Новини ЗМІ

Спаринги «Львова» в Анталії

07:58, 22 лютого 2010

Під час збору в Анталії львів’яни проведуть чотири товариські матчі.

Серед суперників підопічних Альґімантаса Любінскаса – представники чемпіонатів Узбекистану, Білорусі, Росії і Казахстану.

У вівторок, 23-го лютого, заплановано матч проти узбецького «Машала». Ця команда, яка представляє місто Мубарек, в останньому чемпіонаті посіла незвично низьке для себе місце у чемпіонаті Узбекистані – 13-те (серед 16-ти команд). Однак традиційно «Машал» вважається одним з фаворитів вищої узбецької ліги. 2005-го команда виборола срібні медалі, а 2007-го – бронзові. Спонсором клубу є потужна компанія «Узбекнафтогаз».

У п’ятницю, 26-го лютого, суперником львівських футболістів стане білоруський «Ґомель». Команда не змогла зберегти прописку в елітному дивізіоні білоруського футболу, посівши минулого року 12-те місце з 14-ти колективів. У зв’язку з реорганізацією білоруської вищої ліги «Гомель» став третім невдахою і понизився у класі. Хоча недавно «Гомель» вважався одним з фаворитів чемпіонату Білорусі – 2007-го завоював срібло, 2003-го – золото, а 1999-го – бронзу.

У понеділок, 1-го березня, «Львову» протистоятиме новосибірський клуб «Сібірь». Посівши друге місце у першому дивізіоні російського футболу, новосибірська команда виборола право виступати в російській Прем’єр-лізі. Сибірці наполегливо готуються до матчів в еліті футбольної Росії, тому матч зі «Львовом» уже називають надзвичайно важливим.

У п’ятницю, 5-го березня, у львів’ян запланована гра з карагандинським «Шахтарем». У Казахстані це один з лідерів, останній сезон карагандинці завершили на третій позиції, виборовши бронзові медалі. Щоправда, в новітній історії клубу вище третього місця «гірники» з Караганди не піднімалися. Саме таке завдання – посісти місце, вище від третього – керівництво цього казахського клубу поставило на сезон, який незабаром стартує у Казахстані.

До розташування Футбольного клубу «Львів» у турецькій Анталії приєднається півзахисник Володимир Танчик.

Володимир Танчик не брав участь у попередніх тренуваннях через травму, яку заліковував майже два місяці. Тепер він спробує тренуватися у загальній групі під час навчально-тренувального збору в турецькій Анталії.

«Через відомі проблеми в півзахисті будемо награвати нові схеми та тактичні поєднання, – розповів головний тренер «Львова» Альґімантас Любінскас. – Зараз основна увага приділятиметься налагодженню колективних дій, доведенню їх практично до автоматизму. Тобто командна гра виходитиме на перший план. Це наш завершальний збір, тому ми повинні підтягнути всі ланки і награти ті комбінації, які використовуватимемо вже в офіційних матчах».

В Туреччину львівська делегація повернулася до звичної для себе Анталії. От тільки сам стиль і методика тренувань цього разу зміниться, адже особливих фізичних навантажень уже не заплановано. Головне – командна підготовка та ігрова практика, яка повинна вийти на максимально можливий рівень на теперішній момент.

Віталій Павлишин, інформаційна служба ФК «Львів»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору