз пробивав, але голкіпер відбив, та на добиванні вправно зіграв Є. Колесник, довівши  рахунок до 2:0. Ось вам і хлопчина!

Після цього гра дещо перейшла в спокійне русло. На вістрі атак Локтіонов. На 20-й хвилині він пробиває головою, але м’яч летить поряд зі стійкою. На 24-й хвилині міг відзначитися результативним ударом і Р. Зейналов, обігравши останнього захисника, вийшов віч-на-віч з голкіпером, та пробив дуже слабо.

А на 30-й хвилині спокійно міг записати на свій рахунок дубль Р. Локтіонов, коли вийшов один на побачення з голкіпером гостей. Та вправнішим виявився кіпер гостей – з ніг Романа  вибив шкіряну кулю за межі поля. І знову Роман на 32-й хвилині серйозно погрожує кримчанам – вдалий пас тому дав А. Запорожан. В кінцевому результаті ця атака закінчилась виконанням кутового біля воріт гостей. Велику роботу на полі виконував новобранець Валерій Іващенко. Його швидкість, бачення поля, точні паси, створення гостроти біля воріт гостей, вносило в гру жвавість і натиск. Добре відіграв в обороні Андрій Гаврюшов та Кирило Сидоренко. Вони не тільки надійно захищали підступи до воріт Ю. Паньківа, але багато працювали на взяття воріт суперника (паси на хід нападників, - авт.).  

У другому таймі вже на 48-й хвилині олександрійці виконали дуже небезпечний стандарт. Пробивали штрафний – м’яч у кількох сантиметрах пролетів мимо цілі. 59-а хвилина гри могла увінчатися знову таки голом від Р. Локтіонова, але навіс в штрафну, коли м’яч опустився прямо в ноги Роману, а той не зміг на якусь долю секунди пробити, дозволив це зробити голкіперу гостей, той вибив з-під ніг нашого нападника м’яча, ліквідувавши небезпеку біля своїх воріт.

Вихід на поле О. Казанюка, Д. Маринчука та І. Мельника дещо оживило гру, але з часом все рідше почали виникати гострі моменти біля воріт суперника. На щастя, гості  всього двічі гостро пробивали з близької відстані по воротах Юрка Паньків, але його майстерність не дала змоги забити. Можливо гра так би і закінчилась, якби вже на доданих трьох хвилинах в штрафній хтось з захисників господарів не зіграв рукою. Суддя довго шукав свисток, щоб після апеляцій суперників, таки вказати на пенальті. Його чітко реалізував капітан гостей І. Луценко. Цей гол дещо погіршив настрій уболівальників, але, в цілому, покидаючи стадіон, олександрійці були задоволені результатом. Головне, що вони побачили команду, яка грає в осмислений футбол. Приємно відзначити, що це були перші м’ячі у складі нашої команди в виконанні  Романа Локтіонова та Євгена Колесника. Добре, що тренер не помилився, коли попередньо висловив думку, що ці гравці будуть приносити команді користь.

Післяматчева прес-конференція

Володимир Шаран, головний тренер ПФК «Олександрія»:
- Перший домашній матч вдався. Ми ставили на те, щоб дуже швидко забити перший м’яч. На щастя, нам вдалося забити відразу два. Ми довели, що можемо швидко забивати. Настрій бадьорий був у першому таймі. А в другому - дещо інший. Гравцям здалося, що гра вже зроблена, але це не так.

- Ваші враження від гри Р. Локтіонова та Є. Колесника?
- Я дуже задоволений їх грою. Роман виконав своє завдання голеадора – забив свій перший гол. Я казав після матчу з «Нафтовиком», що Роман повинен забивати. Він скинув зайву вагу. А щодо Жені, то цей хлопчина від матчу до матчу прогресує. Як результат – він відзначився також своїм першим голом. У гравця зараз емоційне піднесення, яке надихає його на гарну гру. Стосовно відсутності на полі О. Кочури, то з ним я перед грою провів бесіду, він мене зрозумів. Я дав йому відпочити після двох виснажливих матчів на виїзді, коли хворів А. Запорожан. Усе буде добре. Для нас головне було в цьому матчі – награвати швидкі комбінації. Це нам вдалося.

Іван Марущак, головний тренер ФК «Фенікс-Іллічовець»
- Я дуже вдячний вашому вболівальнику, який дуже толерантний і вихований. Приємно приїздити до Олександрії, де вся інфраструктура, яку будує ваш президент наближає вас до найвищих місць. А по грі – швидкі голи зробили свою справу. Ваша команда продемонструвала на початку матчу такий швидкісний футбол, який приніс нам неочікувані два голи. Хоча ми знали, що так воно і буде. У нас були помилки в захисті, але надалі гру вирівняли, були і в нас моменти. Зичу вашій команді успіхів у другому колі, бо команда того заслуговує. У вас є гарні виконавці, які пройшли добру школу футболу не тільки кращих команд першої ліги, але й Прем’єр-ліги.

 

 

Прес-служба ПФК «Олександрія»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору