Новини ЗМІ

"Динамо-2" Київ – "Десна" Чернігів. Анонс матчу

09:02, 15 березня 2010

"Динамо-2" Київ – "Десна" Чернігів

15 березня 2010 року. Київ. Конча-Заспа. 14:00

Арбітр: О. Іванов (Донецьк)

Асистенти арбітра: І. Гарлач (Ужгород), Д. Шаличев (Суми)

Сьогодні "Десна" виїздним поєдинком з "Динамо-2" розпочинає весняну частину змагань сезону 2009-2010 років.

Згідно з календарем, це мав бути перенесений матч першого кола, але за домовленістю сторін клуби вирішили зіграти поєдинок 24-го туру – все ж умови на базі Динамо значно кращі, ніж на нашому стадіоні.

Гра відбуватиметься на полі за штучним покриттям, що суттєво відрізняється від натурального газону, тому в перші хвилини командам доведеться звикати до нових умов. Особливо це стосується чернігівської "Десни", адже підопічні Калитвинцева та Литовченко вже зіграли першу весняну зустріч з "Кримтеплицею" (перенесений матч 3-го туру), тому мали пристосуватись до такого "газону". Крім того, "Динамо-2" мало змогу перевірити свої сили в офіційному матчі з непростим суперником, у той час як для "Десни" ця гра буде першою у новому році.

Тепер щодо складу суперника. Напередодні другого кола до "Динамо-2" приєдналось тріо півзахисників з дублюючого складу "Динамо" – це нігерієць Франк Теміле, болівієць Діего Суарес та Андрій Сахневич. Всі троє не змогли наблизитись до основного складу киян, тому були переведені з молодіжного складу до "Динамо-2". Вже у першому поєдинку на поле вийшло двоє "новачків" (якщо можна так сказати) – Сахневич та Теміле. Судячи зі слів наставників, нігерієць справив дуже непогане враження.

Таким чином, традиційно потужна середня лінія "Динамо-2" стала ще більш мобільною. Стандарти у киян майже завжди виконує Сергій Рибалка. Саме його удар зі штрафного у минулій грі прийшовся в поперечину воріт Кримтеплиці, а м’яч, що відскочив у поле, першим добив у сітку воріт Бандури Вадим Родіна.

Що ж стосується "Десни", то наразі саме у лінії півзахисту намітились найбільш чуттєві втрати – один з дирижерів атак команди Роман Войнаровський захищає тепер кольори ПФК "Севастополь", а опорний півзахисник Дмитро Євстафієв перебрався до харківського "Геліоса". До того ж, потрібно якось компенсувати втрати в захисті – компанію Войнаровському у Севастополі склав Володимир Чуланов. Покинув команду воротар Сергій Яковець.

На зміну цим гравцям поки що покликано двоє новачків – захисник Андрій Гітченко, та добре знайомий по виступам за "Десну" воротар Артем Коледа.

Ярослав Сердюк (гравець ФК "Десна"): "Команда у них по сравнению с прошлым сезоном изменилась, потому что ряд игроков, которые были лидерами в "Динамо-2" перешли в первую команду, играют сейчас за молодежный состав – это Петров, Гармаш. Тем не менее, это приблизительно та же команда, с которой мы играли на турнире Макарова. Чувствуется динамовская школа. Все очень скоростные, молодые ребята, настроенные на борьбу. Хотят доказать, что они должны играть в первой команде. Я думаю, будет очень сложно, но можно побеждать".

Олександр Рябоконь (Головний тренер ФК "Десна"): "Динамо-2 – молодая, перспективная, интересная команда. Будет играть в привычных для себя условиях на искусственном газоне. В принципе, мы знали заранее, что будем играть на искусственном поле, поэтому и приняли предложение участвовать на прошедшем турнире. Три из четырех игр мы сыграли на искусственном поле.

Подготовка к сезону планировалось немного по-другому, но после Кубка Макарова  у нас был трехнедельный незапланированный перерыв, связанный с финансами. Ну а последний месяц подготовки прошел плодотворно: мы провели два сбора в Крыму в хороших условиях".

 

Прес-служба ФК "Десна" Чернігів




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору