Новини ЗМІ

У матчі дебютів – упевнена перемога

15:16, 22 березня 2010

«Львів» – «Нива» (Тернопіль) 3:0 (1:0)

Голи: Худзік (9, 61), Б. Баранець (55)

«Львів»: Ситніков, Ковальчук, Гальчук, Ільків, Романюк, Лупашко, Г. Баранець (кап.) (Зозуля, 65), Б. Баранець (Сікорський, 70), Худзік (Танчик, 80), Панас (Мостовий, 57), Шептицький (Мандзюк, 46)

«Нива»: Мазур, Лівіцький, Слука, Сокіл, Біскуп (кап.), Мищишин (Ключик, 62), Беркита, Огаль (Кормило, 79), Мельник (Гринченко, 69), Білик (Петрик, 82), Єжижанський (Городецький, 54)

Попередження: Шептицький (35), Г. Баранець (43), Б. Баранець (50) – Сокіл (19)

Арбітр: Д. Кутаков (Бровари)

Рівно половину матчів цього сезону провели вже львівські футболісти. Екватор теперішні підопічні Альґімантаса Любінскаса пройшли із сусідами з тернопільської  «Ниви». І дебют литовського тренера в українському футболі вийшов досить вдалим. Хоча й наставник господарів визнав після гри, що його підопічні лише епізодами демонстрували те, чого від них вимагають і наставники, і вболівальники. Однак результату досягнуто – і це найголовніше.

Львівські футболісти розпочали досить жваво, уже до 9-ої хвилини кілька разів створивши небезпеку біля воріт Мазура. В одному з моментів після флангового навісу Шептицький головою підрізав м’яч, але у ворота не влучив. Для дебютанта «Львова» це була найреальніша нагода за 45 хвилин перебування на полі, які виділив йому Альґімантас Любінскас. У другому таймі Олега замінив Мандзюк, щоправда, найкращому на теперішній момент бомбардиру львівської команди відзначитися теж не вдалося.

А кому забивалося, то це Худзіку, який у підсумку відзначився дублем. Уже на початку зустрічі саме Павло опинився у потрібному місці у потрібний час і холоднокровно спрямував м’яч у кут воріт. Після прострілу Григорія Баранця, який прорвався справа, м’яч потрапив до Худзіка – і 1:0.

Надалі футболісти «Львова» трохи заспокоїлися, хоча і перевага над суперниками і надалі відчувалася. Однак до перерви більше забити не вдалося.
Свою справу Синьо-Золоті Леви продовжили у другому тайму. Григорій Баранець з-за меж штрафного майданчика вистрелив у поперечку воріт, а от його брату Борису, який вміло розіграв ефектну стінку з Панасом, вдалося засмутити воротаря суперників з меж штрафного – 2:0.

А крапку в зустрічі поставив Худзік, який наважився на удар метрів з 20-ти – воротар Мазур проспав момент і пропустив підступний вистріл, дозволивши Павлу оформити дубль. До закінчення зустрічі львів’яни створили ще кілька нагод для того, щоб збільшити перевагу, проте голів більше не забивали. В одному з епізодів наприкінці гри м’яч знайшов руку когось із захисників «Ниви», однак арбітр матчу не наважився призначити одинадцятиметровий. Напевно, пошкодувавши гостей…

Варто відзначити фанатів львівської команди, які активно протягом гри підтримували своїх улюбленців, за що й отримали подарунок у вигляді трьох голів. З другого тайму групу підтримки одержали й тернополяни, однак їх футболісти «Ниви» нічим не потішили.

Наступні календарну гру підопічні Альґімантаса Любінскаса проведуть уже найближчої середи у Києві (на базі в Конча-Заспі) проти чернігівської «Десни». Чернігівці не змогли належно підготувати поле свого стадіону до цього матчу. Тож гру перенесли до столиці.

 



Перемога над тернопільською «Нивою» (3:0) стала дебютною для литовського наставника «Львова» в українському футболі.

– Це для нас була перша гра у футбольному році, – розповів після матчу Альґімантас Любінскас. – Тому що, ви знаєте, перша гра із «Севастополем» з відомих причин не відбулася, хоч ми й були готові грати. Перед цією грою так само виникало багато дебатів: перенесуть – не перенесуть… Така невизначеність впливає на команду. Ну, ми так само готувалися до цього матчу, тренуючись на важких полях, на слякоті. Може, в дечому перегнули палку у цій підготовці, бо хлопці виглядали сьогодні трохи важкувато. В’язке поле, весняна гра. Деякими відрізками задоволений, але в загальному – не дуже. Результатом задоволений, а за грою – ще багато треба поправляти. Хоча у кількох моментах зіграли хлопці так, як і треба грати. А так – було багато технічного браку. Наприклад, Ільків скільки разів подавав, але рідко виходило у нього. Визнаю і свою помилку, що трохи перегнув з підготовкою, не відчув, що все ж таки весняне поле важке. З іншого боку, на вольових зіграли, до того ж, дебютувало кілька футболістів, дали можливість зіграти молодим Сікорському, Ситнікову, Танчику. Замінили деяких гравців, які отримали жовті картки, щоб не ризикувати, зокрема, братів Баранців, ну, й дали відпочити Худзіку. Якщо б була можливість провести більше замін, я б їх зробив.

– Як оціните дії новачків команди – Шептицького, Ковальчука, Ситнікова та інших?
– Не вдався дебют сьогодні у Шептицького. Але він може краще грати. І буде краще грати. До речі, завтра він перебуватиме у тій групі, що повноцінно тренуватиметься після нинішнього матчу, а не у тій, що відновлюватиметься. Ковальчук дебютував добре. У Сікорського багато бажання, але майстерності ще бракує. Якщо б він працював з нами ще зі зборів у Криму, то було б по-іншому, а так виходимо з тієї ситуації, яка є. Але і він, та інші молоді футболісти підтягнуться. Я вірю в них. Сподіваюся і на Козака та Чепурненка, які відновлюються після травм.

– Наступну гру ви проведете проти чернігівської «Десни» у Києві на базі в Конча-Заспі…
– Так. У понеділок зранку ми вирушаємо до Києва. Гру заплановано на половину 12-ої – дитячий час... За регламентом нібито не повинен дозволятися такий початок гри, але у цьому випадку дозволили. Потренуємося на штучному полі на базі «Княжої» та на базі «Динамо»…

– У вас є претензії до реалізації моментів у сьогоднішній грі?
– Не претензії, а скоріше – побажання. Щоб такі моменти в майбутньому футболісти реалізували. Коли команда виграє 3:0, то результатом не можна бути незадоволеним, але є моменти, які треба виправляти, і ми будемо це робити. У нас купа роботи попереду…

– Як Худзіка налаштували на гру, що він забив відразу два голи?
– А він пообіцяв мені, що заб’є. Я його запитав: «Пашо, коли ти вже заб’єш?» Він відповів: «Тренере, у першій же грі заб’ю». Перша гра, як відомо, не відбулася, то на другу йому довелося вже два голи забивати (сміється).

– То хай Павло перед кожним матчем такі обіцянки дає…
– Я не проти, щоб і хтось інший з нашої команди таке ж пообіцяв і виконував обіцянку… Якщо серйозно, то скажу, що дуже добре, що забили саме три голи сьогодні. Бо під час тренувальних зборів узимку тільки «Олександрії» тричі забивали, а інших матчах не дотягували, тяжко йшли голи, то один, то два… А психологічно три голи, сподіваюся, позитивно вплинуть на команду. Але реалізацію моментів нам ще треба шліфувати і шліфувати.



У першому офіційному матчі весняної частини сезону гравець «Львова» Павло Худзік відзначився двома голами.

– У перші хвилини було непросто, бо суперники всією командою оборонялися, – розповів у післяматчевому коментарі Павло Худзік. – Але ми зуміли впоратися з пресингом і нав’язали гравцям «Ниви» свою гру. Напевно, глядачам було помітно, що ми краще готові фізично. Добре, що забили гол уже на початку. Це додало команді більше впевненості. У другому таймі ще двічі забили. Загалом, показали свою гру і завдяки цьому перемогли.

– Чи сподівався ти, що вдасться забити вже у першому матчі, причому – двічі?
– А я так і казав перед грою нашому тренеру Альґімантасу Любінскасу, що заб’ю у цьому поєдинку. Як бачите, обіцянку виконав…

– А взагалі як свою сьогоднішню гру оціниш?
– Завжди прагну кращого, хочу виступати якомога вдаліше у кожному матчі Тому ставлюсь до себе критично. У цьому матчі я зіграв приблизно на 80 відсотків своїх можливостей.

– Ти забив два голи. Хет-трик хотів зробити?
– Зізнаюся, що ще жодного разу у Першій лізі я не забивав три голи в одному матчі, тому хотілось забити третій м'яч. Але я не тільки хет-трик, а й покер хочу зробити. Думаю, що це у мене попереду.

– Пригадай моменти, коли ти сьогодні забивав голи...
– У першому випадку Гріша Баранець ввійшов у штрафний майданчик справа, прострілив, хтось намагався вибити м'яч, і він потрапив до мене. Я вже фактично в порожні ворота забив. А у другому таймі Боря Баранець віддав мені пас, я пройшов і вдарив по воротах.

– Загалом, старт для тебе вдалий…
– Так. Сподіваюся на продовження у такому ж дусі. Будемо намагатися перемагати у кожному матчі для того, щоб виконати завдання виходу до Прем’єр-ліги.


Враженнями від гри у Добромилі проти «Львова» поділився виконуючий обов’язки головного тренера тернопільської «Ниви» Ігор Біскуп.

– Ми сьогодні отримали хороший урок. Для нас він буде важливим перед наступною грою із «Севастополем». Намагатимемося не розчарувати вболівальників. Сьогодні у деяких епізодах ми гідно протистояли «Львову». Команда у нас лише формується, є над чим працювати, багато молодих футболістів, яким у перспективі плануємо давати шанс. Завдання у нас – втриматися у першій лізі. Для міста, для «Ниви» престижно виступати на такому рівні. Є у мене ряд претензій до гравців, Будемо розбиратися, допущено кілька грубих помилок. Сьогодні ми вперше вийшли на поле з ґрунту, раніше тренувалися і грали товариські та офіційний матч як не на снігу, то на штучному полі. І це далося взнаки. До того ж, під час міжсезоння ми не провели жодного тренувального збору – це також вилилося у сьогоднішній підсумковий результат..

– Яка ситуація у Тернополі з фінансування команди?
– Якби була нормальна ситуація, то команда виїхала хоча б на один збір. Є проблеми у цьому плані. Але, думаю, вони вирішаться…

– Наступний поєдинок ви проводите вдома проти лідера – «Севастополя». Відберете очки?
– Постараємося. Вдома за підтримки рідних уболівальників спробуємо продемонструвати всі найкращі якості. Сьогодні епізодами ми показали, що можемо й на атаку зіграти, і є в нас потенціал. Я особисто буду налаштовувати хлопців тільки на перемогу.

– Стадіон у Тернополі готовий до проведення матчу?
– Почистили його. До гри із «Севастополем» газон повинен підсохнути. Адміністрація робить все для того, щоб підготувати стадіон до гри у середу.

Прес-служба ФК «Львів»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору