Новини ЗМІ

Збори пройшли на доброму рівні

11:24, 27 лютого 2010

Позаду другий зимовий збір в Туреччині. Команда під керівництвом головного тренера Володимира Шарана, його помічників Андрія Купцова, Віталія Первака та тренера воротарів Андрія Ковтуна протягом 21-го дня готували команду до старту весняно-літнього циклу 19-ї першості.

Безумовно, головним було підготовка техніко-тактичних прийомів, командне  награвання гравців, як кістяка команди та перегляд потенційних новачків. На збір до Анталії відправилося 22 гравці. До яких уже в Туреччині приєдналися тренер воротарів Андрій Ковтун (колишній головний тренер рівненського «Вереса» та гравці Роман Чумак («Кремінь», Кременчук), Валерій Іващенко («Нафтовик-Укрнафта», Охтирка), а також вихованець львівського футболу Ярослав Сухоцький.

ПФК «Олександрія» зіграв 7 матчів. З яких у свій актив записали 5 перемог (двічі над «Чавдаром» (Болгарія) з рахунком 1:0. Далі впевнена перемога над представником вищого дивізіону Болгарії «Пірін» - 4:0, а також результативна перемога над російським «Амкаром» 4:1 та польською «ГКС» - 2:1. У стартових матчах поступилися сімферопольській «Таврії» 0:3 та ярославському «Шиннику» - 2:3. У цих матчах футболісти ПФК» Олександрія» провели у ворота суперників 14 м`ячів. 7 з яких на свій рахунок записав Роман Локтіонов, Валерій Іващенко – 4, Андрій Запорожан, Максим Кременчуцький та Євген Шупік забили по одному голу.

Своїми враженнями від навчально-тренувального збору ділиться головний тренер ПФК «Олександрія» В. Б. Шаран, повернувшись до Олександрії.

- З яким психологічним настроєм команда повернулася додому?
- Чи не вперше у моїй практиці такий довгий за часом збір – двадцять один день. В принципі гравці витримали не тільки фізичні навантаження, але й психологічно змогли адаптуватися до довготривалого перебування за межами країни. Зрозуміло, що останні кілька днів вони чекали вже скорішого повернення додому, але в тренувальному аспекті було все добре.

- Володимире Богдановичу, будь ласка, дайте характеристику новачкам команди. Чи змогли вони своєю грою вписатися в загальну картину команди?
- Уже можна говорити, що основний кістяк команди сформувався. З боку тренерського штабу було зроблено все можливе, щоб усі потенційні новачки мали змогу проявити свої найкращі футбольні якості, щоб з ними були підписані контракти. З новачків слід відмітити гарні показники К. Сидоренка та В. Іващенка (останній не підійшов «Закарпаттю», - авт.), які досить сумлінно і старанно працювали, показуючи гарні результати. З ними вже підписані повноцінні контракти президентом клубу. Непогано себе показав і І. Мельник, який буде в команді. Стосовно Андрія Гаврюшова, то я його знаю вже 10 років. Сьогодні він повернувся в команду. Таке враження, що він її і не залишав. Також підписано контракт з Я. Сухоцьким – вихованцем львівського футболу 1990 року народження, бо виникли питання стосовно А. Богданова. Також у команді будуть Василь Грицук (колишній гравець «Нафтовика» та  «Кривбасу») та Олександр Кочура («Зірка», Кіровоград) та голкіпер Роман Чумак («Кремінь», Кременчук). А от стосовно Олександра Морозова («Зірка»,  Кіровоград, її колишній капітан), то з ним контракт не підписано. Старанний футболіст, але цього замало. Скільки було моментів – треба забивати, показувати результати, але цього, на жаль. Не було..

- Чи в кримському березневому зборі будуть переглядатися новачки?
- Плануємо переглянути ще кількох нападників. Адже лінія нападу нас найбільше хвилює. Цю ланку, однозначно, треба якісно підсилити. До нас повинен долучитися  Олег Мозговий (свого часу захищав кольори ізраїльського «Хапоєля»). З молодих залучимо місцевого гравця з «Аметисту»  Б. Боровського, 1992 р.н.

- Які плани на останній передстартовий збір в Криму?
- З 28 лютого ми повинні бути в Новопавлівці. 4 березня перша контрольна гра з «Кримтеплицею», а 9-го - друга. Суперник буде визначений пізніше. Десятого березня повертаємося до Олександрії. Відпочиваємо, а 13-го виїздимо до Луцька, щоб через два дні достойно зіграти матч проти «Волині». 

- Як склалися стосунки з помічниками-тренерами?
- У цьому плані все добре. Ми один одного добре розуміємо, хоча останнє рішення за мною, але я прислухаюсь до слушних порад своїх помічників. Адже цих людей я добре знаю не один рік. Тісна співпраця надихає наш тренерський склад на гарні показники у майбутніх іграх.

- Володимире Богдановичу, щоб ви побажали олександрійським уболівальникам напередодні старту другого кола?
- Перші два матчі ми проводимо в гостях. Тому нам буде дуже тяжко не лише фізично, а в першу чергу психологічно. Та ми налаштовуємо гравців, щоб вони, виходячи на поле, думали і прагнули лише перемоги. Будемо старитися, щоб 24–го березня, в домашньому поєдинку з «Феніксом-Іллічівцем», у вболівальників був гарний настрій від передніх двох виїзних турів. Разом з уболівальниками будемо чекати переможних матчів.

 

Прес-служба ПФК "Олександрія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору