Новини ЗМІ

Контрольні матчі "Буковини"

10:50, 15 березня 2010

12 березня 2010 року

Суперником чернівецької «Буковини» у третій контрольній грі на навчально – тренувальних зборах у Дніпропетровській області став клуб другої ліги (група «Б») «Дніпро – 75» (Дніпропетровськ).

У цьому матчі тренерський штаб дав відпочити двом досвідченим футболістам нашої команди – захисникові Петру Климусу та нападникові Степану Маковійчуку. Натомість вперше за «Буковину» на цих зборах зіграв Сергій Шевцов.

У цій зустрічі беззаперечною перевагою володіла чернівецька «Буковина», яка з перших хвилин гри «закрила» суперника на його половині поля. Вже на 3 хвилині гри удару по воротах «Дніпра – 75» завдавав Олександр Донець. На «постріл» Олександра зреагував 35 – річний голкіпер дніпропетровської команди Микола Збарах. Згодом Збарах врятував свій колектив від голів після ударів Владислава Коробкіна (5 хвилина) та Романа Степанкова (18 хвилина).

А ось на 19 хвилині гравці «Дніпра – 75» спромоглися засмутити нашого голкіпера Андрія Ленчінкова. Після поштовху Олександра Богача, футболісти «Буковини» зупинилися, бо передбачали те, що арбітр зустрічі призначить штрафний. Цього не сталося, а дніпропетровці забили перший гол у зустрічі. Після цього чернівчани продовжили облогу воріт суперника. На 27 хвилині надійність Миколи Збараха перевірив Олександр Диндіков. Голкіпер «Дніпра – 75» зіграв бездоганно. Під завісу першого тайму двічі міг відзначитися Владислав Коробкін. Спочатку Владислав завдав неточного удару головою, а згодом на «постріл» нашого бомбардира зі штрафного зреагував Микола Збарах, який, безперечно, став кращим гравцем зустрічі.

У другому таймі буковинці знову втратили безліч реальних нагод для того, щоби вразити ворота «Дніпра – 75». Зокрема, у завершальній стадії атак схибили Роман Степанков (двічі), Олександр Донець, Максим Лубенець… І все ж, буковинці таки зуміли зрівняти рахунок. На 69 хвилині зустрічі вдало виконав кутовий Ігор Мігалатюк, і Роман Степанков завдав влучного удару головою. Цей гол виявився останнім у зустрічі. У підсумку – нічия 1:1.

Після завершення гри тренер Вадим Заяць у експрес – коментарі сказав: «Ми задоволені діями своїх підопічних. Ми мали безумовну перевагу за рахунок кращої фізичної підготовки. На жаль, ми не використали багато стовідсоткових моментів для того, щоби суперників. Тих небезпечних моментів, які ми створили поблизу воріт суперника, вистачило б на цілий сезон. У останніх матчах тренерський корпус нашої команди перевіряє готовність усіх футболістів, награє нові ігрові зв’язки. У матчі з «Дніпром – 75» у нас одночасно грали на лівому фланзі Ігор Мігалатюк та Олег Керчу. Вони так діяли ще за часів виступів у чернігівській «Десні». Нам сподобалося те, як взаємодіяли між собою ці досвідчені виконавці. У останніх матчах на зборах ми вже робитимемо ставку на тих футболістів, які можуть розраховувати на місце в основному складі «Буковини» в офіційних поєдинках».

У матчі з «Дніпром – 75» зіграв ще один потенційний новачок – нападник Максим Лонський (31.03.1992). Максим – вихованець школи київського «Динамо». У 2008 році Максим Лонський виступав у юнацькій збірній України (U – 17).

Склад «Буковини»: Андрій Ленчінков (Ярослав Іщенко, 46), Сергій Шевцов (Максим Лубенець, 46), Олександр Богач (Сергій Ільїн, 46), Сергій Жижиян, Павло Іванов (Олег Керчу, 46), Роман Ємельянов (Ігор Мігалатюк, 46), Олександр Диндіков (Олександр Нечипорук, 46), Сергій Дяченко (Вадим Пислар, 46), Олександр Донець (Євген Кубай, 60), Роман Степанков, Владислав Коробкін (Максим Лонський, 46).


13 березня 2010 року

Другий день поспіль чернівецька «Буковина» грає контрольний поєдинок на зборах у Дніпропетровщині. Цього разу буковинцям протидіяла ще одна команда другої ліги (група «Б») «Металург – 2» (Запоріжжя), де виступають гравці, які претендують на виступ у елітному вітчизняному дивізіоні.

Як і в попередній зустрічі з «Дніпром – 75» великою перевагою володіли буковинці. На 5 хвилині мав можливість забити перший гол у зустрічі Роман Ємельянов. На жаль, удару Романа забракло влучності. А на 18 хвилині шкіряна куля влучила у руку Сергія Шевцова, і арбітр зустрічі вирішив призначити пенальті, який футболіст суперника зумів реалізувати.

Активно діяв у нападі «Буковини» 21 – річний нападник Роман Степанков, який мав кілька нагод зрівняти рахунок. Зокрема, на 21 хвилині гри удар Романа зумів відбити ногою голкіпер «Металурга – 2», а згодом Степанков з близькою відстані пробивав головою. М’яч якимось дивом оминув «рамку» суперника.

Вже після перерви не зміг влучити у порожні ворота Сергій Дяченко, чудові можливості відзначитися втратив досвідчений Степан Маковійчук… Тож поєдинок завершився перемогою «Металурга – 2» - 1:0.

Зазначимо, що на атакуючі дії наших земляків вплинула відсутність кращого бомбардира Владислава Коробкіна, якому тренерський корпус «Буковини» дав можливість перепочити.

Зрештою, футболісти чернівецької «Буковини», які зараз тренуються двічі на день, грають кожного дня. Ось і завтра буковинці протидіятимуть команді ФК «Суми». Врешті – решт, найголовніше у контрольних поєдинках награти склад команди та перевірити у справі потенційних новачків. А результат у подібних поєдинках, зазвичай, йде на другий план. Сподіваємося, що з поразок у контрольних матчах тренери нашої команди зроблять правильні висновки, і ми побачимо в офіційних поєдинках «Буковину», яка спроможна вирішувати серйозні завдання.

У матчі з «Металургом – 2» за буковинську команду виступали ще двоє потенційних новачків – воротар Микола Збарах (25.02.1975, виступав у херсонському «Кристалі», полтавській «Ворсклі», дніпропетровських «Дніпрі» та «Дніпрі-75», сімферопольській «Таврії», криворізькому «Кривбасі», молдовській команді «Олімпія») та нападник Володимир Богданов (18.02.1982, грав у колективах «Оболонь»(Київ), «Сталь» (Дніпродзержинськ), «Борисфен» (Бориспіль), «Княжа» (Щасливе), «Нафком» (Бровари) та «Єдності» з Плисок).

Склад «Буковини»: Микола Збарах, Сергій Шевцов (Євген Кубай, 46), Сергій Жижиян, Петро Климус (Сергій Ільїн, 46), Олег Керчу (Павло Іванов, 46), Роман Ємельянов (Олександр Донець, 46), Олександр Диндіков (Олександр Нечипорук, 46), Ігор Мігалатюк (Максим Лонський, 46), Вадим Пислар (Сергій Дяченко, 46), Роман Степанков (Степан Маковійчук, 46), Володимир Богданов (Максим Лубенець, 46).

 

14 березня 2010 року

«Буковина» зіграла п’ятий контрольний поєдинок на навчально – тренувальних зборах у Чкалове Нікопольського району Дніпропетровської області. Цього разу суперником нашої команди став ФК «Суми». Цікаво, що 10 березня колектив із Сум спромігся зіграти унічию (0:0)  у контрольному матчі проти бронзового призера Прем'єр-ліги харківського «Металіста». А ось минулого року в матчі Кубка України ФК «Суми» обіграв у рідних стінах нашу «Буковину» - 2:1. Тож наші хлопці прагнули взяти реванш за минулорічну поразку.

У контрольному матчі з ФК «Суми» тренерський корпус чернівецького клубу у першому таймі випустив тих футболістів, які на даний момент найкращі готові до офіційних матчів. Місце у воротах зайняв Микола Збарах, праворуч у захисті діяв Сергій Шевцов, у центрі захисної лінії зіграли Петро Климус і Сергій Ільїн, а ліворуч – Павло Іванов. У півзахисті діяли Олег Керчу (ліворуч), Олександр Нечипорук, Сергій Дяченко (у центрі), Олександр Донець (праворуч). Атакуючий дует склали Владислав Коробкін і Степан Маковійчук.

Дебют зустрічі був за гравцями ФК «Суми». На 6 хвилині гри наш суперник, який виконував стандарт, скориставшись помилкою футболістів «Буковини», забив перший гол у матчі. Після цього на полі домінували буковинці. На 23 хвилині поєдинку Олександр Донець зробив простріл із правого флангу, і м’яч, який зачепив головою Степан Маковійчук, потрапив до Владислава Коробкіна. Наш кращий бомбардир зумів вразити ворота суперника. Згодом могли відзначитися Сергій Дяченко та Степан Маковійчук. На жаль, ударам цих гравців забракло влучності. А на 32 хвилині після вдалих дій на правому фланзі того ж Олександра Донця, влучного удару головою завдав Степан Маковійчук. Через сім хвилин воротам ФК «Суми» загрожував Олександр Нечипорук. На удар Олександра зреагував голкіпер сумської команди.

Після перерви активно діяли ще два нападника «Буковини» - Роман Степанков і Максим Лубенець, які набрали непогану форму. Роман і Максим мали ще кілька нагод збільшити перевагу «Буковину» у рахунку. На жаль, забити нашим хлопцям не вдалося. Підсумковий рахунок гри – 2:1 на користь чернівецької команди. Ця перемога повинна додати нашим футболістам упевненості у власних силах.

Приємно, що у більшості матчах непогано діють усі форварди «Буковини» - Владислав Коробкін, Степан Маковійчук, Роман Степанков і Максим Лубенець. Конкуренція у атакуючій лінії піде на користь нашому колективові. У захисті непогано діють Петро Климус, Сергій Шевцов і Сергій Ільїн, який минулого року грав у півзахисті. Сподіваємося, що в офіційних матчах буковинський колектив гратиме ще краще.

15 березня гравці «Буковини» відпочиватимуть. А 17 та 18 березня наші футболісти зіграють контрольні матчі з юнацькою збірною України (U – 17) та клубом «Гірник – Спорт» (Комсомольськ).

Склад «Буковини»: Микола Збарах, Сергій Шевцов (Сергій Жижиян, 46), Петро Климус, Сергій Ільїн, Павло Іванов, Олександр Донець (Роман Ємельянов, 46), Олег Керчу (Ігор Мігалатюк, 46; Євген Кубай, 75), Олександр Нечипорук, Сергій Дяченко (Вадим Пислар, 46), Степан Маковійчук (Роман Степанков, 46), Владислав Коробкін (Максим Лубенець, 46).

 

Прес-служба ФCК «Буковина» Чернівці




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору