Новини ЗМІ

«Львів» в Анталії: умови хороші, але робота важка

08:01, 8 лютого 2010

«Львів» в Анталії: умови хороші, але робота важка

Під час навчально-тренувального збору в турецькій Анталії футболісти продовжують отримувати серйозні фізичні навантаження.


«Фізичні навантаження вже не такі, як у Криму, але працюємо на повну потужність, і основну увагу приділяємо саме «фізиці», – розповів головний тренер «Львова» Альґімантас Любінскас. – Мусимо виконати весь план роботи – без цього не можна. Сучасний футбол без «фізики» – не футбол. Імпровізація, техніка, нестандартні ходи – це добре, але без фізичної потуги перемагати складно. Тому й працюємо у цьому напрямку. Тим більше, що тут створені хороші умови для таких тренувань».
За словами наставника Синьо-Золотих Левів, претензій до футболістів немає. Усі ставляться до роботи належним чином. Навіть Павло Худзік, який перший збір у Криму провів не най    краще, зараз тренується з подвоєною енергією.
За індивідуальною програмою займається тільки Любомир Гальчук через незначне ушкодження, решта футболістів тренуються в основній групі.
Спочатку у тренерського штабу були плани провести ще один спаринг-поєдинок у суботу, у якому можна було б використати гравців, які перебувають під основою, однак потім, зважаючи на фізичні навантаження, від цієї ідеї вирішили відмовитися.
Через два дні львів’яни візьмуть участь у турнірі «Arcadia Belek Cup». За словами Альґімантаса Любінскаса, він налаштовує своїх підопічних на перемогу у цьому товариському турнірі. Стартова гра змагань – проти румунської команди «Отопені» (понеділок, 8-го лютого, 15:00, стадіон «Аркадія»).
А у п’ятницю, 5-го лютого, у футболістів випав вільніший день. Після ранкового тренування вони вирушили на екскурсію у місто Анталія (делегація «Львова» розташована у курортному містечку Белек, що входить до провінції Анталія), гравці команди трохи відпочили, увечері вони пройшли відновлювальні процедури поплавали в басейні. А вже із суботи, 6-го лютого, знову повноцінні дворазові тренування зі звичними навантаженнями та різноманітними ігровими вправами.

Через рецидив старої травми коліна перспективний воротар «Львова» Андрій Радь змушений знову звертатися до лікарів
.

Під час навчально-тренувального збору «Львова» у турецькій Анталії у воротаря Андрія Радя (16.03.1988р.) стався розрив хрестоподібних зв’язок, що унеможливило його участь у подальшому тренувальному процесі. Через це Андрій повернувся до Львова для консультацій з лікарями та лікування.
Нагадаємо, що цю ж травму голкіпер львівської команди, який свого часу перебував у таборі молодіжної збірної України, лікував протягом усього минулого року. Тепер же стався новий її рецидив. Бажаємо Андрію Радю швидшого одужання і поновлення тренувань і виступів за рідну команду.
Натомість, до розташування «Львова» вирушив інший воротар – Юрій Шевчук (06.05.1985р.), який у «Львів» перейшов у 2008 році на правах вільного агента. У Прем'єр-лізі дебютував 9 листопада 2008 року в матчі проти київського «Динамо» (1:0). За основну команду у вищій лізі Шевчук провів 2 матчі, за молодіжний склад – 9.


Сьогодні о 15:00 «Львів» проведе черговий поєдинок на тренувальному зборі в Туреччині.

Суперник львів’ян – румунський клуб «Отопені» – зараз виступає у Лізі 2 (аналого нашої першої ліги) румунського футболу. У своїй зоні футболісти «Отопені» перебувають наразі на сьомому місці, і шанси підвищитися у класі (а саме таке завдання стоїть перед командою) у них невисокі. Хоча гравці «Отопені» наполегливо готуються до другого кола і принаймні сподіваються стрибнути на одне з двох перших місць, яке дає право виступати в еліті румунського футболу, там «Опотені» перебував протягом сезону 2008/09 років.
Минулого сезону клуб «Отопені» грав у Лізі 1, але, посівши передостаннє місце (38 матчів, 22 очки), влітку понизився у класі.
Клуб «Опотені» представляє однойменне містечко, яке розташоване за 15 кілометрів від столиці Румунії Бухаресту і славить своїм аеропортом (щось на кшталт Борисполя біля Києва).
Щодо львівської команди, то, як розповів головний тренер Альґімантас Любінскас, сьогодні (у неділю, 7-го лютого) «Львів» провів два тренування, які були достатньо насиченими. Пройшли вони під дощем, який не припинявся протягом дня. Завтра перед грою з «Отопені» зранку відбудеться лише розминка.
Через невеликі ушкодження у недільному тренуванні не взяли участь Худзік, Степанов та Гальчук, які займалися за індивідуальною програмою. Чи візьмуть названі футболісти участь у понеділковій грі, тренери вирішуватимуть у день матчу.

 

Повідомляє: прес-служба ФК "Львів"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору