Новини ЗМІ

Красень-гол і скромна перемога

10:22, 27 лютого 2010

У другому матчі завершального турецького збору львів’яни перемогли білоруський «Гомель» завдяки красеню-голу Ільківа.

«Львів» (Україна) – «Гомель» (Білорусь) 1:0 (0:0)

Гол: Ільків (76)

«Львів» (1 тайм): Шевчук, Романюк, Лазар, Гальчук, Мостовий, Зозуля, Трохимчук, Грицай, Мачуленко, Сікорський, Мандзюк

«Львів» (2 тайм): Ситніков, Романюк, Ковальчук, Гальчук, Ільків, Лупашко, Б.Баранець, Г.Баранець, Панас, Худзік, Шептицький

Попередження: Б.Баранець (49)

Арбітр: Алі Аскан (Туреччина)

Два відносно різні тайми спричинені різницею у складі команди «Львова». Першу половину зустрічі львів’яни зіграли напівосновним складом з використанням стратегічного резерву, на другу – вийшла обойма футболістів, яких у значній мірі розраховують на основу колективу. Однак і ті, й інші в обороні зіграли надійно і могли забивати чимало голів у ворота білоруського «Гомеля».

Однак перший небезпечний момент у грі створили білоруси. Після навісу з флангу і удару м’яч від Лазара, який ліквідовував загрозу, влучив у стійку і вилетів у поле. Та надалі перевага перейшла до львів’ян – Зозуля вдало зіграв на випередження і розпочав перспективну атаку, яка завершилася хорошим ударом Мандзюка метрів з 13-ти в дальній кут – воротар урятував білорусів. Через дві хвилини Сікорський вдало взаємодіяв на фланзі з Мачуленком, після чого на ударну позицію знову вивели Мандзюка – неточний удар з 17-ти метрів. На 16-ій хвилині небезпечно виконав штрафний удар Мостовий – воротар у падінні зловив м’яч.

До перерви такі і схожі моменти біля воріт «Гомеля» виникали часто, та ні Трохимчику, ні Мандзюку, ні Сікорському вразити ворота суперників не вдалося. У футболістів «Гомеля» запам’ятався відрізок у середині тайму, коли вони теж активізували свої дії.

У другому таймі зі зміною львівського складу переш за все впала у вічі відчутна перевага львівської команди у середині поля. Але аж так багато моментів (як на цю перевагу) львів’яни не створили. Хоча свій закономірний гол таки забили – Стрімку атаку львів'ян майстерно перевів в інше русло Григорій Баранець, який віддав поперечний пас на Ільківа, а той одним дотиком прийняв м'яч, а другим – вистрелив у дальню «дев'ятку». Вийшов насправді красень-гол.

Подвоїти рахунок львівські футболісти могли вже наприкінці гри. У атаках, які несли в собі небезпеку, брали участь Шептицький, Лупашко, Панас, Борис Баранець та інші, та все ж підсумкового рахунку це не змінило.
Наступна товариська гра за участю «Львова» відбудеться у понеділок, 1-го березня. Суперник – новачок російської Прем'єр-ліги «Сибірь» з Новосибірська.

Головний тренер «Львова» Альґімантас Любінскас прокоментував мінімальну перемогу своєї команди над білоруським «Гомелем» (1:0):

– Перший тайм ми зіграли експериментальним складом, використали і переглянули найближчий резерв, – розповів головний тренер «Львова» Альґімантас Любінскас. – Основні гравці нашої команди, які вийшли на поле після перерви, свою справу зробили і досягли перемоги. Хоча можна було реалізувати й інші моменти, які виникали біля воріт «Гомеля». Однак суперник – а сьогодні це було помітно – команда нижчого від нас рівня. Побачивши це, наші футболісти на другий тайм вийшли без належної концентрації. Принаймні таке враження склалося з їхніх дій на полі. Натомість, у білорусів бажання було багато, навіть грубуватого бажання…

– Тобто ви не зовсім задоволені діями футболістів на полі?
– Це не так. Адже поєдинок з білоруською командою – це для нас своєрідний проміжний матч, можна сказати, як продовження тренування. Ще вчора ми здавали контрольні нормативи на швидкість, стрибучість та інші елементи, а вже сьогодні у продовження занять вийшли на гру. Зважаючи на такі фактори, матч вони провели добре, а наприкінці гри могли ще кілька разів засмутити воротаря суперників.

– Вийшло так, що сьогодні відзначився захисник Ільків…
– А гол у нього вийшов справді красенем. Удар здалеку, в «дев’ятку», з лівої ноги, красиво. Це класика футболу…

– Молоді футболісти, які виступали у першому таймі, виправдовують ваші сподівання?
– Головне, що вони стараються, і це приємно. Гучніше про їхні таланти можна буде говорити приблизно через півроку, але для них це вже дуже корисно, що вони займаються на зборах разом з основними гравцями.

– Лазарет команди залишається на попередньому рівні?
– Через травми сьогодні ми не використали у захисті Білого та Леонідова, тому Романюк і Гальчук грали всі 90 хвилин. За індивідуальною програмою й надалі займаються Козак і Танчик.

– Наступний матч проти дебютанта російської Прем’єр-ліги «Сибірі»…
– Так. До цього поєдинку, як і до останнього – проти «Шахтаря» з Караганди – готуватимемося вже в посиленому режимі. Це, за великим рахунком, останні проби сил перед офіційними матчами. Добре, що підходимо до матчів у хорошому настрої після перемоги над «Гомелем».

Віталій Павлишин, інформаційна служба ФК «Львів»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору