Новини ЗМІ

Матч «Львів» – «Севастополь» перенесений на невизначений термін

08:01, 15 березня 2010

Київський арбітр Сергій Березка за погодженням з делегатом ФФУ Ігорем Хібліним з Хмельницького вирішили відмінити матч через несприятливі погодні умови.

З рішенням арбітра та делегата  погодилися всі учасники матчу, відзначивши, що ризик отримати травму на непростому газоні є досить великим. У той же час, варто відзначити і роботу працівників стадіону «Княжа-Арена», які зробили все можливе, щоб поле було в якомога кращому стані на теперішній час. Цей момент підкреслюється і в інформації прес-служби севастопольського клубу: «Наші львівські колеги зробили все можливе для підготовки газону…»

Трохи більше, ніж за годину до початку гри, з газону стадіону «Княжа-Арена» зняли плівку, яка оберігала траву від негоди. Коли команди вже проводили розминку, у Добромилі пройшов нетривалий, але масивний сніг з дощем. Це значно погіршило стан поля, хоча дренажна система витримала «атаку», і калюж на полі не було зовсім. Однак саме факт цих опадів додав останніх штрихів до рішення арбітра Сергія Березки.

Коли відбудеться гра, яку перенесли вже вдруге (до речі, унікальний випадок в історії українського професійного футболу), наразі не відомо. Через щільний весняний календар у першій лізі знайти вікна у розкладі матчів надзвичайно складно. Ймовірно, гра львів’ян і севастопольців відбудеться наприкінці травня чи на початку червня. Остаточне рішення з цього приводу прийме одне з найближчих засідань ПФЛ.

За словами головних тренерів «Львова» і «Севастополя», команди були готові до матчу, однак погодні умови завадили б справжньому футболу.

У коментарі після відміни гри 17-го туру першості України серед команд першої ліги наставники обидвох команд – головний тренер «Севастополя» Олег Лещинський та головний тренер «Львова» Альґімантас Любінскас – були одностайними. З одного боку, їхні підопічні готові були виходити і боротися за перемогу, оскільки планомірно готувалися до цього матчу, як до одного з центральних у всьому першому колі, але з іншого – ймовірний травматизм та неможливість демонструвати видовищний і красивий футбол на такому газоні могли перекреслити всі сподівання вболівальників та учасників гри.

«Ми готові були виходити і грати, – зазначив наставник «Севастополя» Олег Лещинський. – Однак погодилися і з рішенням відмінити матч. Звичайно, погодні умови сьогодні завадили б показати командам справжній футбол, за яким прийшли вболівальники на цей поєдинок. Відзначу, що за такої погоди поле все ж перебувало у непоганому стані. Ми розуміємо, що «Львів» є нашим основним конкурентом за лідерство у першій лізі, і тому такий матч, який би став окрасою всього сезону у першій лізі, варто проводити у кращих умовах».

«Погоджуюся зі своїм колегою, – сказав головний тренер «Львова» Альґімантас Любінскас. – Ми теж налаштовувалися на серйозну боротьбу, готувалися до цього матчу з усією наполегливістю. Проте за таких погодних умов футболісти ризикують отримати травми, а це б значно погіршило й так не просту ситуацію у нашому лазареті. Тому, можливо, для здоров’я гравців таке рішення було правильним. На коли можна перенести цю гру? Графік матчів у нас дуже щільний. На мою думку, його краще проводити вже у червні після всіх ігор чемпіонату».

 

Прес-служба ФК «Львів»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору