Новини ЗМІ

В’ячеслав Мавров: «Турецькі збори пройшли за планом»

08:47, 16 лютого 2010

У зв’язку з тим, що литовський тандем тренерів «Львова» – Альґімантас Любінскас і Віталіюс Станкявічюс – на кілька днів відбув на батьківщину, з командою у Львові займається В’ячеслав Мавров.

– Пане В’ячеславе, чи вдалося виконати все заплановане під час турецького збору?
– Так, виконали певну програму, зіграли чотири товариські спаринги – два програли, один звели до нічиєї, а один виграли. Зрозуміло, що на цьому етапі головне – не результат. Найважливіше – підготуватися до сезону, щоб тренер добре познайомився з командою, переконався у можливостях кожного гравця. А вже на останніх зборах наставник матиме можливість награвати остаточний склад. Збори пройшли в цілому нормально, внесла деякі корективи погода, був перенесений один матч, але ми його зіграли на день пізніше. У зв’язку з негодою зірвалося одне тренування. Але була пророблена інша робота. Все пройшло за планом, зривів тренувального процесу не відбулося.

– Під час спарингів у Туреччині львівські футболісти мало забивали. Пошук забивного нападника триває?
– Пошук нових гравців, які б могли нам допомогти, не припиняється ніколи. Так, реалізація моментів – це проблема для багатьох команд. Ясна річ, що хочеться, щоб реалізація у нас була кращою. Сподіваємося, що поліпшимо її вже на наступному турецькому зборі. Але найголовніше, щоб під час сезону у цьому плані було якомога менше проблем, тоді вже потрібно забивати голи.

– З командою на зборах були і новачки. Хто з них залишається у колективі, а з ким доведеться розпрощатися?
– Остаточний список формується якраз цими днями. Це відбувається з відома головного тренера Альґімантаса Любінскаса. І поки ця ситуація остаточно не з’ясована, конкретно сказати, хто, де, як і коли до нас приєднається, я наразі не можу.

– Як взагалі хлопці працювали під час турецьких занять?
– На зборах – як на зборах. Скажемо чесно: працюється тяжко. Тим більше, вийшла така ситуація, що два дні поспіль довелося грати у зв’язку з перенесенням матчу через погодні умови, а це, самі розумієте, непросто.  Хтось мав більше ігрової практики, тому отримав більші навантаження. Інші – грали менше. Загалом же – збори пройшли на належному рівні, без якихось надзвичайних ситуацій.

– У якому режимі далі будете працювати?
– До середи включно тренуємося у спортзалі СКА. Четвер – день відпочинку. У п’ятницю вирушаємо до Києва. А там – уже в Туреччину, звідки повертаємося 6-го березня.


Враженнями від турецьких навчально-тренувальних зборів поділився гравець «Львова» Павло Худзік.

–  Вважаю, що збори в турецькій Анталії пройшли нормально, – розповів один з ключових гравців атакувального плану львівської команди. – Трохи нас підвела погода, задощило, довелося змінювати плани тренувань. Але загалом, попрацювали добре.. Набралися фізичних кондицій. Цього разу, на відміну від попереднього кримського збору, було багато вправ з м’ячем.

– Ви також провели кілька товариських матчів. Команда створила чимало моментів, але з реалізацією залишаються проблеми. В чому причина?
– Ці ігри теж проводили під навантаженнями, перші дні ми працювали досить насичено. Під кінець зборів трохи скинули навантаження, тоді вже з’явилася і гра, і результат. Тому зважати на рахунки проведених ігор не варто.

– Сподіваєтеся краще зіграти під час наступного збору в Туреччині?
– Знаю, що під час третіх зборів таких навантажень уже не заплановано. У такому випадку буде нам легше показувати результат, вірю, що будуть голи і хороша гра.

– З новим тренером уже звиклися?
– Нормальні враження від співпраці з литовськими тренерами. Звичайно, у кожного тренера є своє бачення гри, своя тактика. Мені ж приємно працювати з цими наставниками.

– Які з проведених спарингів можеш відзначити?
– Останню гру з узбецькою командою ми зіграли добре. Та й, з румунами і болгарами теж. Головне – що ми контролювали м’яч, добре відчували події на полі. У принципі, заслуговували на перемоги у всіх матчах, але десь нам не пощастило. Остання ж гра показала, що і як. Вона, на мою думку, показова, оскільки ми зіграли дуже добре.

– Своєю грою ти особисто задоволений?
– Чесно кажучи, хочеться краще. Кожен футболісти прагне удосконалюватися. Я оцінюю свої дії як посередні. Але на третій збір планую вийти приблизно на 90 відсотків оптимальної готовності. Нормально підготуємося усією командою і нормально зіграємо в офіційних іграх.

 

Сообщает: пресс-служба ФК "Львов"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору