Новини ЗМІ

І знову – 0:1…

08:11, 10 лютого 2010

Володіючи повною перевагою (особливо після перерви), футболісти «Львова» поступилися румунській «Отопені» 0:1

«Львів» (Україна) – «Отопені» (Румунія) – 0:1 (0:0)
Гол: Чіхая (68)
Склад «Львова»: Марущак, Ільків (Мостовий, 73), Білий, Ковальчук, Леонідов, Б.Баранець (Шептицький, 46), Г.Баранець (Грицай, 73), Зозуля (Лупашко, 46), Козак (Мачуленко, 50), Чепурненко, Панас

Обережна і практично рівна гра до перерви перевтілилася у тотальну перевагу львівської команди у другому таймі. Однак, як це не парадоксально, саме після перерви львів’яни пропустили той єдиний м’яч, який виявився вирішальним у грі.

Кілька нагод відкрити рахунок підопічні Альґімантаса Любінскаса створили ще у першій 45-хвилинці. Найреальнішу нагоду втратив потенційний новобранець Ковальчук (екс-гравець «Кривбаса» і «Спартака» (Івано-Франківськ), 28.05.1984 р., зріст – 183 см, вага – 75 кг). Було це так: Борис Баранець навісив з кута поля, Панас виграв боротьбу на ближній штанзі, відкинув м’яч на оборонця Ковальчука, який підключився до атаки і сильно вдарив – м'яч пройшов упритул зі стійкою.
Згодом Чепурненко прорвався правим флангом, навісив на дальню штангу, де Козак ефектно пробив з льоту, та, на жаль, неточно.

У другому таймі львівські футболісти збільшили навантаження на штрафний майданчик «Отопені». Однак… пропустили. Дірою у захисті львів’ян скористався Чіхая, який метрів з 18-ти за повної недбалості захисників з льоту пробив у дальній кут.

Після цього перевага української команди стала беззаперечною. Один лише Шептицький двічі виходив на побачення з румунським голкіпером, але умудрявся марнувати моменти. Пробивали також по воротах суперників Панас, Леонідов, Чепурненко, Білий та інші – однак усе безрезультатно.
Поразка 0:1, яка у фінал «Кубка Аркадії» вивела румунський «Отопені». Там суперником румунів буде чемпіон Литви – «Екранас» (Паневежис).

А наступний товариський матч підопічні Альґімантаса Любінскаса проведуть завтра (у середу, 10-го лютого). Суперник – «Локомотів» (Пловдів), який після першого кола вищої ліги чемпіонату Болгарії займає передостаннє, 15-те місце.


Головний тренер «Львова» Альґімантас Любінскас, незважаючи на поразку від румунського «Отопені» (0:1), змістом гри залишився задоволеним.

– Другий тайм пройшов за повної нашої переваги, – прокоментував відразу після фінального свистка наставник «Львова». – Тільки Шептицький мав дві реальні нагоди, однак змарнував їх. А загалом, самим змістом гри я залишився задоволеним. Та знову все зіпсували помилки, одна з яких виявилася фатальною Знову пропустили гол після дитячої помилки. Але нічого, будемо працювати далі, виправляти помилки…

– Когось можете відзначити у команді?
– За такого підсумкового результату це важко… Можу хіба що зазначити, що непогано ввійшов у гру захисник Ковальчук, який діяв разом з Білим у центрі оборони…

– Але проблеми надалі з форвардами…
– Не забиваємо тепер, але обов’язково почнемо забивати в наступних матчах. Сьогодні ми створили багато моментів, не використали їх, проте з часом усе в нас налагодиться – я впевнений у цьому. Вже згаданий Шептицький просто зобов’язаний був відкрити лік нашим турецьким голам. Два виходи сам на сам, що ще треба?..

– Що можете сказати про суперника, який представляє другий дивізіон румунського футболу (аналог нашої першої ліги)?
– Скажу коротко: такого суперника ми повинні були обігрувати. На жаль, спортивне щастя було не нашому боці…

– Хто буде вашим наступним спаринг-партнером у Туреччині?
– Уже завтра зіграємо наступний товариський поєдинок. Наш суперник – «Локомотив» (Пловдів) – команда вищої болгарської ліги. Спробуємо у цьому матчі виправити помилки, допущені сьогодні.

Повідомляє: Віталій Павлишин, інформаційна служба ФК «Львів»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору